Skip to main content
JYSK West Balkan tim na Ultrabalaton utrci

JYSK West Balkan tim zajedno istrčao više od 400 kilometara

Датум: 17/05/2023

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Категорија: People

3 grada, 3 države i više od 400 zajedničkih kilometara u samo 2 dana – JYSK West Balkan tim u istom je vikendu učestvovao na jubilarnom desetom izdanju Wings For Life World Runa i Ultrabalaton trci, koja se trčala oko mađarskog jezera Balaton.

NAJVEĆI USPEH NA ULTRABALATON TRCI

Peto učestvovanje na Ultrabalaton trci za 13 kolega iz Hrvatske, Srbije, BiH i Slovenije bilo je najuspešnije do sada. Zahtevnu rutu od 210 km istrčali su za 16 sati, 58 minuta i 22 sekunde i osvojili su odlično 6. mesto od ukupno 505 prijavljenih timova u korporativnoj kategoriji. Ovaj je rezultat za 11 mesta bolji od prošlogodišnjeg, a sledeće godine ciljaju na postolje.

„Ove godine smo postigli najbolji rezultat i jako nas je malo delilo od postolja, što nas motiviše da se pripremimo i sledeće godine ciljamo na njega. Ova trka okuplja ogroman broj trkača iz velikih kompanija i prepoznata je u celom svetu. Neverovatan je osećaj okupiti mlade, a i malo starije kolege iz sve četiri zemlje i videti osmeh i radost nakon završetka trke. Marljiv rad i trening se prepoznaje u poslu, ali naravno i u sportu. Iako trku obično završimo u ranim jutarnjim satima, svi jedva čekaju da utrče u cilj sa poslednjim trkačem.“, rekao je Ivan Šoić, Help Desk Team Leader za Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju i BiH. 

Prvi poziv na Ultrabalaton stigao je od kolega iz Mađarske i tad su trku odradili kao deo Nordic tima, a već sledeće godine formirao se JYSK West Balkan tim, koji na Ultrabalatonu učestvuje već pet godina za redom.

„U JYSKu postoji veliki broj kolega koji se bave sportom i teže da žive zdravim načinom života. Trčanje je danas popularno i sve više ljudi se rekreativno bavi ovim sportom. Osim što su naše kolege profesionalni u svom poslu, bitno je podstaknuti ljude i na aktivan i zdrav život. Nadam se da će se uskoro situacija u svetu stabilizovati i da će nam se ponovo pridružiti kolege iz Ukrajine, Poljske, Češke i Nordica kako bi dodali još malo poznatog JYSKovog takmičarskog duha.“, rekao je Ivan i pozvao sve zainteresovane JYSKovce da se jave i postanu dio tima

RAZLIČITE LOKACIJE, ISTI CILJ

Drugi JYSKov sportski tim, kojeg čine kolege iz Hrvatske i Slovenije, nedelju je proveo na jubilarnom, desetom Wings for Life World Runu i istrčao gotovo 200 km za one koji to ne mogu.

Iako nisu svi bili na istom mestu jer je deo JYSK tima trku odradio u Zadru, a drugi u Ljubljani, svi su trčali za isti cilj – prikupljanje sredstava za pronalazak leka za povrede kičmene moždine. Zajedništvo, timski duh i plemeniti cilj u Zadar su privukli više od 6.500 trkača, a u Ljubljanu 2.750, dok je ukupan broj trkača koji su učestvovali u ovoj trci prešao 180 000.

ЈИСК тим Западног Балкана на Вингс Фор Лифе Ворлд Рун у Љубљани
JYSK West Balkan tim na Wings For Life World Runu u Ljubljani

Sonja Mlakar, Social Media & Digital Coordinator za Sloveniju drugi je put učestvovala u ovoj trci i premašila svoja očekivanja.

ЈИСК тим Западног Балкана на Вингс Фор Лифе Ворлд Рун у Задру
JYSK West Balkan tim na Wings For Life World Runu u Zadru

„Prošle godine sam trčala putem aplikacije, ali od kolega i prijatelja sam čula da je na samoj trci puno bolja atmosfera. Ove sam godine zato odlučila da trčim u Ljubljani sa 15 kolega iz Slovenije. Uz to što trka ima humanitarnu svrhu i što imamo priliku da trčeći pomognemo onima koji to ne mogu, neopisiv je osećaj biti na startu sa svojim kolegama i hiljadama drugih trkača. To je izazovna trka koja istovremeno donosi enormnu dozu zabave i zajedništva, a pamtiću je i po jednoj zanimljivoj anegdoti. Naime, iako smo planirale da istrčimo 5 km, podstaknula sam i motivisala još dve koleginice iz prodavnice i sebe i na kraju smo istrčale 8 km.

JYSKov timski duh i kolegijalnost još jednom su pokazali da zajedno možemo da postignemo sve što zamislimo. Čestitamo svim kolegama na odličnom uspehu i promovisanju sportskog duha, zajedništva i humanosti!

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office