Skip to main content
Teak from old house

Kuća pretvorena u baštenski nameštaj

Datum: 24/11/2021

Author: Laura Roesgaard, Communications & CSR Consultant, JYSK

Kategorija: Product Quality & Safety , CSR , Product Assortment , Strategy

Sve od pomorskih kanapa i flaša za vodu do tekstila i drveta dobija novi život u JYSKovim proizvodima. Fokus na reciklirane materijale je deo naše strategije održivosti.

Rikke
Range & Design Manager (menadžer za liniju i dizajn), Rikke Blæsild.

Možda nije baš vidljivo, ali dok hodate kroz JYSKovu prodavnicu, povremeno ćete naići na proizvod napravljen od recikliranih materijala. I broj se brzo povećava.

„Broj proizvoda koji su u potpunosti ili delimično napravljeni od recikliranih materijala povećava se svake nedelje“, kaže Rikke Blæsild, Range & Design Manager.

Proizvodi se redovno lansiraju uvođenjem novih proizvoda u prodavnice. Jedan od najnovijih primera je Nordijsko kupatilo

ESSVIK
ESSVIK, delimično napravljeno od recikliranog stakla.

kolekcija u kojoj je nekoliko proizvoda napravljeno od recikliranih materijala. 

Drvo iz kuće se reciklira

Drugi primer nalazimo među našim baštenskim nameštajem, gde su indonežanska tikovina iz srušene kuće, stari ambar i tradicionalne kutije za pirinač, koje su koristili uzgajivači, reciklirane za JYSKov baštenski nameštaj. Ovog leta, baštenski sto EBBESKOV jedan je od naših novih proizvoda napravljenih od reciklirane tikovine.

Tikovina ima FSC® sertifikat za reciklažu (FSC® N001715), što znači da je drvo verifikovano kao zaista reciklirano. Recikliranje drveta pomaže u zaštiti svetskih šuma tako što smanjuje pritisak na potražnju za novim drvetom.

Tikovina iz stare kuće
Reciklirana tikovina iz stare kuće pretvorena je u baštenski nameštaj.

Reciklaža je budućnost

Mi u JYSKu radimo na smanjenju našeg uticaja na životnu sredinu i klimu. Reciklaža materijala umesto njihovog odlaganja pomaže u očuvanju resursa planete.

„Zašto ne reciklirati nešto od onoga što već postoji?“ pita se Rikke, koja prilikom razvoja JYSKovog asortimana ima snažan fokus na povećanje broja proizvoda napravljenih od recikliranih materijala.

„Kada tražimo nove proizvode i nova partnerstva sa dobavljačima, to je svakako nešto što nam je bitno. Reciklirani materijali su trend koji ćemo još više videti u budućnosti“, kaže ona.

Istovremeno, Rikke naglašava da je to proces koji je u toku i da je pred nama još mnogo posla.

„Mnogo je dobrih snaga na delu. Mnogo smo napredovali sa našim tekstilom, na primer, gde imamo više proizvoda napravljenih od recikliranog poliestera. Jedan od naših prioriteta je trenutno povećanje broja jorgana i jastuka u kojima se vlaknasto punjenje sastoji od recikliranih materijala“.

JYSK kao kompanija ima veličinu koja nam omogućava da podržimo pozitivne promene povećanjem potražnje za proizvodima napravljenim od recikliranih materijala.

Tikovina spremna za novi život
Reciklirana tikovina sa FSC sertifikatom je spremna za novi život, kao što je baštenski nameštaj u JYSKu.

 

Latest news

Sleep Academy JCH

23.000 kolega iz prodavnice prolazi kroz obuku za dušeke

26/11/2021 - Kupci ne treba samo da spavaju, već i da imaju dobar san, a JYSK želi da im bude prvi izbor kada traže novi dušek. Zbog toga će 23.000 zaposlenih u JYSKovim prodavnicama proći kroz obuku za prodaju dušeka.

Recycled Teak

Kuća pretvorena u baštenski nameštaj

24/11/2021 - Sve od pomorskih kanapa i flaša za vodu do tekstila i drveta dobija novi život u JYSKovim proizvodima. Fokus na reciklirane materijale je deo naše strategije održivosti.

Arena team

JYSK NAGRADE 2021: REAKCIJE POBEDNIKA

23/11/2021 - Dodela JYSK Awards 2021. ove godine je održana u onlajn izdanju

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office