Skip to main content

Kim je prvi 10-godišnji zaposlenik u JYSK-u UK

Datum: 04/12/2017

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Kategorija: People

Kim Blackwell, Finance Manager (financijski menadžer) u JYSK-u UK, je prvi zaposlenik u UK koji slavi prvu 10. godišnjicu.

Kim Blackwell
Kim Blackwell može ponosno reći da je bila dio JYSK-a u UK od početka.


Putovanje Kim Blackwell u JYSK-u je počelo slučajno.

Počelo je kada je njen CV završio na stolu agencije za zapošljavanje koja je tražila zaposlenike za upravu JYSK-a u UK.

U to vrijeme, JYSK je bio potpuno nepoznat u UK. Kada je Kim saznala za JYSK, bila je zainteresirana za firmu i posao. Kim se pridružila JYSK-u UK kao treći zaposlenik i dio je UK tima koji je porastao i uključuje preko 130 zaposlenika.

"Lijepo je reći da sam bila dio putovanja JYSK-a UK od početka - zapravo ponosna sam. Ne može mnogo ljudi reći da su učestvovali u izgradnji cijelog odjela od početka," kaže Kim.

"Volim raditi u JYSK-u. Imamo prijateljsku atmosferu u kancelariji i svi se dobro slažu.""- Kim Blackwell, Finance Manager u JYSK-u UK

Kim je počela u JYSK-u 2007. godine, prije otvaranja prve dvije prodavnice 4.aprila 2008. godine u Lincolnu i Mansfieldu. Jasno se sjeća otvorenja.

"Svi smo odsjeli u hotelu Bentley u Lincolnu - u to vrijeme Lars Larsen je također imao Bentleya pa smo mislili da je prikladno. Na dan otvorenja, tim se podijelio i ja sam otišla na otvorenje prodavnice u Mansfieldu. Uprava iz Danske je došla na otvorenje prodavnice i svi smo bili vrlo uzbuđeni," kaže Kim. 

Obavljanje više zadataka na svom poslu

Kim Blackwell

  • Pridružila se JYSK-u UK u decembru 2007. godine. Ona je prvi zaposlenik u UK koji slavi prvu 10-godišnjicu.
  • Počela je kao Accounting Manager (voditelj računovodstva) a kasnije je postala Finance Manager.
  • Učestvovala je na prvim otvorenjima prodavnica u UK u Lincolnu i Mansfieldu 4. aprila 2008. godine.
  • Bila je treći zaposlenik u JYSK-u UK. Danas se UK tim sastoji od preko 130 zaposlenika.

Od otvorenja prve dvije prodavnice, neke stvari su se promijenile. Uprava, smještena u Stockportu jugoistočno od Manchestera - 5 minuta od Kimine kuće, izgleda isto. Međutim, još zaposlenika se pridružilo firmi.

"Prva godina je bila stvarno naporna. Kada sam počela kao Accounting Manager, bila sam jedina u financijskom odjelu i zato sam morala sve zadatke obavljati sama. Danas nas troje radi u financijama i bilo je izvrsno dobiti još kolega," kaže Kim.

Uprava u UK je vrlo zauzeta i kao organizacija je još dosta mala, Kim i njene kolege također pokrivaju ostale poslovne funkcije. Stoga, obavljanje više poslova je nešto što Kim i njene kolege usavršavaju svaki dan.

" U svih deset godina radila sam mnogo različitih zadataka, i to je ono što volim u svom poslu. Uvijek imam nešto drugo za raditi. Sjećam se kad su me pitali na intevjuu kako bi reagirala ako se JYSK ne bi širio brzo kako je planirano i ako stoga ne bi bilo dovoljno posla - mislim da su se bojali da će mi dosaditi - ali to nikad nije bio slučaj," kaže Kim.

Snažan tim

Na početku ove godine, David Ashton je postao novi Country Manager (menadžer za državu) za JYSK UK. On ima velike ambicije za JYSK i vjeruje da je jak i ujedinjen tim važan u razvoju JYSK-a UK.

"Lijepo je reći da sam bila dio putovanja JYSK-a UK od početka - zapravo ponosna sam."- Kim Blackwell, Finance Manager u JYSK-a UK

Nova inicijativa ove godine je bila kombinirati početak sa godišnjom proslavom firme za sve zaposlenike.

"Bilo je stvarno izvrsno i motivirajuće. Bilo je sjajno prikupiti sve zaposlenike za nekoliko dana i kombinirati početak sa društvenim događajem," kaže Kim. 

Događaj je održan u tematskom parku, Alton Towers, i JYSK je platio hotele i pristup parku. Prvi put sve prodavnice su zatvorene na dan nakon zabave gdje su se svi okupili radi sastanka i teambuildinga.

Nia Roberts
Nia Roberts, Helpdesk Manager (upravitelj Helpdeska u JYSK-u UK) će takođe proslaviti svoju 10-godišnjicu u januaru 2018. godine.


Slavlje s kolegama

Društveni aspekt i provođenje vremena sa svojim kolegama na različit način je nešto što Kim cijeni na svom poslu.

"Volim raditi u JYSK-u. Imamo prijateljsku atmosferu u kancelariji i svi se dobro slažu. Jednom mjesečno imamo Društveni petak koji je odlična prilika da se zabavimo sa svojim kolegama nakon posla," kaže Kim.

Kim će proslaviti svoju 10-godišnjicu 3. decembra. Na početku sljedeće godine i neki od njenih kolega i iz uprave i iz prodavnice će uslijediti.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office