Skip to main content

„Nikada nisam imao vremena da stagniram“

Датум: 16/02/2018

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Категорија: Careers & HR , People

Jørgen Lund je ispratio 2017. godinu na novoj poziciji, kao Executive Vice President Sales & Expansion (izvršni potpredsednik prodaje i ekspanzije) u JYSKu. Sa ovom titulom je postao deo najvišeg menadžmenta kompanije u kojoj je počeo da radi kao pripravnik pre 23 godine.

Jørgen Lund
Jørgen Lund, Executive Vice President Sales & Expansion, zajedno sa kolegom u glavnom sedištu u Brabandu u Danskoj.


Jørgen Lund je, zapravo, planirao da postane računovođa nakon što završi poslovnu školu, a sasvim slučajno je umesto toga počeo da radi kao pripravnik u JYSKu u Norveškoj 1995.

Sada, 23 godine kasnije, on je izgradio karijeru u JYSKu i zauzeo je poziciju u najvišem menadžmentu kao Executive Vice President Sales & Expansion.

„Veoma sam ponosan i počastvovan. Ovo verovatno znači da neko misli da sam dobro radio svoj posao.“ Radujem se što ću učestvovati u oblikovanju smera i strategije, kao i tome što ću dati svoj doprinos predstavljanjem mojih uvida u to kako stvari treba da se rade“, kaže Jørgen Lund.

Niels Veien
Niels Veien, Executive Vice President Customer Experience, Digital & Marketing (Izvršni direktor korisničkog iskustva, digitalizacije i marketinga).

On zauzima mesto predstavnika za prodaju i širenje na sastancima tima izvršnog rukovodstva koje je pre toga imao Niels Veien, koji sada ima nove oblasti na koje se fokusira kao Executive Vice President Customer Experience, Digital & Marketing.

„Kada se Jørgen pridružio grupi, dobili smo pravog čoveka za proizvode i cene jer on praktično napamet zna sve proizvode. Pored odgovornosti za marketing, e-poslovanje i kontrolu poslovanja, radujem se novom zadatku razvijanja našeg BTB ogranka i postavljanju njega u fokus strategije u JYSKu. Pored toga, imaću i digitalnu ulogu u timu rukovodilaca i biti deo razvoja digitalizacije u JYSKu“, kaže Niels Veien.

Hvala ti, mama

To što Jørgen Lund radi već više od 20 godina u JYSKu i što je na kraju postao deo najvišeg rukovodstva nikada nije, zapravo, bio njegov cilj, niti deo plana za karijeru.

Takav plan nije nikada ni imao, a nikada nije ni uzimao u obzir posao u maloprodaji, sve dok jednog dana njegova majka nije došla kući iz kupovine u JYSKu sa obrascem za apliciranje za posao pripravnika.

„Uopšte nisam uzimao u obzir maloprodaju ili JYSK.“ Uvek sam mislio da ću raditi nešto sa brojevima, možda kao računovođa. Ali, na kraju se nisam prijavio ni na jedan drugi posao osim JYSKa. Tako da mogu da zahvalim mojoj majci i našoj jakoj kampanji za pripravnike u prodavnicama što se nalazim ovde danas“, kaže Jørgen Lund.

Od prodavnice do glavnog sedišta

Međutim, napredovanje u karijeri u JYSKu je bilo mnogo više od slučajnosti kada je u pitanju Jørgen Lund. On je uvek naporno radio i nikada nije odbio izazov koji se postavlja pred njega.

Jørgen i JYSK

  • 2017-sada: Executive Vice President Sales & Expansion
  • 2015-2017: Sales Director
  • 2014-2015: Global Head of Sales
  • 2013-2014: Sales Operational Manager
  • 2008-2013: Sales Manager za Dansku i Holandiju
  • 2006-2008: Purchaser, Duvets & Pillows
  • 2005-2006: Purchasing Assistant
  • 2003-2005: Store Manager, Funen, Danska
  • 1997-2003: Store Manager, Kopenhagen, Danska
  • 1997: Store Manager Trainee
  • 1995-1997: Pripravnik u Moldu u Norveškoj

To je očigledno i u njegovom rezimeu, u kom se vidi da je već imao deset godina iskustva na poziciji Store Manager (menadžer prodavnice), kako u Kopenhagenu, tako i na ostrvu Funen, pre nego što je odlučio da se prijavi za radno mesto u glavnom sedištu u Brabrandu 2005. godine.

„Nisam imao iskustva sa radom u kancelariji, pa nisam imao nikakva očekivanja. Hteo sam da se oprobam u odeljenju za nabavku. U to vreme sam se bavio prodajom već dosta godina, pa sam imao jasno mišljenje o proizvodima u prodavnici. Tako da sam se prijavio za radno mesto Purchasing Assistant (asistent za nabavku) i Peter Andsager (aktuelni Executive Vice President Purchasing (izvršni potpredsednik za nabavku)) me je zaposlio. Nakon kratkog vremena nesumnjivo sam znao da je to ono što želim da radim“, kaže Jørgen Lund.

Mesto za mogućnosti

Tokom vremena, Jørgen Lund je zauzimao razna radna mesta u glavnom sedištu – uključujući i Purchaser of Duvets & Pillows (referent za nabavku jorgana i jastuka), Sales Manager for Denmark (menadžer za prodaju za Dansku) i Global Head of Sales (globalni rukovodilac za prodaju) – dok mu 2015. godine nije ponuđena pozicija Sales Director (direktor prodaje).

„Nisam imao plan za ono što želim da radim od trenutka kada sam prestao da budem Store Manager na ostrvu Funen i prijavio se za radno mesto u glavnom sedištu. Nešto se uvek dešavalo, pa su se stvari menjale u mom poslovnom životu. Zbog toga sam i ponosan i počastvovan, pa nikada nisam imao vremena da se osetim kao da stagniram“, kaže Jørgen Lund i dodaje:

„Mislim da je važna karakteristika JYSKa to što on predstavlja mesto za mogućnosti, samo ako ih ugrabite i ako ste spremni da se preselite ili pomalo rizikujete i skočite u nepoznato.“

Dodatne informacije o Jørgenu

  • Ima 42 godine
  • Rođen je na ostrvu Funen, u Danskoj
  • Pre 20 godina je upoznao svoju devojku u JYSKu i sa njom sada ima ćerku
  • Voli da putuje, igra golf i veliki je obožavalac kluba OB (Odense Boldklub, danski fudbalski klub)

Obožava nove zadatke

Raznovrsnost u poslovanju i mogućnosti u JYSKu su glavni razlog zašto Jørgen nikada nije osetio potrebu da potraži zelenije pašnjake. Čak ni nakon 23 godine u kompaniji.

„Kažu da je trava uvek zelenija sa druge strane, ali to nije utisak koji sam ja stekao na razgovorima za posao i u drugim prilikama kada sam, tokom godina, upoznavao mnoge ljude iz drugih kompanija. I jednostavno ne osećam potrebu da vidim da li je to istina jer je moja trava ovde već savršeno zelena“, kaže Jørgen.

Danas je najnoviji član tima izvršnih rukovodilaca izuzetno srećan da ga je slučajnost odvela u JYSK, a ne u karijeru računovođe.

„Izuzetno sam fokusiran na zadatke koje dobijam i obožavam izazov rešavanja novih zadataka. Zato sam veoma srećan što sam počeo da radim u maloprodaji, gde ima mnogo nepredvidljivosti u odnosu na posao računovođe. Kada se osvrnem, mislim da je dobro što nisam krenuo tim putem. Mislim da bi mi bilo smrtno dosadno“, kaže Jørgen.

Latest news

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Aleš Kisý

Moja šesta Paraolimpijada

27/03/2024 - Pet meseci pre početka Paraolimpijskih igara u Parizu, Aleš Kisý, češki paraolimpijski osvajač medalja, priprema se za svoju šestu Paraolimpijsku igru.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office