Skip to main content
Lars Larsen bronze sculpture

Porodica odaje počast Larsu Larsenu bronzanom skulpturom

Датум:

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Категорија: History , People

Prevod: www.languagewire.com

U sedištu u Brabrandu, u Danskoj, vlasnička porodica grupacije Lars Larsen Group i kompanije JYSK odala je počast osnivaču kompanije bronzanom skulpturom u punoj veličini.

Jacob Brunsborg sedi pored bronzane skulpture Larsa Larsena
Deo skulpture „Købmanden“ je stolica koja predstavlja život i delo Larsa Larsena i pozivnicu da se učestvuje u umetničkom delu, baš kako je to ovde učinio Jacob Brunsborg.

Sada vas na ulazu u sedište grupacije Lars Larsen Group i kompanije JYSK u Brabrandu pored Arhusa dočekuje osnivač Lars Larsen kao „Købmanden“ („Trgovac“), bronzana skulptura u prirodnoj veličini.

Skulpturu su poručili njegovi potomci, porodica Brunsborg, u čast najpoznatijeg danskog trgovca koji je preminuo 2019. godine u 71. godini. Posebno je poznat po tome što je osnovao JYSK koji se danas sastoji od više od 3300 prodavnica u 48 zemalja širom sveta.

„Skupltura je stvorena u znak sećanja na našeg oca, supruga i deku kog smo izgubili 2019. godine. To je u slavu njegovog uspešnog zanatstva i snažnog skupa vrednosti koji i danas nastavljaju da čine temelj grupacije Lars Larsen Group i kompanije JYSK“, kaže Jacob Brunsborg, sin Larsa Larsena i Chairman of the Board grupacije Lars Larsen Group.

Skulptura odražava njegovu ličnost

Skulpturu je stvorila čuvena vajarka Nanna Drewes Brøndum koja je stvorila i druga značajna dela, poput skulpture bivšeg premijera Danske (Anker Jørgensen) i čuvenog danskog glumca i komičara (Dirch Passer).

„Nanna Drewes Brøndum je načinila čudesnu skulpturu mog oca koja odražava njegovu ličnost i prisutnost. Uspela je da ovekoveči njegovu ležernost, autoritet i odlučnost. Od toplog pogleda u očima, preko ruke u džepu, do cipela bez pertli jer je moj otac smatrao da su pertle gubljenje vremena“, kaže Jacob Brunsborg.

Latest news

JYSK Farum with new strategy poster

Dodatna osnova i reči sele se u novi JYSKov dom

- U svim prodavnicama, distributivnim centrima i kancelarijama stiže važan novi element. 

Jovana Milanović

Jovanina karijerna priča - od prodavačice do rukovoditeljke prodavnice za manje od dve godine

- Jovana Milanović je u JYSKu počela da radi 2022. godine kao prodavačica, a danas je rukovoditeljka JYSK prodavnice Zvezdara u Beogradu.

JYSK Family day

JYSKov dan za druženje i zabavu – brojni zaposleni i njihove porodice uživali su u JYSK Family dayu

- Lepo vreme, ukusna hrana i igre za sve generacije obeležile su ovogodišnji JYSK Family day, u kojem su širom Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije uživali brojni JYSKovi zaposleni i njihove porodice.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office