Skip to main content

JYSK podržava devojčice širom sveta

Датум: 04/02/2019

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Категорија:

Devojčica u Etiopiji. (Fotografija: Jacob Stærk Jacobsen)
Devojčica u Etiopiji. (Fotografija: Jacob Stærk Jacobsen)

Donacijom od milion DKK (oko 130.000 EUR), JYSK podržava projekte namenjene za pomoć devojčicama širom tri različita kontinenta.

Devojčice i njihovo pravo da žive slobodan i nezavistan život su pod stalnim pritiskom na mnogim mestima u svetu.

Ove godine, novac sakupljen u okviru danske inicijative za dobrotvorne svrhe, Danmarks Indsamling, podeliće se na 12 projekata koji su namenjeni za pomoć devojčicama.

Projekat uključuje bolje uslove za devojčice u prenaseljenim kampovima za izbeglice u Bangladešu, ponovnu integraciju nekadašnjih devojčica vojnika u Južnom Sudanu i ranjive indijanske devojčice u Kolumbiji, kao i na brojne druge važne projekte širom sveta.

„JYSK je među najvećim donatorima inicijativi Danmarks Indsamling svake godine otkad je pokrenuta pre 12 godina. Za nas je to odličan način da doprinesemo, jer projekte vode poznate i pouzdane NVO, zbog čega smo sigurni da se donacije koriste na najbolji mogući način. Zadovoljstvo nam je da ove godine podržimo projekte za devojčice širom sveta. Drago nam je da podržavamo konkretne projekte, kao i da podignemo svoj glas u ime devojčica širom sveta,“ kaže Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director (direktor za komunikacije i CSR odeljenje) u JYSKu.

Danmarks Indsamling

Otkad je započeta inicijativa Danmarks Indsamling, događaj je sakupio ukupno više od milijardu DKK (oko 130 miliona EUR) za veliki broj projekata koji su pretežno namenjeni za pomoć deci.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office