Skip to main content

JYSK podržava devojčice širom sveta

Datum: 04/02/2019

Autor: Martin Møller Aamand, Communications & PR Manager

Devojčica u Etiopiji. (Fotografija: Jacob Stærk Jacobsen)
Devojčica u Etiopiji. (Fotografija: Jacob Stærk Jacobsen)

Donacijom od milion DKK (oko 130.000 EUR), JYSK podržava projekte namenjene za pomoć devojčicama širom tri različita kontinenta.

Devojčice i njihovo pravo da žive slobodan i nezavistan život su pod stalnim pritiskom na mnogim mestima u svetu.

Ove godine, novac sakupljen u okviru danske inicijative za dobrotvorne svrhe, Danmarks Indsamling, podeliće se na 12 projekata koji su namenjeni za pomoć devojčicama.

Projekat uključuje bolje uslove za devojčice u prenaseljenim kampovima za izbeglice u Bangladešu, ponovnu integraciju nekadašnjih devojčica vojnika u Južnom Sudanu i ranjive indijanske devojčice u Kolumbiji, kao i na brojne druge važne projekte širom sveta.

„JYSK je među najvećim donatorima inicijativi Danmarks Indsamling svake godine otkad je pokrenuta pre 12 godina. Za nas je to odličan način da doprinesemo, jer projekte vode poznate i pouzdane NVO, zbog čega smo sigurni da se donacije koriste na najbolji mogući način. Zadovoljstvo nam je da ove godine podržimo projekte za devojčice širom sveta. Drago nam je da podržavamo konkretne projekte, kao i da podignemo svoj glas u ime devojčica širom sveta,“ kaže Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director (direktor za komunikacije i CSR odeljenje) u JYSKu.

Danmarks Indsamling

Otkad je započeta inicijativa Danmarks Indsamling, događaj je sakupio ukupno više od milijardu DKK (oko 130 miliona EUR) za veliki broj projekata koji su pretežno namenjeni za pomoć deci.

Latest news

Tim iz Sambrevila

JYSK usluga sa francuskim osmehom

18/04/2019 - JYSK je 3. aprila otvorio prvu prodavnicu u delu Belgije u kojem se govori francuski, kada je JYSK Sambrevil poželeo kupcima dobrodošlicu.

Jan Bøgh

Naš CEO donosi dobre vesti: Priprema za narednih 40 godina

17/04/2019 - Obaveštenje o budućnosti JYSKa koje je objavio naš CEO & President (glavni izvršni direktor i predsednik), Jan Bøgh.

Donacija za parasportove

JYSKovi gosti poklanjaju 200 000 DKK za danske parasportove

16/04/2019 - Gosti na prijemu povodom 40 godina JYSKa donirali su 200 000 (oko 27 000 EUR) organizaciji za danske parasportove.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office