Skip to main content

JYSK ostvaruje nove rekorde prometa i broja kupaca

Datum:

Author: ,

Kategorija: Expansion , Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

JYSKova prodavnica

JYSKov promet se povećao za 7,6 posto, dostigavši 41,4 milijarde DKK (5,6 milijarde EUR) za finansijsku godinu 2023./2024. Istovremeno, broj novih kupaca se povećao za 11,9 miliona privučenih sjajnim ponudama u okviru programa skandinavskog spavanja i življenja.

Iako su se globalne nesigurnosti i nemiri nastavili tokom finansijske godine 2023./2024. (FY24), JYSK je uložio u smanjenje već konkurentnih cijena za preko polovinu popularnih kvalitetnih proizvoda i uključio još više proizvoda u asortiman „Svaki dan niska cijena”. To je rezultiralo povećanjem prodatih proizvoda za 11 posto.  

JYSK je također postavio novi rekord u broju kupaca: 11,9 miliona novih kupaca su kupovali u jednoj od preko 3400 JYSKovih prodavnica u 48 zemalja u poređenju s prethodnom godinom.

„Želim se zahvaliti našim zaposlenicima na njihovom napornom radu i posvećenosti te njihovom sjajnom načinu razmišljanja kako kupac treba biti na prvom mjestu. Naša finansijska godina je počela izazovno sa slabom prodajom, ali s fokusom na konkurentne cijene i kvalitetnim proizvodima, ponovo smo uspjeli uspostaviti rekordan promet za JYSK. Također smo značajno povećali broj kupaca u našim trgovinama u svim zemljama i putem interneta nastavljajući osvajati tržišne udjele,” rekao je Rami Jensen, President & CEO JYSKa.

Činjenice

  • Povećanje prometa za 7,6 posto na 41,4 milijarde DKK (5,6 milijarde EUR)
  • Novi rekordan broj novih kupaca od 11,9 miliona
  • Otvaranje ukupno 137 novih JYSKovih prodavnica širom Evrope
  • Najava planova za otvaranje prodavnice u Maroku u proljeće 2025.
  • 489 aktivnosti u prodavnicama uključujući premještanja, proširenja postojećih prodavnica i nadogradnje na najnoviji koncept prodavnice 3.0

Nove prodavnice i nova zemlja

Tokom 2024. finansijske godine, JYSK je nastavio sa širenjem i najavio planove za otvaranje prve prodavnice u Maroku u proljeće 2025. JYSK je također otvorio 137 novih prodavnica i pored toga uložio u 489 aktivnosti prodavnica, koje uključuju promjene lokacija i povećanje postojećih prodavnica, kao i nadogradnju na najnoviji koncept prodavnice 3.0.

Tokom 2024. finansijske godine, JYSKovo najveće tržište, Njemačka, udvostručilo je broj novih kupaca i postiglo povećanje prometa, uprkos zatvaranju 21 prodavnice u okviru finaliziranja projekta One JYSK, koji spaja JYSK Nordic i Dänisches Bettenlager u JYSK. Zatvorene prodavnice su bile ili premale za popularni koncept prodavnice 3.0 ili se druga JYSKova prodavnica 3.0 nalazila u blizini.

„Možemo često reći i opet će biti istinito: Širenje je sastavni dio našeg DNK iako smo zatvorili nekoliko trgovnica u okviru finaliziranja projekta One JYSK. Želim osigurati profitabilnost dok rastemo izvan Evrope i u postojećim zemljama unutar Evrope kako bismo dostigli naš sveukupni cilj od 5000 prodavnica sa sjajnim ponudama skandinavskog spavanja i življenja. Veoma sam zadovoljan da sveukupno gledano broj JYSKovih prodavnica i kupaca nastavlja rasti svake godine,” rekao je Rami Jensen.   

Nastavljaju se ulaganja u rast

Kako bi zadovoljio rastući broj kupaca i JYSKovih prodavnica, JYSK ulaže u dva nova moderna distributivna centra. Izgradnja prvog u gradu Lelystad u Nizozemskoj je počeo tokom ljeta i imat će certifikat prema međunarodnom standardu održivosti LEED. Prostire se na 147.000 kvadratnih metara i ima dva visokoregalna skladišta s prostorom za 166.000 paleta. Smješten je u gradu Lelystad kako bi se smanjila vožnja do prodavnica u Nizozemskoj, Belgiji, UK-u i Irskoj, a kontejneri se mogu dovoziti teretnjakom u blizini.

Rami JensenDrugi moderni distributivni centar će biti izgrađen u gradu Almenara na jugu Španije i zamijenit će trenutni distributivni centar u blizini Valensije. Novi distributini centar će biti veoma sličan onom u Nizozemskoj i snabdijevat će više od 150 prodavnica u Španiji, Portugalu i Maroku.

„S dva nova distributivna centra dodatno ćemo ojačati našu globalnu logistiku kako bismo nastavili pružati sjajne ponude skandinavskog spavanja i življenja našem rastućem broju kupaca i kada se proširimo na nove zemlje,” rekao je Rami Jensen. 

JYSK će objaviti godišnji izvještaj u četvrtak 28. novembra, uključujući razvoj dobiti za finansijsku godinu 2023./2024.

Latest news

JYSK

JYSK ostvaruje nove rekorde prometa i broja kupaca

- JYSKov promet se povećao za 7,6 posto, dostigavši 41,4 milijarde DKK (5,6 milijarde EUR) za finansijsku godinu 2023./2024.

JYSK Škola spavanja

PRojekti koji su obilježili 2024. godinu

- Zajedno smo uljepšali gradove širom regiona, ušuškali i uspavali predstavnike medija, podržali razne hvale vrijedne projekte i pokrenuli nove zelene inicijative – na početku nove finansijske godine, prisjetili smo se PR projekata koji su obilježili prošlu i postavili odlične temelje za finansijsku godinu 2025.

JYSK Italy

JYSK sjećanja: Otvaranje prodavnica u tri nove države, ponovno otvaranje prve prodavnice i JYSKova Kuća slavnih

- Portal GOJYSK.com je otišao u arhivu da bi vidio kako je svijet JYSKa izgledao u prošlosti. 

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office