Skip to main content

JYSK podržava djevojke širom svijeta

Datum: 04/02/2019

Od strane: Martin Møller Aamand, Communications & PR Manager

Djevojka u Etiopiji. (Fotografija: Jacob Stærk Jacobsen)
Djevojka u Etiopiji. (Fotografija: Jacob Stærk Jacobsen)

Uz donaciju od milijun DKK (oko 130.000 EUR), JYSK podržava projekte namijenjene pružanju pomoći djevojkama na tri kontinenta.

Djevojke i njihovo pravo na slobodan i nezavistan život pod velikim su pritiskom na mnogim mjestima u svijetu.

Ove godine novac prikupljen danskom dobrotvornom inicijativom, Danmarks Indsamling,, bit će podijeljen na 12 projekata koji su namijenjeni pomoći djevojkama.

Projekti uključuju bolje uvjete za djevojke u prepunim izbjegličkim kampovima u Bangladešu, reintegraciju bivših djevojaka vojnika iz Južnog Sudana i ranjivih Indijanki u Kolumbiji, kao i niz drugih važnih projekata širom svijeta.

“JYSK je jedan od glavnih donatora organizaciji Danmarks Indsamling svake godine otkako je počeo prije 12 godina. Za nas je to odličan način za doprinos, jer projekte vode dobro poznate i pouzdane nevladine organizacije, osiguravajući da se naše donacije troše na najbolji mogući način. Ove godine smo vrlo sretni što podržavamo projekte za djevojke širom svijeta. Sretni smo što možemo podržati konkretne projekte i podići svoj glas u ime djevojaka širom svijeta“, kaže Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director (direktor za komunikacije i društveno odgovorno poslovanje) u JYSKu.

Danmarks Indsamling

Otkako je Danmarks Indsamling počeo sa radom, događaj je prikupio više od milijardu DKK (oko 130 miliona EUR) za niz projekata, koji su uglavnom bili usmjereni na pomoć djeci.

Latest news

#GOJYSK pregled

#GOJYSK pruža pogled iza kulisa

18/02/2019 - Od pokretanja #GOJYSKa, JYSK Nordic kolege širom svijeta podijelile su više od 1800 objava, što je svima pružilo priliku za pogled iza kulisa.

Ukratko o Slobodanki

"To je zastrašujuće - ali na dobar način"

15/02/2019 - Slobodanka Subic će biti Store Manager (voditeljica prodavnice) u prvoj JYSK prodavnici u Irskoj i raduje se dolasku JYSKa u Irsku.

Daniel Nielsen

Daniel je pobjednik #GOJYSK takmičenja

14/02/2019 - Daniel Nielsen, Sales Leader (voditelj prodaje) u JYSKu Ølstykke u Danskoj, novi je pobjednik JYSK Influencer takmičenja na GOJYSK.com.

You must have Javascript enabled to use this form.

About JYSK

Careers

JYSK Head Office