Skip to main content
JYSK Park

Otvaranje stadiona JYSK Park: „Bez JYSK-a to ne bi bilo moguće“

Датум: 24/08/2017

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Категорија: Sustainability , People

FudbaleriU ponedeljak, 31. jula, odigrala se fudbalska proslava u rodnom gradu vlasnika JYSKa, Larsa Larsena, u Silkeborgu u Danskoj. Novi gradski fudbalski stadion je otvoren koncertom, govorima – i pobedom.

Nakon četiri godine čekanja, slavlje je počelo kada je fudbalski stadion JYSK Park otvoren u ponedeljak 31. jula u rodnom gradu vlasnika JYSKa, Larsa Larsena, u Silkeborgu u Danskoj.

Kao što ime govori, JYSK je glavni sponzor novog gradskog stadiona i, kao što kaže Communications Manager (menadžer za komunikacije) u Silkeborg IF, Nils Fridenlund, novi stadion ne bi postojao danas da nije bilo podrške iz JYSK-a, kao i jake privrženosti Larsa Larsena rodnom gradu.

„Bez JYSKa to ne bi bilo moguće. Lars Larsen je probio led kada je investirao prvih 10 miliona danskih kruna (oko 1300 000 EUR) u ovaj projekat. Bez tog novca, ne bismo danas bili tu gde jesmo, sa najboljim fudbalskim stadionom u Danskoj. To nam je otvorilo put na političkom planu, a aktivirao se i veći broj drugih sponzora, tako da je to bilo presudno za novi stadion,“ kaže Nils Fridenlund.

Lars Larsen na terenu

Vlasnik JYSKa, Lars Larsen, takođe je bio na terenu kada je otvoren JYSK Park. Iako nije bio deo fudbalskog tima, Lars Larsen je imao priliku da započne proslavu na stadionu upućivanjem dobrodošlice hiljadama posmatrača na stadionu JYSK Park – uz „odličnu ponudu za sve ljubitelje fudbala u Silkeborgu,“ kako je rekao.

„Drago mi je što sam danas ovde i drago mi je što mogu da dam nešto zauzvrat Silkeborgu kroz JYSK Park. Gradu koji mi je dao mnogo,“ rekao je Lars Larsen na početku govora.

Lars Larsen na stadionu JYSK Park

Iako vlasnik JYSKa nije rođen u tom gradu, pronašao je dom u Silkeborgu, gde je živeo više od 30 godina. Zbog toga mu je veoma drago da može gradu da pruži nešto zauzvrat, između ostalog, podržavajući kulturu i sport u Silkeborgu.

„Iza tribina se nalazi JYSK Arena, u kojoj rukometni klub Bjerringbro-Silkeborg igra mečeve na domaćem terenu i zaista sam uzbuđen što je najnoviji komšija postao JYSK Park. Nadam se da ćete steći mnogo lepih iskustava u budućnosti na stadionu JYSK Park,“ rekao je Lars Larsen.

Frederik BjereFantastična atmosfera

Ne samo da je grad mogao da proslavi završetak novog stadiona, već je i tim pobedio u meču te večeri protiv rivala iz fudbalskog kluba AGF iz Aarhusa, u kom se nalazi sedište JYSKa. Sve u svemu, Silkeborg IF je bio veoma zadovoljan događajem.

„Da smo napisali scenario za otvaranje, ne bi bilo bolje nego što se zapravo odigralo. Zaista smo pokazali da JYSK Park može da ugosti fudbalski meč na svoj način, a atmosfera na stadionu je bila potpuno neverovatna,“ rekao je Nils Fridenlund i nastavio:

„Činjenica da smo pobedili u tako teškom meču kao što je bio taj naravno nam je dala dodatnu motivaciju i zaista dobru atmosferu u publici.“

9411 gledalaca

Ukupno 9411 gledalaca je bilo u JYSK Parku i petnaestogodišnji Frederik Bjere je bio najbliži tom broju u takmičenju preko tekstualnih poruka, što mu je donelo poklon vaučer za JYSK u vrednosti od 15 000 danskih kruna (oko 2000 EUR).

O stadionu JYSK Park

  • Cena: 130 miliona danskih kruna (oko 17,5 miliona EUR)
  • Kapacitet: 10 000 gledalaca
  • Podrška: JYSK je sponzorisao izgradnju stadiona JYSK Park sa ukupno 15 miliona danskih kruna (oko 2 miliona EUR)

(fotografije: Ula Mrihoj, fotografije iz drona: Bo Norgard.)

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office