Skip to main content
Teak from old house

Kuća pretvorena u baštenski nameštaj

Датум: 24/11/2021

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Категорија: Product Quality & Safety , Sustainability , Product Assortment , Strategy

Sve od pomorskih kanapa i flaša za vodu do tekstila i drveta dobija novi život u JYSKovim proizvodima. Fokus na reciklirane materijale je deo naše strategije održivosti.

Rikke
Range & Design Manager (menadžer za liniju i dizajn), Rikke Blæsild.

Možda nije baš vidljivo, ali dok hodate kroz JYSKovu prodavnicu, povremeno ćete naići na proizvod napravljen od recikliranih materijala. I broj se brzo povećava.

„Broj proizvoda koji su u potpunosti ili delimično napravljeni od recikliranih materijala povećava se svake nedelje“, kaže Rikke Blæsild, Range & Design Manager.

Proizvodi se redovno lansiraju uvođenjem novih proizvoda u prodavnice. Jedan od najnovijih primera je Nordijsko kupatilo

ESSVIK
ESSVIK, delimično napravljeno od recikliranog stakla.

kolekcija u kojoj je nekoliko proizvoda napravljeno od recikliranih materijala. 

Drvo iz kuće se reciklira

Drugi primer nalazimo među našim baštenskim nameštajem, gde su indonežanska tikovina iz srušene kuće, stari ambar i tradicionalne kutije za pirinač, koje su koristili uzgajivači, reciklirane za JYSKov baštenski nameštaj. Ovog leta, baštenski sto EBBESKOV jedan je od naših novih proizvoda napravljenih od reciklirane tikovine.

Tikovina ima FSC® sertifikat za reciklažu (FSC® N001715), što znači da je drvo verifikovano kao zaista reciklirano. Recikliranje drveta pomaže u zaštiti svetskih šuma tako što smanjuje pritisak na potražnju za novim drvetom.

Tikovina iz stare kuće
Reciklirana tikovina iz stare kuće pretvorena je u baštenski nameštaj.

Reciklaža je budućnost

Mi u JYSKu radimo na smanjenju našeg uticaja na životnu sredinu i klimu. Reciklaža materijala umesto njihovog odlaganja pomaže u očuvanju resursa planete.

„Zašto ne reciklirati nešto od onoga što već postoji?“ pita se Rikke, koja prilikom razvoja JYSKovog asortimana ima snažan fokus na povećanje broja proizvoda napravljenih od recikliranih materijala.

„Kada tražimo nove proizvode i nova partnerstva sa dobavljačima, to je svakako nešto što nam je bitno. Reciklirani materijali su trend koji ćemo još više videti u budućnosti“, kaže ona.

Istovremeno, Rikke naglašava da je to proces koji je u toku i da je pred nama još mnogo posla.

„Mnogo je dobrih snaga na delu. Mnogo smo napredovali sa našim tekstilom, na primer, gde imamo više proizvoda napravljenih od recikliranog poliestera. Jedan od naših prioriteta je trenutno povećanje broja jorgana i jastuka u kojima se vlaknasto punjenje sastoji od recikliranih materijala“.

JYSK kao kompanija ima veličinu koja nam omogućava da podržimo pozitivne promene povećanjem potražnje za proizvodima napravljenim od recikliranih materijala.

Tikovina spremna za novi život
Reciklirana tikovina sa FSC sertifikatom je spremna za novi život, kao što je baštenski nameštaj u JYSKu.

 

Latest news

Three colleagues from JYSK stores ready to share their favourite new products.

Omiljeni novi proizvodi troje kolega iz prodavnica

29/04/2024 - Troje kolega iz JYSK prodavnica je spremno da još jednom podele svoje apsolutno omiljene proizvode iz novog asortimana<strong>.</strong>

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office