Skip to main content

Krevet iz 1985. za JYSKov 43. rođendan

Datum: 31/03/2022

Autor: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: History

Krevet za muzej
Prepoznatljivi krevet CARL ERIK iz 1985. je sada u JYSK Muzeju.

Historija naše kompanije je sada duga 43 godine i naš muzej je dobio još jedan izvrstan historijski dodatak.

JYSK puni 43 godine 2. aprila 2022. To znači 43 godine historije otkako je naš osnivač Lars Larsen otvorio prvu prodavnicu u ulici Silkeborgvej u Aarhusu 1979. Otvaranje je započelo značajan put razvoja do sada više od 3100 prodavnica u 50 zemalja.

A kada treba pogledati unazad 43 godine dugu historiju, šta je bolje nego pogledati u muzeju?

Jysk Museum

JYSKov muzej će se uskoro povećati. Muzej već ima mnogo historije i predmeta iz posljednje 43 godine, a, osim toga, imat će i repliku starog ureda Larsa Larsena i dio gdje možete proći kroz koncepte naših prodavnica tokom vremena. Krevet Carl Erik bit će u posljednjem dijelu.

U idućem proširenju JYSK Muzeja u glavnom uredu u Danskoj ćete uskoro pronaći krevet koji je star gotovo koliko i kompanija.

U junu 1985. je Bettina Karlsen, kupac iz Danske, kupila krevet Carl Erik, a krevet joj je osigurao dobar san skoro 37 godina. Međutim, pristala je dati svoj krevet JYSK Muzeju kada je JYSK objavio na Facebooku da traži jedan od svojih originalnih modela.

”Bilo je nevjerovatno i dirljivo pronaći jedan od naših veoma starih modela, a pogotovo jedan koji je dobio ime po meni. Krevet će dobiti zaista dobro mjesto u našem muzeju i, kao i ostatak muzeja, pomoći će ispričati JYSKovu historiju tokom godina”, kaže Carl Erik Stubkier, odgovorni za JYSK Muzej.

Objavila danska TV stanica

Intervju sa Carlom Erikom

U ponedjeljak 7. marta 2022., Carl Erik i dvoje JYSKovih kolega su pokrenuli automobil s prikolicom da bi pokupili krevet. Regionalna TV stanica u Danskoj se također pojavila dok se kupio krevet. Željeli su ispričati priču o krevetu iz 1985. koji ide u muzej.

Zauzvrat je Bettina Karlsen dobila poklon karticu od 5000 DKK da kupi novi krevet i već je kupila novi podesivi krevet iz JYSKa. 

Ako želite, ovdje možete pogledati TV prilog (samo na danskom): https://www.tvmidtvest.dk/ringkoebing-skjern/bettinas-dobbeltseng-fra-1985-skal-paa-museum

Poklon kartica
Bettina Karlsen i Carl Erik Stubkier.

 

Latest news

New PoS

Uvođenje jedinstvenog trgovanja (Unified Commerce) se ubrzava

31/05/2023 - Novo prodajno mjesto dolazi s mnogo novih osobina. A sada se ubrzava uvođenje.

Garden

JYSK želi da svi uživaju u ljetu

25/05/2023 - JYSK je više nego spreman da pomogne kupcima da uživaju u ljetu s odličnim ponudama vrtnog namještaja.

Sara

JYSK je sada certificiran u području recikliranja

24/05/2023 - Godinama je JYSK prodavao proizvode certificirane prema globalnom standardu za reciklažu Global Recycled Standard (GRS), a sada je JYSK postao certificiran kao kompanija.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office