Skip to main content

JYSKova sećanja: Prva reklama, parasport i torba My blue bag

Датум: 29/02/2024

Author: Laura Glintborg Mouritsen, Student Help, Communications

Категорија: History

Prevod: www.languagewire.com

Dosta toga se dogodilo u JYSKu od otvaranja prve prodavnice u Danskoj 1979. godine. GOJYSK.com je pretraživao arhive ne bi li otkrio kako je JYSK svet izgledao ranije.

Pre 45 godina

Istog dana kada se u Danskoj otvorila prva JYSK prodavnica, a to je bilo 1. aprila 1979. godine, objavljena je i prva reklama za JYSK Sengetøjslager u lokalnim danskim novinama. Reklama je predstavljala prvu od mnogih odličnih ponuda koje je Lars Larsen imao.

JYSKova prva reklama
Prva reklama je objavljena u lokalnim danskim novinama u Arhusu 1979. godine.

Pre 35 godina

JYSK je 1989. godine postao glavni sponzor organizacije Parasport Denmark. Tokom proteklih decenija, JYSK je postao i glavni sponzor parasportskih udruženja u Finskoj, Norveškoj i Rumuniji, kao i podrška nacionalnim paraolimpijskim komitetima u nekoliko drugih zemalja u kojima je JYSK prisutan.

Lars Larsen i Jackie Christiansen se pozdravljaju
Osnivač JYSKa Lars Larsen i parasportista Jackie Christiansen se pozdravljaju na Paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Pre 25 godina

Prošlo je oko 25 godina otkad je JYSK uveo torbe za kupovinu za višekratnu upotrebu My Blue Bag. Ove torbe su napravljene od 100% reciklirane plastike i osmišljene su da podstaknu više kupaca ne samo da ih kupe, već i da ih ponovo koriste u razne svrhe osim nošenja kupljenih JYSK proizvoda.

JYSKova My Big Blue Bag

 

JYSKova Big Blue BagJYSK Big Blue Bag

 

 

 

 

Pre 5 godina

JYSK je 8. marta 2019. godine otvorio prošireni JYSK muzej u sedištu u Brabrandu, u Danskoj. Muzej služi kao zanosna hronika bogate istorije JYSKa, sve od otvaranja prve prodavnice, pa do čuvenih TV reklama, kao i nezaboravnih trenutaka iz drugih poslovnih avantura. Muzej je 2023. godine još jednom proširen kako bi obuhvatio različite koncepte prodavnica i prvobitnu kancelariju u kojoj je radio Lars Larsen.

Novi ulaz JYSK muzeja
Novi ulaz u JYSK muzej

 

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office