Skip to main content

JYSK Srbija i Novak Đoković Fondacija partneri za pomoć školskoj deci

Датум: 08/12/2020

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Категорија: Sustainability

JYSK Serbia
Dajana Đukić attends one of the schools that received JYSK furniture.

JYSK Srbija kroz saradnju na projektu sa fondacijom svetski poznatog tenisera Novaka Đokovića donirao nameštaj za škole u vrednosti od gotovo 20.000 evra.

U JYSKu želimo da preuzmemo društvenu odgovornost za svoje društvo na nivou lokalne zajednice. To se vidi u našim sponzorstvima za paraolimpijske sportove u mnogim zemljama, kao i brojnim donacijama u humanitarne svrhe širom sveta.

Nedavno se JYSK Srbija udružio sa Fondacijom Novaka Đokovića u okviru projekta pod nazivom Drugarijada gde je JYSK donirao proizvode u vrednosti od gotovo 20.000 EUR (ili tačnije 2.102.738 DIN). Kao što samo ime fondacije govori, njen osnivač je svetski poznati teniser Novak Đoković, koji je osvojio 17 Grand Slam naslova.

Fondacija je do sada imala samo nekoliko partnerstava sa kompanijama, pošto ima veoma stroge kriterijume za izbor partnera u pogledu korporativne društvene odgovornosti i održivog razvoja. Zato se na ovo partnerstvo gleda i kao na priznanje za rad koji čini JYSK.

90.000 dece nije imalo mogućnost pohađanja predškolskog vaspitanja

Proizvodi su donirani školama u Srbiji, gde oko 90.000 dece nije imalo mogućnost da pohađa predškolsko. Donirani proizvodi uglavnom su bile kancelarijske stolice, stolovi, stolice i police za knjige.

„Verujemo da je ulaganje u škole ulaganje koje će nam pružiti najveću moguću nagradu zauzvrat: zdrave, produktivne odrasle osobe koje će na pozitivan način da doprinesu društvu. Zbog toga smo projekat podržali kao partner i opremili ove školske prostore, “kaže Vesna Kukić Lončarić, Country menadžer za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju.

Fondacija Novak Đoković napravila je video o projektu koji možete da pogledate ovde:

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office