Skip to main content
JYSK Park

Otvorenje JYSK Parka: "Bez JYSK-a, to ne bi bilo moguće"

Datum: 24/08/2017

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Kategorija: Sustainability , People

Nogometni igračiU ponedjeljak 31. jula, nogometna proslava se održala u rodnom gradu vlasnika JYSK-a Larsa Larsena, u Silkeborgu u Danskoj. Novi gradski nogometni stadion je otvoren sa koncertom, govorima - i pobjedom.

Četiri godine čekanja je zamijenjeno sa svečanostima kada je nogometni stadion JYSK Park otvoren u ponedjeljak 31. jula u rodnom gradu vlasnika JYSK-a Larsa Larsena, u Silkeborgu u Danskoj.

Kao što samo ime govori, JYSK je naziv sponzora novog gradskog stadiona, i prema Communications Manager (Menadžeru za komunikacije) u Silkeborg IF, Nielsu Frydenlundu, novi stadion još ne bi bio tamo bez podrške JYSK-a kao i snažne povezanosti Larsa Larsensa za rodni grad.

"Bez JYSK-a, to ne bi bilo moguće. Lars Larsen je bio taj koji je probio led kada je uložio prvi 10 miliona danskih kruna (oko 1.300.000 EURA) u projekat. Bez tog novca, ne bismo bili gdje smo danas, sa najboljim nogometnim stadionom u Danskoj. To je udarilo u vrata politički, i također je uključilo mnogo drugih sponzora, tako da je to bilo presudno za novi stadion," kaže Niels Frydenlund.

Lars Larsen na terenu

Vlasnik JYSK-a Lars Larsen je također bio na terenu kada je JYSK Park otvoren. Iako nije bio dio nogometne ekipe, Lars Larsen je mogao započeti proslavu na stadionu poželivši dobrodošlicu hiljadama gledaoca na JYSK Parku - sa "izvrsnom ponudom za sve nogometne navijače u Silkeborgu," kako je rekao.

"Sretan sam što sam danas ovdje, i sretan sam da mogu dati nešto zauzvrat Silkeborgu kroz JYSK Park. Gradu koji mi je dao tako puno," rekao je Lars Larsen na početku svog govora.

Lars Larsen na JYSK Parku

Iako vlasnik JYSK-a nije rođen u gradu, pronašao je dom u Silkeborgu, gdje je živio više od 30 godina. Zbog toga je jako zadovoljan što može dati gradu nešto zauzvrat, između ostalih stvari kroz podršku kulture i sporta u Silkeborgu.

"Sa druge strane tribina nalazi se JYSK Arena, gdje rukometni klub Bjerringbro-Silkeborg igra svoje domaće utakmice, i bio sam vrlo uzbuđen zbog njihove pobjede u sklopu JYSK Parka. Nadam se da ćete u budućnosti svi imati puno izvrsnih iskustava na JYSK Parku," rekao je Lars Larsen.

Frederik BjerreFantastična atmosfera

Ne samo da je grad mogao proslaviti sami završetak novog stadiona, tim je također pobijedio te noći protiv rivala iz nogometnog kluba AGF iz Aarhusa, gdje je smještena uprava JYSK-a. Sve u svemu, Silkeborg IF je bio vrlo zadovoljan sa događajem.

"Da smo unaprijed napisali scenarij kako bismo željeli da teče otvorenje, ne bismo to uradili bolje. Pokazali smo da se na JYSK Parku može odigrati jedna takva kvalitetna utakmica, a atmosfera na stadionu je bila apsolutno nevjerovatna," kaže Niels Frydenlund i nastavlja:

"Činjenica da smo pobijedili u tako dramatičnoj utakmici je naravno dalo dodatni poticaj svemu kao i stvarno dobra atmosfera u publici."

9,411 gledaoca

Ukupno 9,411 gledaoca je bilo u JYSK Parku, a 15-godišnji Frederik Bjerre je bio najbliži tom broju u takmičenju tekstualnim porukama, sa čime je zaradio poklon bon JYSK-a u vrijednosti od 15.000 danskih kruna (oko 2.000 EURA).

O JYSK Parku

  • Cijena 130 miliona danskih kruna (oko 17.5 miliona EURA)
  • Kapacitet: 10.000 gledaoca
  • Podrška: JYSK je podržao izgradnju JYSK Parka sa ukupno 15 miliona danskih kruna (oko 2 miliona EURA)

(Fotografije - Ulla Myrhøj; Fotografije dronom - Bo Nørgaard.)

Latest news

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office