Skip to main content

Lars Larsen grupa značajno povećala dobit

Датум: 21/01/2022

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Категорија: Sales Growth

Lars Larsen grupa – koja je vlasnik JYSKa i niza drugih kompanija – povećala je dobit za više od 50 procenata u prethodnoj fiskalnoj godini.

Jesper Lund
President and CEO of Lars Larsen Group, Jesper Lund.

Uprkos činjenici da su ograničenja vezana za koronu stvorila izazove za brojne kompanije unutar Lars Larsen grupe, uključujući JYSK, fiskalna 2020/21. godina završila se rekordno visokim prometom i profitom.

Tako je promet porastao na 39,1 milijardu DKK, dok je profit pre oporezivanja iznosio 6,5 milijardi DKK.

„To je rezultat na koji svi naši zaposleni mogu biti ponosni. Prethodna fiskalna godina bila je dinamičan period, u kome nam je bilo ključno da ostanemo fokusirani na mogućnost brzog prilagođavanja bez gubljenja fokusa na cilj stvaranja dugoročne vrednosti“, kaže predsednik i izvršni direktor Lars Larsen grupe, Jesper Lund.

Mnogobrojne priče o uspesima

JYSK i dalje ostvaruje najveći deo dobiti, pri čemu je profit pre oporezivanja 4,5 milijardi DKK, ali Jesper Lund je srećan što vidi pozitivan razvoj u mnogim kompanijama grupe.

„Osnovna vrednost u Lars Larsen grupi je da želimo da stvorimo rast i razvoj u društvu. Zato nismo povećali profit kroz uštede. Naprotiv, uložili smo više nego ikada u dobrobit Lars Larsen grupe i okolne zajednice“, kaže Jesper Lund.

Tokom proteklih 12 meseci, Lars Larsen grupa je preuzela vlasništvo nad preduzećima SOFACOMPANY, Sängjätten, Sengetid.dk, Theca i Melex, kao i 41 posto vlasništva nad preduzećem Formuepleje.

Pored toga, Lars Larsen grupa je uložila 2,6 milijardi DKK u poslovanje kompanija u okviru grupe.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office