Skip to main content

JYSK podržava devojčice širom sveta

Datum: 04/02/2019

Autor: Martin Møller Aamand, Communications & PR Manager

Devojčica u Etiopiji. (Fotografija: Jacob Stærk Jacobsen)
Devojčica u Etiopiji. (Fotografija: Jacob Stærk Jacobsen)

Donacijom od milion DKK (oko 130.000 EUR), JYSK podržava projekte namenjene za pomoć devojčicama širom tri različita kontinenta.

Devojčice i njihovo pravo da žive slobodan i nezavistan život su pod stalnim pritiskom na mnogim mestima u svetu.

Ove godine, novac sakupljen u okviru danske inicijative za dobrotvorne svrhe, Danmarks Indsamling, podeliće se na 12 projekata koji su namenjeni za pomoć devojčicama.

Projekat uključuje bolje uslove za devojčice u prenaseljenim kampovima za izbeglice u Bangladešu, ponovnu integraciju nekadašnjih devojčica vojnika u Južnom Sudanu i ranjive indijanske devojčice u Kolumbiji, kao i na brojne druge važne projekte širom sveta.

„JYSK je među najvećim donatorima inicijativi Danmarks Indsamling svake godine otkad je pokrenuta pre 12 godina. Za nas je to odličan način da doprinesemo, jer projekte vode poznate i pouzdane NVO, zbog čega smo sigurni da se donacije koriste na najbolji mogući način. Zadovoljstvo nam je da ove godine podržimo projekte za devojčice širom sveta. Drago nam je da podržavamo konkretne projekte, kao i da podignemo svoj glas u ime devojčica širom sveta,“ kaže Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director (direktor za komunikacije i CSR odeljenje) u JYSKu.

Danmarks Indsamling

Otkad je započeta inicijativa Danmarks Indsamling, događaj je sakupio ukupno više od milijardu DKK (oko 130 miliona EUR) za veliki broj projekata koji su pretežno namenjeni za pomoć deci.

Latest news

#GOJYSK pregled

#GOJYSK otkriva šta se događa iza scene

18/02/2019 - Od pokretanja oznake #GOJYSK, kolege iz JYSK Nordic su podelili više od 1800 objava širom sveta i time svima dali šansu da otkriju šta se događa iza scene.

Pregled za Slobodanku

„Zastrašujuće je – ali na dobar način“

15/02/2019 - Slobodanka Subić će biti Store Manager (menadžer prodavnice) u prvoj JYSKovoj prodavnici u Irskoj i raduje se što će predstaviti JYSK Ircima.

Daniel Nielsen

Daniel pobeđuje na takmičenju #GOJYSK

14/02/2019 - Daniel Nielsen, Sales Leader (vođa prodaje) u JYSKu Ølstykke u Danskoj, novi je pobednik JYSK influensera na GOJYSK.com.

You must have Javascript enabled to use this form.

About JYSK

Careers

JYSK Head Office