Skip to main content

JYSK podržava djevojke širom svijeta

Datum: 04/02/2019

Od strane: Martin Møller Aamand, Communications & PR Manager

Djevojka u Etiopiji. (Fotografija: Jacob Stærk Jacobsen)
Djevojka u Etiopiji. (Fotografija: Jacob Stærk Jacobsen)

Uz donaciju od milijun DKK (oko 130.000 EUR), JYSK podržava projekte namijenjene pružanju pomoći djevojkama na tri kontinenta.

Djevojke i njihovo pravo na slobodan i nezavistan život pod velikim su pritiskom na mnogim mjestima u svijetu.

Ove godine novac prikupljen danskom dobrotvornom inicijativom, Danmarks Indsamling,, bit će podijeljen na 12 projekata koji su namijenjeni pomoći djevojkama.

Projekti uključuju bolje uvjete za djevojke u prepunim izbjegličkim kampovima u Bangladešu, reintegraciju bivših djevojaka vojnika iz Južnog Sudana i ranjivih Indijanki u Kolumbiji, kao i niz drugih važnih projekata širom svijeta.

“JYSK je jedan od glavnih donatora organizaciji Danmarks Indsamling svake godine otkako je počeo prije 12 godina. Za nas je to odličan način za doprinos, jer projekte vode dobro poznate i pouzdane nevladine organizacije, osiguravajući da se naše donacije troše na najbolji mogući način. Ove godine smo vrlo sretni što podržavamo projekte za djevojke širom svijeta. Sretni smo što možemo podržati konkretne projekte i podići svoj glas u ime djevojaka širom svijeta“, kaže Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director (direktor za komunikacije i društveno odgovorno poslovanje) u JYSKu.

Danmarks Indsamling

Otkako je Danmarks Indsamling počeo sa radom, događaj je prikupio više od milijardu DKK (oko 130 miliona EUR) za niz projekata, koji su uglavnom bili usmjereni na pomoć djeci.

Latest news

Agnes Nyeste

JYSK proizvodi u našim domovima

23/08/2019 - Pogledajte kako vaše kolege dekorišu svoj dom sa JYSK proizvodima.

Leonid Tică, Regional Customer Service Manager (regionalni menadžer službe za korisnike)

Leonid Tică, od Rumunije do Nordica za samo 6 mjeseci

20/08/2019 - Nakon samo 6 mjeseci otkako se zaposlio kao vođa tima službe za kupce u Rumuniji, Leonid Tică postao je Regional Customer Service Manager za JYSK Nordic. Sada je odgovoran za osiguranje najbolje prakse i visokog kvaliteta u centrima službi za kupce u šest organizacija.

Fotografija pregleda jednog dana u JYSKu

Jedan dan u JYSKu: Četiri kolege dijele svoj radni dan (august 2019.)

16/08/2019 - Sa više od 23.000 kolega u mnogim različitim zemljama, ne postoje dva ista radna dana u JYSKu. Zamolili smo četiri JYSKove kolege da podijele fotografije svog radnog dana na GOJYSK.com.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office