Skip to main content

JYSKova sećanja: Srećan rođendan, Lars Larsen!

Datum: 05/08/2022

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Prevod: www.languagewire.com

U ovom specijalnom izdanju JYSKovih sećanja, slavimo našeg osnivača, Larsa Larsena. Proslavio bi 74. rođendan 6. avgusta.

jyskova sećanja

„JYSKova sećanja“ je kvartalno prisećanje na GOJYSK.com. Slavimo svoju prošlost i napredak, i osvrćemo se na ono što se događalo tokom godina.

 

Pre 74 godine

Lars Larsen
Lars Larsen je rođen 6. avgusta 1948. u Arnborgu u zapadnom delu Jitlanda u Danskoj. On je bio najmlađi u porodici sa četvoro dece, a odgajala ih je majka. Otac mu je umro nekoliko meseci pre nego što se rodio.

Pre 43 godine

Silkeborgvej 1979.
Lars Larsen otvorio je prvu JYSK prodavnicu pod nazivom JYSK SENGETØJSLAGER u Orhusu, Danska.

Pre 35 godina

U 1987. godini, osnivač i vlasnik JYSKa, Lars Larsen, među prvima je u Danskoj koji je koristio TV reklame. On se pojavljivao na regionalnom TV kanalu „TV Jug“ i obraćao se rečima: „Zdravo. Zovem se Lars Larsen i imam sjajnu ponudu za vas“.

Godinu dana nakon uspešnih regionalnih reklama, Larsa Larsena ste mogli da zapazite u nacionalnim TV reklamama na kanalu TV 2. On je među prvim danskim vlasnicima kompanija koji se oslonio na sebe i svoj profil u komercijalne svrhe.

Pre 20 godina

Lars Larsen
U junu 2002. godine, Lars Larsen je nominovan za „svetskog preduzetnika godine“ u takmičenju kojim se odaje priznanje kreiranju poslovnog napretka i koje organizuje firma za računovodstvo Ernst and Young.

Pre 5 godina

Lars Larsen, odlikovanje
U 2017. godini, Lars Larsen je dobio odlikovanje viteza prve klase reda Dannebrog, koje mu je dodelila Nj. V. kraljica Danske.

Tokom nekoliko godina, JYSK je imao dozvolu da koristi titulu „Imenovanjem danske kraljevske kuće“ (eng. By Appointment to The Royal Danish Court)“, koja se dodeljuje samo kompanijama ili pojedincima koji su opskrbljivali dansku kraljevsku kuću određeni broj godina, pouzdano poslovanje, stabilne finansije i besprekornu reputaciju.

Pre 3 godine

Lars Larsen je preminuo u avgustu 2019. u 71. godini života.

Latest news

Lars Larsen

JYSKova sećanja: Srećan rođendan, Lars Larsen!

05/08/2022 - U ovom specijalnom izdanju JYSKovih sećanja, slavimo našeg osnivača, Larsa Larsena.

Ventsislav talks about the future of Logistics

Ventsislav govori o budućnosti logistike

27/07/2022 - Ventsislav Chavdarov je pre godinu dana započeo svoj novi posao kao Logistic Manager u distributivnom centru u Božurištu (DCB). Od tada je DCB realizovao dva nova važna projekta.

Rearrangement with JYSK

6 kolega je osvojilo JYSK renoviranje

20/07/2022 - 6 kolega iz Poljske osvojilo je renoviranje prostora u svom domu uz JYSK proizvode.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office