Skip to main content

Kim je prvi radnik koji slavi desetogodišnjicu rada u JYSK-u UK

Датум: 04/12/2017

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Категорија: People

Kim Blekvel, Finance Manager (finansijski menadžer) u JYSK-u UK, prvi je zaposleni u UK koji slavi desetogodišnjicu rada.

Kim Blekvel
Kim Blekvel može sa ponosom da kaže da je bila uz JYSK UK od samog početka.


Putovanje Kim Blekvel u JYSK-u je počelo slučajno.

Sve je počelo kada se njena radna biografija našla na stolu agencije za regrutovanje koja je tražila zaposlene za sedište kompanije JYSK u UK.

U tom trenutku JYSK je bio potpuno nepoznat u UK. Kada je Kim saznala za JYSK, zainteresovala se za ovu kompaniju i radno mesto. Kim je bila tek treći zaposleni kada je počela da radi u JYSK-u UK, a danas je i dalje član tima u UK koji je narastao na preko 130 zaposlenih.

„Dobro se osećam kada kažem da sam bila uz JYSK UK od samog početka – ponosno, zapravo. Malo ljudi može da kaže da su učestvovali u stvaranju celog odeljenja od nule,“ kaže Kim.

„Obožavam da radim u JYSKu. U kancelariji uvek vlada prijateljska atmosfera i svi se veoma lepo slažemo.“- Kim Blekvel, Finance Manager u JYSKu UK

Kim je počela da radi u JYSKu 2007. godine, pre nego što su se otvorile prve dve prodavnice 4. aprila 2008. u Linkolnu i Mansfildu. Dobro se seća tih otvaranja.

„Svi smo odseli u hotelu Bentli u Linkolnu. Tada je Lars Larsen takođe vozio Bentli, pa smo smatrali da je to baš prikladno. Na dan otvaranja, tim se podelio i ja sam otišla na otvaranje prodavnice u Mansfildu. Menadžeri iz Danske su došli na otvaranja prodavnica i svi smo bili veoma uzbuđeni,“ kaže Kim. 

Višestranost na poslu

Kim Blekvel

  • Postala je član JYSKa UK u decembru 2007. Prvi je zaposleni u UK koji slavi desetogodišnjicu rada.
  • Počela je da radi kao Accounting Manager (računovodstveni menadžer), a kasnije je postala Finance Manager.
  • Učestvovala je u otvaranju prvih prodavnica u UK, u Linkolnu i Mansfildu, 4. aprila 2008.
  • Bila je treći zaposleni u JYSKu UK. Danas se tim u UK sastoji od preko 130 zaposlenih.

Od tog otvaranja prve dve prodavnice, neke stvari su se promenile. Sedište kompanije, koje se nalazi u Stokportu, jugoistočno od Mančestera, na 5 minuta od Kimine kuće, izgleda isto. Međutim, još zaposlenih se priključilo kompaniji tokom vremena.

„Prve godine je posao bio baš naporan. Kada sam počela da radim kao Accounting Manager, bila sam sama u odeljenju za finansije, pa sam i sve zadatke morala sama da obavljam. Danas imamo troje zaposlenih u finansijama i sjajno je što smo dobili nove kolege,“ kaže Kim.

Sedište kompanije u UK ima mnogo posla, a pošto je organizacija još uvek prilično malobrojna, Kim i njene kolege pokrivaju i druga radna mesta. Zato je obavljanje više zadataka odjednom nešto u čemu se Kim i njene kolege svakodnevno usavršavaju.

„Za ovih deset godina sam obavljala mnoge različite zadatke i upravo to je ono što volim kod ovog posla. Uvek imam nešto drugačije da radim. Sećam se da su me na razgovoru za posao pitali kako bih reagovala da se JYSK ne proširi onom brzinom kojom planira i da zbog toga nemam dovoljno posla – mislim da su se plašili da će mi biti dosadno – ali do toga nikad nije došlo,“ kaže Kim.

Snažan tim

Početkom ove godine Dejvid Ešton je postao novi Country Manager (regionalni menadžer) za JYSK UK. On ima velike ambicije za JYSK i veruje da je snažan i ujedinjen tim važan za razvoj JYSKa UK.

„Dobro se osećam kada kažem da sam bila uz JYSK UK od samog početka – ponosno, zapravo.“– Kim Blekvel, Finance Manager u JYSKu UK

Nova ideja ove godine je da se sastanak povodom početka nove fiskalne godine spoji sa godišnjom proslavom kompanije za sve zaposlene.

„To je bilo zaista odlično i motivisalo je radnike. Sjajno je što su se svi zaposleni okupili na nekoliko dana i što smo spojili sastanak povodom početka nove fiskalne godine sa društvenim okupljanjem,“ kaže Kim. 

Ovaj događaj je održan u tematskom parku Alton Tauers, a JYSK je platio hotelski smeštaj i ulaznice za park. Prvi put su sve prodavnice bile zatvorene dan posle proslave, kada su se svi okupili radi sastanka i timbildinga.

Nia Roberts
Nia Roberts, Helpdesk Manager (menadžer Helpdeska), takođe će proslaviti desetogodišnjicu rada u januaru 2018.


Slavlje sa kolegama

Društveni aspekt posla i druženje sa kolegama na drugačiji način je nešto što Kim veoma ceni kod svog posla.

„Obožavam da radim u JYSKu. U kancelariji uvek vlada prijateljska atmosfera i svi se veoma lepo slažemo. Jednom mesečno imamo „petak za druženje“, koji predstavlja odličnu priliku da se zabavimo sa kolegama nakon posla,“ kaže Kim.

Kim slavi svoju desetogodišnjicu rada 3. decembra. Početkom naredne godine za njom će je proslaviti i neke njene kolege iz sedišta kompanije i prodavnica.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office