Skip to main content

JYSK podržava djevojke širom svijeta

Datum: 04/02/2019

Od strane: Martin Møller Aamand, Communications & PR Manager

Djevojka u Etiopiji. (Fotografija: Jacob Stærk Jacobsen)
Djevojka u Etiopiji. (Fotografija: Jacob Stærk Jacobsen)

Uz donaciju od milijun DKK (oko 130.000 EUR), JYSK podržava projekte namijenjene pružanju pomoći djevojkama na tri kontinenta.

Djevojke i njihovo pravo na slobodan i nezavistan život pod velikim su pritiskom na mnogim mjestima u svijetu.

Ove godine novac prikupljen danskom dobrotvornom inicijativom, Danmarks Indsamling,, bit će podijeljen na 12 projekata koji su namijenjeni pomoći djevojkama.

Projekti uključuju bolje uvjete za djevojke u prepunim izbjegličkim kampovima u Bangladešu, reintegraciju bivših djevojaka vojnika iz Južnog Sudana i ranjivih Indijanki u Kolumbiji, kao i niz drugih važnih projekata širom svijeta.

“JYSK je jedan od glavnih donatora organizaciji Danmarks Indsamling svake godine otkako je počeo prije 12 godina. Za nas je to odličan način za doprinos, jer projekte vode dobro poznate i pouzdane nevladine organizacije, osiguravajući da se naše donacije troše na najbolji mogući način. Ove godine smo vrlo sretni što podržavamo projekte za djevojke širom svijeta. Sretni smo što možemo podržati konkretne projekte i podići svoj glas u ime djevojaka širom svijeta“, kaže Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director (direktor za komunikacije i društveno odgovorno poslovanje) u JYSKu.

Danmarks Indsamling

Otkako je Danmarks Indsamling počeo sa radom, događaj je prikupio više od milijardu DKK (oko 130 miliona EUR) za niz projekata, koji su uglavnom bili usmjereni na pomoć djeci.

Latest news

Tim iz Sambrevillea

JYSK usluga sa francuskim osmijehom

18/04/2019 - JYSK je 3. aprila otvorio prvu prodavnicu u francuskom govornom području Belgije, kada je kupcima pružena dobrodošlica u JYSK Sambreville.

Jan Bøgh

Novosti od našeg direktora: Priprema za narednih 40 godina

17/04/2019 - Novosti od našeg generalnog direktora i predsjednika, Jana Bøgha, o budućnosti JYSKa.

Donacija za para-sport

JYSK gosti doniraju 200.000 DKK danskom para-sportu

16/04/2019 - Gosti na prijemu povodom 40. godišnjice JYSK-a donirali su 200.000 DKK (oko 27.000 EUR) danskoj organizaciji za para-sport.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office