Skip to main content

Krevet iz 1985. za JYSKov 43. rođendan

Датум: 31/03/2022

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Категорија: History

Кревет за музеј
Čuveni krevet CARL ERIK iz 1985. godine sada je u muzeju kompanije JYSK.

Naša kompanija uskoro proslavlja 43. rođendan. Tim povodom, upotpunili smo muzej novim eksponatom od velikog istorijskog značaja za nas.

Kompanija JYSK puni 43 godine 2. aprila 2022. To znači da su 43 godine protekle od dana kada je Lars Larsen otvorio prvu prodavnicu u ulici Silkeborgvej u Orhusu 1979. godine. Otvaranje ove prodavnice označilo je početak neverovatnog rasta, pa tako danas poslujemo u više od 3100 prodavnica u 50 zemalja.

A kada želimo da se osvrnemo na 43 godine istorije, nije li najbolje pogledati eksponate u muzeju?

Muzej kompanije JYSK

Muzej kompanije JYSK uskoro će biti proširen. Muzej već ima bogatu istoriju i eksponate iz prethodne 43 godine. Uskoro će biti upotpunjen i replikom stare kancelarije Larsa Larsena i delom u kojem možete da vidite kako su se koncepti prodavnice menjali kroz vreme. Krevet Carl Erik biće u poslednjem delu.

U predstojećem proširenju muzeja kompanije JYSK u glavnom sedištu kompanije u Danskoj moći ćete da vidite krevet koji je star gotovo koliko i sama kompanija.

U junu 1985. godine, Bettina Karlsen iz Danske kupila je krevet Carl Erik, koji joj je pružao okrepljujuće snove gotovo 37 godina. Međutim, prihvatila je da preda svoj krevet muzeju kompanije JYSK kada je JYSK objavio na svom Facebooku da traži jedan od originalnih modela.

„Bilo je neverovatno kada smo pronašli jedan od naših veoma starih modela, i to model koji nosi moje ime. Ovaj krevet će dobiti veoma lepo mesto u muzeju i poput ostatka muzeja, pričaće priču o JYSKovoj istoriji tokom proteklih godina“, kaže nam Carl Erik Stubkier, koji je zadužen za muzej kompanije JYSK.

Pokrivenost na danskoj televiziji

Интервју са Карлом Ериком

U ponedeljak 7. marta 2022, Carl Erik i dvoje kolega iz JYSKa krenuli su kolima sa prikolicom da preuzmu krevet. Trenutak preuzimanja kreveta propratila je i regionalna TV stanica. Želeli su da ispričaju priču o krevetu iz 1985. koji postaje deo muzejske postavke.

Bettina Karlsen je zauzvrat dobila poklon karticu u iznosu od 5.000 DKK za kupovinu novog kreveta, a već je kupila novi podesivi krevet kompanije JYSK. 

Ovde možete da pogledate TV prilog (samo na danskom jeziku): https://www.tvmidtvest.dk/ringkoebing-skjern/bettinas-dobbeltseng-fra-1985-skal-paa-museum

Поклон картица
Bettina Karlsen i Carl Erik Stubkier.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office