Skip to main content

JYSK podržava djevojke širom svijeta

Datum: 04/02/2019

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija:

Djevojka u Etiopiji. (Fotografija: Jacob Stærk Jacobsen)
Djevojka u Etiopiji. (Fotografija: Jacob Stærk Jacobsen)

Uz donaciju od milijun DKK (oko 130.000 EUR), JYSK podržava projekte namijenjene pružanju pomoći djevojkama na tri kontinenta.

Djevojke i njihovo pravo na slobodan i nezavistan život pod velikim su pritiskom na mnogim mjestima u svijetu.

Ove godine novac prikupljen danskom dobrotvornom inicijativom, Danmarks Indsamling,, bit će podijeljen na 12 projekata koji su namijenjeni pomoći djevojkama.

Projekti uključuju bolje uvjete za djevojke u prepunim izbjegličkim kampovima u Bangladešu, reintegraciju bivših djevojaka vojnika iz Južnog Sudana i ranjivih Indijanki u Kolumbiji, kao i niz drugih važnih projekata širom svijeta.

“JYSK je jedan od glavnih donatora organizaciji Danmarks Indsamling svake godine otkako je počeo prije 12 godina. Za nas je to odličan način za doprinos, jer projekte vode dobro poznate i pouzdane nevladine organizacije, osiguravajući da se naše donacije troše na najbolji mogući način. Ove godine smo vrlo sretni što podržavamo projekte za djevojke širom svijeta. Sretni smo što možemo podržati konkretne projekte i podići svoj glas u ime djevojaka širom svijeta“, kaže Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director (direktor za komunikacije i društveno odgovorno poslovanje) u JYSKu.

Danmarks Indsamling

Otkako je Danmarks Indsamling počeo sa radom, događaj je prikupio više od milijardu DKK (oko 130 miliona EUR) za niz projekata, koji su uglavnom bili usmjereni na pomoć djeci.

Latest news

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office