Skip to main content

Otvaranje u 13 zemalja i prodavnica godine: JYSKov globtroter slavi 30. godišnjicu

Датум: 31/10/2020

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Категорија: People

Thomas Hinze
Thomas na otvaranju na Kosovu 2004. godine

Store Manager (menadžer prodavnice) Thomas Hinze slavi 1. novembra 2020. godine 30. godina u JYSKu. Više od 20 godina je bio Store Manager u Senderborgu, Danska, dok je istovremeno proputovao svet otvarajući nove JYSKove prodavnice. Sveukupno, pomogao je u otvaranju prve JYSKove prodavnice u 13 zemalja.

Thomas Hinze
Thomas je bio Store Manager u Senderborgu, Danska više od 20 godina

Pre 30 godina, mladić po imenu Thomas Hinze nije zaista znao šta želi da radi. Međutim, video je oglas za obuku za menadžere u DÄNISCHES BETTENLAGER u Nemačkoj i odlučio je da pokuša. To je bila početna tačka duge karijere u JYSKu za 50-godišnjeg Thomasa, koji 1 novembra proslavlja 30. godišnjicu.

Tokom svoje karijere, Thomas je bio Store Manager u tri različite prodavnice pre nego što se našao u Senderborgu, Danska gde je bio Store Manager više od 20 godina. Šta više, proputovao je svet sa JYSKom, gde je pomagao da se otvore prodavnice primarno u zemljama u kojima JYSK ima nove franšize.

„Moja supruga ne želi to da čuje, ali JYSK je moja druga kuća. Uvek sam bio srećan kada idem na posao i uvek sam morao da se suočavam sa novim izazovima. To je bio neverovatan put od kartonskih kutija u prodavnicama i naručivanja telefonom do prodavnica fantastičnog izgleda koje imamo danas“, kaže Thomas.

Ukupno 17 zemalja

Čak iako je Thomas proveo 20 godina u istoj prodavnici, nije sve bilo samo uobičajeni posao. Thomas je bio čovek za odeljenje franšize, kada je JYSK trebalo da otvori prodavnicu u novoj zemlji. Zahvaljujući tome, Thomas je učestvovao u otvaranju u 13 različitih zemalja, dok je pomagao i u otvaranju u četiri zemlje u kojima je JYSK već imao prodavnice.

Dok je bio u inostranstvu, imao je odgovornost da prodavnice budu napravljene u skladu sa JYSKovim konceptima i bio je odgovoran za obuku zaposlenih, koji često nisu ništa znali od JYSKu. Njegovo prvo putovanje ga je odvelo u Viljnus u Litvaniji, zatim je sledilo Kosovo, Ukrajina, Vijetnam i tako dalje. Posebno je Kosovo bilo izuzetno važno za Thomasa.

„Postao sam deo porodice franšiza. Uvek smo bili dobro povezani i skoro uvek me pozivaju na otvaranje nove prodavnice. Moja poslednja poseta je bila u februaru, kada je prva prodavnica pretvorena u prodavnicu koncepta 3.0 i bilo je zabavno videti kako je većina ljudi ista kao pre 15–17 godina. Učinili su me veoma ponosnim“, kaže Thomas.

Thomas Hinze
U februaru je Thomas ponovo posetio Kosovo, kao prvu prodavnicu koja je obnovljena prema konceptu 3.0.

Prodavnica godine

Thomas je takođe bio veoma ponosan kada je prodavnica u Senderborgu osvojila nagradu „Prodavnica godine“ u Danskoj za finansijsku 2018/2019. godinu.

„Prodavnica mi znači sve i to je bio značajan trenutak za mene i moje kolege da osvojimo nagradu nakon što smo nekoliko puta bili na drugom ili trećem mestu. Bilo je to kao da smo osvojili finale Lige šampiona“, kaže Thomas.

U budućnosti, Thomas se nada da će on i njegovi zaposleni moći da osvoje još titula Lige šampiona. Međutim, on je još pun čežnje za putovanjem i biće spreman kada ga sledeći put pozove Franchise Director (direktor za franšizu) Frederik Kroun.

„Srećan sam u JYSKu u Senderborgu i volim da vodim svoju prodavnicu. Pa ipak, uvek sam spreman na novu avanturu. Frederik zna da može uvek da me pozove“, kaže Thomas.

Thomas Hinze
Thomas i zaposleni u njegovoj prodavnici su osvojili nagradu „Prodavnica godine“ u Danskoj za finansijsku 2018/2019. godinu

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office