Skip to main content

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

Датум: 02/04/2024

Author: Michael Rotermund, Head of Communications Germany

Категорија: Expansion , History , Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

Nemačka
Lars Larsen ispred prve nemačke JYSK prodavnice 1984. godine.

Ove godine JYSK posluje 45 godina, a istovremeno naša kompanija u Nemačkoj proslavlja 40. godišnjicu.

Godina je 1979. Mladi čovek, skromnog porekla, želi da ostvari san i otvori prodavnicu u Arhusu, u Danskoj. Nema kapitala i nema mnogo podrške banaka ili dobavljača.

Prodavnica je trebalo da se zove JYSK Sengetøjslager (što se prevodi kao „jilandsko skladište posteljine“) i tako izrazi ono što je on cenio, naš osnivač Lars Kristinus Larsen: budući da je bio Danac i iznad svega Jitlanđanin – iskren, skroman, predvidljiv.

San se ostvario i uprkos manjim problemima u povoju, JYSK Sengetøjslager postiže uspeh u Danskoj. Biće 2. aprila 2024. godine 45 godina od kako je ova priča počela.

Digitalni dnevnik „40 godina JYSKa“

Prekretnice u istoriji JYSK Nemačke sakupljene su u „Digitalni dnevnik“ i mogu se pronaći ovde www.JYSK.de/40-jahre-JYSK (samo na nemačkom).

Posetite ovu vezu da biste krenuli na putovanje kroz četiri decenije JYSK Nemačke.

40 godina JYSKa u Nemačkoj

Christian Schirmer
Country Director za JYSK Nemačka, Christian Schirmer

Međutim, Danska nije bila kraj njegovog horizonta. Lars Larsen je želeo da stvori globalno uspešnu kompaniju sa JYSKom. I postigao je cilj. JYSK je globalni brend koji danas ima više od 3300 prodavnica u 48 zemalja.

Prvi korak Larsa Larsena preko nacionalnih granica odigrao se pre 40 godina. Pet godina nakon osnivanja kompanije u Danskoj, otvorio je prvu nemačku prodavnicu pod nazivom DÄNISCHES BETTENLAGER 31. marta 1984. u Flensburgu.

Tokom godina, mreža prodavnica i prodaja su rasli. Danas je Nemačka daleko najveće tržište JYSKa sa preko 950 prodavnica koje opslužuju tri ogromna distributivna centra koja se nalaze u Hombergu, Carentinu i Kamlahu.

„JYSK Nemačka predstavlja 40 godina stalnog rasta i stalnog razvoja. Najveći deo našeg uspeha zasniva se na naših preko 8000 zaposlenih u prodavnicama, administraciji i logističkim centrima, na koje sam izuzetno ponosan i kojima bih želeo da se zahvalim na velikoj posvećenosti. Želimo da dodamo još mnogo poglavlja našoj priči o uspehu koja traje 40 godina“, rekao je Christian Schirmer, Country Director za JYSK Nemačka.

JYSK želi da nastavi da raste

U Nemačkoj je za ovu fiskalnu godinu planirano otvaranje oko 15 novih prodavnica, a preko 150 postojećih lokacija biće prerađeno u Store Concept 3.0. Na kraju fiskalne godine, dve trećine svih prodavnica u JYSK Nemačkoj završile su prelazak na najnoviji koncept prodavnice.

„Srdačne čestitke JYSKu Nemačka na 40. godišnjici. Nemačka je bila druga zemlja u kojoj je naš osnivač Lars Larsen otvorio JYSK prodavnice i nadaleko je nadmašila njegove ambicije u vezi sa proširenjem sa skoro 1000 prodavnica. Želim da se zahvalim našim zaposlenima i rukovodstvu u ovoj zemlji na napornom radu i posvećenosti i radujem se proslavi narednih godišnjica i prekretnica za JYSK u Nemačkoj“, rekao je President i CEO JYSKa, Rami Jensen.

JYSK

Latest news

Three colleagues from JYSK stores ready to share their favourite new products.

Omiljeni novi proizvodi troje kolega iz prodavnica

29/04/2024 - Troje kolega iz JYSK prodavnica je spremno da još jednom podele svoje apsolutno omiljene proizvode iz novog asortimana<strong>.</strong>

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office