Skip to main content
Lars Larsen bronze sculpture

Porodica odaje počast Larsu Larsenu bronzanom skulpturom

Datum: 25/08/2023

Author: Martin Fyn Aamand, Communications & PR Manager, JYSK

Kategorija: History , People

Prevod: www.languagewire.com

U glavnom uredu u Brabrandu u Danskoj, vlasnička porodica koja stoji iza grupacije Lars Larsen Group i JYSKa osnivaču kompanije odaje počast bronzanom skulpturom u punoj veličini.

Jacob Brunsborg sjedi pokraj bronzane skulpture Larsa Larsena
Skulpturu “Købmanden” čini i stolica, koja predstavlja životno djelo Larsa Larsena i ima ulogu poziva na učešće u djelu, kao što to ovdje radi Jacob Brunsborg.

Kada uđete u recepciju u glavnom uredu grupacije Lars Larsen Group i JYSKa u Brabrandu pokraj Aarhusa, dočekat će vas osnivač Lars Larsen u obliku "Købmanden" ("Trgovac"), bronzane skulpture u prirodnoj veličini.

Skulpturu su naručili njegovi nasljednici, porodica Brunsborg, kako bi odali počast slavnom danskom trgovcu, koji je preminuo 2019. godine u dobi od 71 godine. Posebno je bio poznat po osnivanju JYSKa, kojeg danas čini više od 3300 prodavnica u 48 zemalja širom svijeta.

”Skulptura je izrađena u sjećanje na našeg oca, supruga i djeda, kojeg smo izgubili 2019. godine. To je obilježavanje njegovog trgovačkog uspjeha i snažnog skupa vrijednosti koji i danas nastavlja oblikovati temelje grupacije Lars Larsen Group i JYSKa”, kaže Jacob Brunsborg, sin Larsa Larsena i Chairman of the Board u grupaciji Lars Larsen Group.

Skulptura obuhvata njegovu ličnost

Skulpturu je izradila slavna kiparica, Nanna Drewes Brøndum, koja je autorica i drugih značajnih djela, poput skulptura bivšeg premijera Danske Ankera Jørgensena i slavnog danskog glumca i komičara Dircha Passera.

”Nanna Drewes Brøndum je izradila nevjerovatnu skulpturu moga oca koja obuhvata njegovu ličnost i pojavu. Uspjela je uhvatiti njegov realističan stav, njegov autoritet i njegovu odlučnost. Od toplog izraza u njegovim očima do ruke u džepu i cipela bez pertli – pertle su bile gubitak vremena, prema mom ocu”, kaže Jacob Brunsborg.

Latest news

Spain

Španija i Poljska otvaraju većinu novih prodavnica

28/09/2023 - Ove finansijske godine nijedna zemlja nije otvorila više prodavnica od Španije i Poljske.

Camelia and Gabriela are ready for the Paralympic Games in Paris

Camelia i Gabriela su spremne za paraolimpijadu

26/09/2023 - Paraolimpijske igre u Parizu počinju za manje od godinu dana, a JYSK se susreo s nekim sportašicama i sportašima koji se pripremaju za Igre.

Around the world: JYSK for my green city in Croatia

Širom svijeta: Grčka osvaja Business Champions Award (Nagrada za poslovne šampione), a Španija i Portugal dosežu 150 prodavnica

22/09/2023 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office