Skip to main content

JYSK ponovo ostvaruje veći promet u fiskalnoj godini 2022/23.

Датум: 14/09/2023

Author: ,

Категорија: Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

JYSK je povećao promet za 6,3 procenata dostigavši 38,5 milijardi danskih kruna (5,2 miliijardi evra) u fiskalnoj godini 2022/23, što predstavlja novi rekord.

FG22 u brojevima

  • Povećanje prometa od 6,3 procenata na 38,5 milijardi danskih kruna (5,2 milijardi evra) 

  • Broj kupaca je povećan za 1,2 miliona 

  • Otvoreno je ukupno 135 novih JYSK prodavnica širom Evrope 

  • Otvaranje prve 2 prodavnice u Turskoj 

  • 619 aktivnosti u prodavnicama povrh 135 novih JYSK prodavnica 

Uprkos kontinuiranim globalnim izazovima, poput inflacije i povećanih troškova JYSK je ponovo ostvario jak rezultat u prometu od 38,5 milijardi danskih kruna (5,2 milijardi evra) u fiskalnoj godini 2022/23, koja se upravo završila krajem avgusta. 

Kupci su takođe nastavili da kupuju u preko 3.300 JYSK prodavnica u 48 zemalja. Broj kupaca se povećao za 1,2 miliona u fiskalnoj godini 2022/23. u poređenju sa prethodnom godinom. 

Novi predsednik i CEO kompanije JYSK, Rami Jensen, je zadovoljan rezultatima kompanije i kaže: 

„Veoma sam ponosan na naporan posao naših zaposlenih i promet koji danas možemo da predstavimo. Globalno maloprodajno tržište je i dalje pod pritiskom i poverenje i kupovna moć potrošača su mali. Ali JYSK je poznat po proizvodima visokog kvaliteta po konkurentnim cenama, a to se odražava u našim rezultatima i činjenicom da kupci i dalje biraju da kupuju u našim prodavnicama.“ 

Rami Jensen, CEO i President u JYSK-u
Rami Jensen, President i CEO u JYSK-u.

Proširenje je i dalje u genima JYSK-a 

Uprkos spoljnim faktorima koji predstavljaju izazov za globalno maloprodajno tržište, JYSK je nastavio sa svojim planovima za proširenje. U maju 2023. godine, JYSK je otvorio svoje prve dve prodavnice u Turskoj. Sve u svemu, JYSK nije usporio, otvorivši ukupno 135 prodavnice u fiskalnoj godini 2022/23, što je isti broj kao i prethodne godine. Povrh otvaranja novih prodavnica, JYSK je investirao i u 619 aktivnosti u prodavnicama, što je uključivalo premeštanja i proširenja postojećih prodavnica i ažuriranja na najnoviji koncept prodavnice 3.0. 

„Rast je u našim genima i naši rezultati, proširenja i aktivnosti u prodavnicama za fiskalnu godinu 2022/23. to jasno pokazuju. Tokom protekle godine, dostigli smo i važnu prekretnicu tako da je sada preko dve trećine naših prodavnica sada preuređeno na koncept prodavnice 3.0, a ne planiramo da usporavamo u predstojećoj godini,“ kaže Rami Jensen, President i CEO JYSK-a.  

JYSK je takođe investirao u IT rešenja sa Unified Commerce platformom kako bi kreirao besprekornije iskustvo prodaje za kupce. Sistem je primenjen u 112 prodavnica u Danskoj, a pripreme su u toku za uvođenje u Španiji, Portugalu i Francuskoj. 

JYSK će objaviti svoj godišnji izveštaj u četvrtak, 30. novembra, uključujući razvoj u prihodima za fiskalnu godinu 2022/23. 

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office