Skip to main content

JYSK postavlja nove rekorde u prometu i broju kupaca

Датум:

Author: ,

Категорија: Expansion , Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

JYSK prodavnica

JYSK je povećao promet za 7,6 procenata dostigavši 41,4 milijardi danskih kruna (5,6 milijardi evra) u fiskalnoj godini 2023/24. U isto vreme, broj novih kupaca je porastao za 11,9 miliona, što je podstaknuto odličnim ponudama skandinavskog spavanja i života.

Iako su se globalne neizvesnosti i nemiri nastavili tokom fiskalne godine 2023/24 (FG24), JYSK je uložio u smanjenje svojih već konkukrentnih cena za preko polovine popularnih kvalitetnih proizvoda i uključio je više proizvoda u asortiman „Uvek niske cene“. To je rezultiralo porastom od 11 posto u broju prodatih jedinica.  

JYSK je postavio i novi rekord po broju kupaca sa 11,9 miliona novih kupaca koji kupuju u jednoj od preko 3.400 JYSK prodavnica u 48 zemalja u poređenju sa prethodnom godinom.

„Želeo bih da se zahvalim našim zaposlenima na napornom radu i posvećenosti, a posebno na sjajnom misaonom sklopu usmerenom na kupce. Finansijska godina je počela izazovno sa niskom prodajom, međutim, sa fokusom na konkurentne cene i kvalitetan proizvod, uspeli smo da postavimo novi rekordni promet za JYSK. Takođe smo značajno povećali broj kupaca u našim prodavnicama u svim našim zemaljama i na internetu, dok smo nastavili da osvajamo udeo na tržištu", rekao je Rami Jensen, President i CEO kompanije JYSK.

Činjenice

  • Povećanje prometa od 7,6 procenata na 41,4 milijarde danskih kruna (5,6 milijarde evra)
  • Novi rekord u broju novih kupaca sa 11,9 miliona
  • Otvoreno je ukupno 137 novih JYSK prodavnica širom Evrope
  • Najava planova za otvaranje u Maroku u proleće 2025.
  • 489 aktivnosti u prodavnicama uključujući premeštanja i proširenja postojećih prodavnica i uvođenja novina u najnoviji koncept prodavnice 3.0.

Nove prodavnice i nova zemlja

Tokom FG24, JYSK je nastavio sa širenjem i najavio planove za otvaranje prvih prodavnica u Maroku u proleće 2025. JYSK je takođe otvorio 137 novih prodavnica, a povrh ovoga, JYSK je investirao i u 489 aktivnosti u prodavnicama, što je uključivalo premeštanja i proširenja postojećih prodavnica i ažuriranja na najnoviji koncept prodavnice 3.0.

U FG24, najveće tržište kompanije JYSK, Nemačka, udvostručilo je broj novih kupaca i donelo porast prometa, uprkos zatvaranju 21 prodavnice u okviru završetka projekta One JYSK, kojim su JYSK Nordic i Dänisches Bettenlager spojeni u kompaniju JYSK. Prodavnice koje su bile zatvorene ili su bile premale za popularni koncept prodavnice 3.0 ili je u blizini bila druga prodavnica JYSK 3.0.

„Često to govorimo, a i dalje je tačno: Proširenje je sastavni deo našeg DNK-a, iako smo zatvorili brojne prodavnice u okviru završnih radova na One JYSK-u. Želimo da budemo sigurno da ćemo nastaviti da budemo profitabilni dok rastemo i van Evrope i u našim postojećim zemaljama unutar Evrope da bismo dostigli naš ukupni cilj od 5.000 prodavnica sa odličnim skandinavskim ponudama za spavanje i život. Veoma sam zadovoljan činjenicom da ukupno, broj JYSK prodavnica i kupaca nastavi da raste svake godine", rekao je Rami Jensen.   

Nastavak investicija u rast

Da bi zadovoljo rastući broj kupaca i JYSK prodavnica, JYSK ulaže u dva nova distributivna centra najsavremenije tehnologije. Izgradnja prvog u Lelistadu u Holandiji počela je tokom leta i biće sertifikovana u skladu sa međunarodnim standardom održivosti LEED. Obuhvata 147.000 kvadratnih metara i ima dva visoka odeljka sa prostorom za 166.000 paleta. Postavljen je u Lelistadu da bi se smanjila udaljenost do prodavnica u Holandiji, Belgiji, Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj, a kontejneri se mogu dovesti baržom u blizini.

Rami JensenDrugi najsuvremeniji distributivni centar izgradiće se u Almenari na jugu Španije i zameniti trenutni distributivni centar blizu Valensije. Novi distributivni centar biće vrlo sličan onom u Holandiji i opsluživaće preko 150 prodavnica u Španiji, Portugaliji i Maroku.

„Sa naša dva nova distributivna centra bićemo u stanju da dodatno ojačamo našu globalnu logističku strukturu, tako da nastavimo da isporučujemo odlične ponude za skandinavsko spavanje i život našem sve većem broju kupaca i kada se širimo u nove strane“, rekao je Rami Jensen. 

JYSK će objaviti svoj godišnji izveštaj u četvrtak, 28. novembra, uključujući razvoj u prihodima za fiskalnu godinu 2023/24.

Latest news

JYSK

JYSK postavlja nove rekorde u prometu i broju kupaca

- JYSK je povećao promet za 7,6 procenata dostigavši 41,4 milijardi danskih kruna (5,6 milijardi evra) u fiskalnoj godini 2023/24.

JYSK Škola spavanja

PRojekti koji su obeležili 2024. godinu

- Zajedno smo ulepšali gradove širom regiona, ušuškali i uspavali predstavnike medija, podržali razne hvale vredne projekte i pokrenuli nove zelene inicijative – na početku nove finansijske godine, setili smo se PR projekata koji su obeležili prošlu i postavili odlične temelje za finansijsku godinu 2025.

JYSK Italy

JYSKova sećanja: Otvaranje u tri nove zemlje, ponovno otvaranje prve prodavnice i JYSK Hola slavnih

- GOJYSK.com je pretraživao arhive ne bi li otkrio kako je JYSK svet izgledao ranije. 

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office