Skip to main content

Lars Larsen Group znatno povećava zaradu

Datum: 21/01/2022

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Sales Growth

Grupacija Lars Larsen Group, koja je vlasnik JYSKa i niza drugih kompanija, u zadnjoj finansijskog godini povećala je zaradu za više od 50 posto.

Jesper Lund
President and CEO of Lars Larsen Group, Jesper Lund.

Uprkos činjenici da su ograničenja koja su uspostavljena zbog korone stvorila probleme za red kompanija unutar grupacije Lars Larsen Group, uključujući JYSK, finansijska godina 2020/21 završila je rekordno visokim prometom i zaradom.

Tako je promet povećan na 39,1 milijardu DKK, a zarada na 6,5 milijardi DKK prije plaćanja poreznih obaveza.

„Na taj rezultat mogu biti ponosni svi naši zaposlenici. Zadnja finansijska godina bila je dinamičan period u kojem je za nas ključno bilo da ostanemo fokusirani na sposobnost brze prilagodbe, a da iz vida ne izgubimo cilj stvaranja dugotrajne vrijednosti”, rekao je Jesper Lund, President and CEO (predsjednik i glavni izvršni direktor) grupacije Lars Larsen Group.

Mnogo priča o uspjehu

JYSK i dalje većinu profita ostvaruje zaradom prije plaćanja poreznih obaveza od 4,5 milijardi DKK, ali je Jesper Lund sretan što u mnogim kompanijama grupacije primjećuje pozitivan razvoj.

„U grupaciji Lars Larsen Group jedna od temeljnih vrijednosti je nastojanje stvaranja rasta i razvoja u društvu. Zato profit nismo povećali uštedama. Naprotiv, uložili smo više nego ikad u korist i grupacije Lars Larsen Group i okolne zajednice”, kaže Jesper Lund.

Tokom zadnjih 12 mjeseci grupacija Lars Larsen Group preuzela je vlasništvo nad firmom SOFACOMPANY, Sängjätten, Sengetid.dk, Theca and Melex te je stekla 41-postotni vlasnički udio u kompaniji Formuepleje.

Pored toga, grupacija Lars Larsen Group uložila je 2,6 milijarde DKK u rad svojih unutrašnjih kompanija.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office