Skip to main content
Lars Larsen bronze sculpture

Porodica odaje počast Larsu Larsenu bronzanom skulpturom

Датум: 25/08/2023

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Категорија: History , People

Prevod: www.languagewire.com

U sedištu u Brabrandu, u Danskoj, vlasnička porodica grupacije Lars Larsen Group i kompanije JYSK odala je počast osnivaču kompanije bronzanom skulpturom u punoj veličini.

Jacob Brunsborg sedi pored bronzane skulpture Larsa Larsena
Deo skulpture „Købmanden“ je stolica koja predstavlja život i delo Larsa Larsena i pozivnicu da se učestvuje u umetničkom delu, baš kako je to ovde učinio Jacob Brunsborg.

Sada vas na ulazu u sedište grupacije Lars Larsen Group i kompanije JYSK u Brabrandu pored Arhusa dočekuje osnivač Lars Larsen kao „Købmanden“ („Trgovac“), bronzana skulptura u prirodnoj veličini.

Skulpturu su poručili njegovi potomci, porodica Brunsborg, u čast najpoznatijeg danskog trgovca koji je preminuo 2019. godine u 71. godini. Posebno je poznat po tome što je osnovao JYSK koji se danas sastoji od više od 3300 prodavnica u 48 zemalja širom sveta.

„Skupltura je stvorena u znak sećanja na našeg oca, supruga i deku kog smo izgubili 2019. godine. To je u slavu njegovog uspešnog zanatstva i snažnog skupa vrednosti koji i danas nastavljaju da čine temelj grupacije Lars Larsen Group i kompanije JYSK“, kaže Jacob Brunsborg, sin Larsa Larsena i Chairman of the Board grupacije Lars Larsen Group.

Skulptura odražava njegovu ličnost

Skulpturu je stvorila čuvena vajarka Nanna Drewes Brøndum koja je stvorila i druga značajna dela, poput skulpture bivšeg premijera Danske (Anker Jørgensen) i čuvenog danskog glumca i komičara (Dirch Passer).

„Nanna Drewes Brøndum je načinila čudesnu skulpturu mog oca koja odražava njegovu ličnost i prisutnost. Uspela je da ovekoveči njegovu ležernost, autoritet i odlučnost. Od toplog pogleda u očima, preko ruke u džepu, do cipela bez pertli jer je moj otac smatrao da su pertle gubljenje vremena“, kaže Jacob Brunsborg.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office