Skip to main content

JYSK Srbija i Novak Đoković fondacija partneri za pomoć školskoj djeci

Datum: 08/12/2020

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Sustainability

JYSK Serbia
Dajana Đukić attends one of the schools that received JYSK furniture.

JYSK Srbija kroz saradnju na projektu sa zakladom svjetski poznatog tenisera Novaka Đoković donirao namještaj za škole u vrijednosti od gotovo 20.000 eura.

U JYSKu želimo preuzeti društvenu odgovornost za svoje društvo na nivou lokalne zajednice. To se vidi u našim sponzorstvima za paraolimpijske sportove u mnogim zemljama, kao i brojnim donacijama u dobre svrhe širom svijeta.

Nedavno se JYSK Srbija udružio sa Zakladom Novaka Đokovića u okviru projekta pod nazivom Drugarijada gdje je JYSK donirao proizvode u vrijednosti od gotovo 20.000 EUR (ili tačnije 2.102.738 DIN). Kao što samo ime zaklade govori, njen utemeljitelj je svjetski poznat teniser Novak Đoković, koji je osvojio 17 Grand Slam naslova.

Zaklada je do sada imala samo nekoliko partnerstava sa firmama, budući da ima vrlo stroge kriterijume za odabir partnera u pogledu korporativne društvene odgovornosti i održivog razvoja. Zato se na ovo partnerstvo gleda i kao na priznanje za način poslovanja u JYSKu.

90.000 DJECE NIJE IMALO MOGUĆNOST POHAĐANJA PREDŠKOLSKOG ODGOJA

Proizvodi su donirani školama u Srbiji, gdje oko 90.000 djece nije imalo mogućnost pohađati predškolski odgoj. Donirani proizvodi uglavnom su bile kancelarijske stolice, stolovi, stolice i police za knjige.

„Vjerujemo da je ulaganje u škole ulaganje koje će nam pružiti najveći mogući povrat: zdrave, produktivne odrasle osobe koje će na pozitivan način doprinijeti društvu. Zbog toga smo projekat podržali kao partner i opremili ove školske prostore, “kaže Vesna Kukić Lončarić, Country manager za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju.

Zaklada Novak Đoković snimila je video o projektu koji možete pogledati ovdje:

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office