Skip to main content
Lars Larsen bronze sculpture

Porodica odaje počast Larsu Larsenu bronzanom skulpturom

Datum: 25/08/2023

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: History , People

Prevod: www.languagewire.com

U glavnom uredu u Brabrandu u Danskoj, vlasnička porodica koja stoji iza grupacije Lars Larsen Group i JYSKa osnivaču kompanije odaje počast bronzanom skulpturom u punoj veličini.

Jacob Brunsborg sjedi pokraj bronzane skulpture Larsa Larsena
Skulpturu “Købmanden” čini i stolica, koja predstavlja životno djelo Larsa Larsena i ima ulogu poziva na učešće u djelu, kao što to ovdje radi Jacob Brunsborg.

Kada uđete u recepciju u glavnom uredu grupacije Lars Larsen Group i JYSKa u Brabrandu pokraj Aarhusa, dočekat će vas osnivač Lars Larsen u obliku "Købmanden" ("Trgovac"), bronzane skulpture u prirodnoj veličini.

Skulpturu su naručili njegovi nasljednici, porodica Brunsborg, kako bi odali počast slavnom danskom trgovcu, koji je preminuo 2019. godine u dobi od 71 godine. Posebno je bio poznat po osnivanju JYSKa, kojeg danas čini više od 3300 prodavnica u 48 zemalja širom svijeta.

”Skulptura je izrađena u sjećanje na našeg oca, supruga i djeda, kojeg smo izgubili 2019. godine. To je obilježavanje njegovog trgovačkog uspjeha i snažnog skupa vrijednosti koji i danas nastavlja oblikovati temelje grupacije Lars Larsen Group i JYSKa”, kaže Jacob Brunsborg, sin Larsa Larsena i Chairman of the Board u grupaciji Lars Larsen Group.

Skulptura obuhvata njegovu ličnost

Skulpturu je izradila slavna kiparica, Nanna Drewes Brøndum, koja je autorica i drugih značajnih djela, poput skulptura bivšeg premijera Danske Ankera Jørgensena i slavnog danskog glumca i komičara Dircha Passera.

”Nanna Drewes Brøndum je izradila nevjerovatnu skulpturu moga oca koja obuhvata njegovu ličnost i pojavu. Uspjela je uhvatiti njegov realističan stav, njegov autoritet i njegovu odlučnost. Od toplog izraza u njegovim očima do ruke u džepu i cipela bez pertli – pertle su bile gubitak vremena, prema mom ocu”, kaže Jacob Brunsborg.

Latest news

Three colleagues from JYSK stores ready to share their favourite new products.

Omiljeni proizvodi troje kolega iz prodavnice

29/04/2024 - Troje kolega iz JYSKovih prodavnica je ponovo spremno da priča o svojim apsolutno omiljenim proizvodima iz novog asortimana.

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office