Skip to main content

JYSK je ponovo postigao rast prihoda za finansijsku godinu 2022./2023.

Datum:

Author: ,

Kategorija: Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

JYSKov prihod se povećao za 6,3 posto, dostigavši 38,5 milijardi DKK (5,2 milijardi EUR) za finansijsku godinu 2022./2023., što je novi rekord.

FG23 u brojkama

  • Povećanje prihoda za 6,3 posto na 38,5 miliona DKK (5,2 milijardi EUR) 

  • Rast broja kupaca za 1,2 miliona

  • Otvaranje ukupo 135 novih JYSKovih prodavnica širom Evrope 

  • Otvaranje prve 2 prodavnice u Turskoj

  • 619 aktivnosti prodavnica uz 135 novih JYSKovih prodavnica 

Usprkos kontinuiranim globalnim izazovima, kao što su inflacija i povećani troškovi, JYSK je ponovo postigao jak rezultat u prihodima od 38,5 milijardi DKK (5,2 milijardi EUR) za finansijsku godinu 2022./2023., koja se upravo završila krajem augusta. 

Kupci i dalje kupuju u više od 3.300 JYSKovih prodavnica u 48 zemlje. Broj kupaca se povećao za 1,2 miliona u finansijskoj godini 2022./2023. u poređenju s prethodnom godinom. 

Novi President and CEO (Predsjednik i izvršni direktor) za JYSK, Rami Jensen, zadovoljan je rezultatima kompanije i kaže: 

"Veoma sam ponosan na trud naših zaposlenika i prihod koji danas možemo predstaviti. Globalno maloprodajno tržište još uvijek je pod pritiskom, a potrošačko povjerenje i kupovna moć su slabi. Međutim, JYSK je poznat po svojim visokokvalitetnim proizvodima po konkurentnim cijenama, a to se odražava na našim rezultatima i činjenici da kupci i dalje kupuju u našim prodavnicama." 

Rami Jensen, CEO and President u JYSKu
Rami Jensen, President & CEO u JYSKu.

Proširivanje je i dalje u JYSKovoj krvi 

Uprkos vanjskim faktorima koji predstavljaju izazove za globalno maloprodajno tržište, JYSK nastavlja sa svojim planovima rasta. U maju 2023. JYSK je otvorio svoje prve dvije prodavnice u Turskoj. Sve u svemu, JYSK nije usporio i otvorio je ukupno 135 prodavnica u finansijskoj godini 2022./2023., isto kao i godinu prije. Povrh otvaranja novih prodavnica, JYSK je također uložio u 619 aktivnosti prodavnica, koje uključuju promjene lokacija i povećanje postojećih prodavnica, kao i nadogradnju na najnoviji koncept prodavnice 3.0. 

"Rast je u našoj krvi i našim rezultatima, a to jasno pokazuju i širenja i aktivnosti prodavnica za finansijsku godinu 2022./2023. Prošle godine smo također postigli važnu prekretnicu s preko dvije trećine preuređenih prodavnica prema uspješnom konceptu prodavnice 3.0 i nemamo namjeru usporiti u nadolazećim godinama", kaže Rami Jensen, President and CEO kompanije JYSK.  

Osim toga, JYSK je uložio u IT rješenja uz Unified Commerce kako bi se kupcima omogućilo besprijekorno iskustvo kupovine. Sistem je uveden u 112 prodavnica u Danskoj i trenutno se vrše pripreme za uvođenje u Španiji, Portugalu i Francuskoj. 

JYSK će objaviti godišnji izvještaj u četvrtak 30. novembra, uključujući razvoj u zaradi za finansijsku godinu 2022./2023. 

Latest news

Maja Andrić

Majin put od Rukovoditeljice prodavnice do B2B Sales Consultanta za Bosnu i Hercegovinu

- Maja Andrić, B2B Sales Consultant za JYSK Bosnu i Hercegovinu, u JYSKu je počela raditi u januaru 2019. kao Rukovoditeljica prodavnice u Trebinju. Pet godina kasnije, i dalje svakodnevno komunicira sa kupcima – ali ovaj put su to poslovni subjekti, kojima predstavlja brojne prednosti saradnje sa JYSKovim B2B odjeljenjem.

Ultrabalaton

JYSKov tim u jednom vikendu uspješno odradio tri trke u tri države

- JYSK kolege iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije udružili su snage i u jednom vikendu uspješno završili tri trke u tri države.

Rami Jensen

Novosti od našeg CEO-a (glavnog izvršnog direktora): Prekretnice i proslave

- Proljeće je službeno ovdje i imamo poprilično prekretnica i uspjeha za proslaviti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office