Skip to main content

JYSK Nordic i Dänisches Bettenlager udružuju snage

Датум: 28/03/2019

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Категорија: History , Strategy

Porodica koja je vlasnik grupacije Lars Larsen je, nakon pažljivog razmatranja, odlučila da spoji JYSK Nordic, koji upravlja sa 1.287 prodavnica u 20 zemalja, i Dänisches Bettenlager, koji upravlja sa 1.283 prodavnica u 7 zemalja, u jednu poslovnu jedinicu.

"Zaključili smo da će jedan veliki entitet biti konkurentniji na tržištu koje generalno karakteriše malo, ali većih konkurenata", objašnjava osnivač Lars Larsen.

Sadašnji CEO i predsednik JYSK Nordica, Jan Bøgh, biće generalno odgovoran za novi JYSK i za Izvršni menadžment tim (Executive Management Team), koji će donositi odluke širom grupacije.

"Mislim da će JYSK biti značajno ojačan odlukom da se nastavi kao jedna poslovna jedinica, i veoma se veselim svojoj novoj ulozi. Nakon što sam u JYSK Nordicu radio 24 godine, 20 godina kao CEO, dobro poznajem taj deo posla. Sada se radujem upoznavanju Dänisches Bettenlager podjednako dobro da bi se osiguralo da će nova poslovna jedinica biti kombinacija najboljeg od obe organizacije “, kaže Jan Bøgh.

JYSK store

Zajednični menadžment

U vezi sa trenutnom upravom Dänisches Bettenlagera, direktor Aage Nielsen je pristao da privremeno postane deo nove organizacije za zajedničku nabavu, gde će svojim znanjem i iskustvom doprineti pre penzionisanja kako je planirano.

Drugi član uprave Dänisches Bettenlagera, direktor Ole Nielsen, biće deo višeg rukovodstva nove kombinovane poslovne jedinice, i on će se uključiti kao deo Izvršnog menadžment tima, koji će biti proširen na devet članova. Ole Nielsen biće imenovan za Izvršnog potpredsednika maloprodaje DBL regiona (Executive Vice President Retail DBL Region), a on će takođe stupiti i na mesto Rukovoditelja zemlje u Njemačkoj (Country Manager of Germany).

Sedište u Danskoj

Odlučeno je da će novo kombinovano sedište biti smešteno u Brabrandu blizu Aarhusa, ali to ne znači da će sedište Däniches Bettenlagera u Handeittu u Nemačkoj biti zatvoreno.

“Izuzetno je važno da možemo da zadržimo zaposlenike iz Dänisches Bettenlagera, jer oni imaju ogromno znanje o kompaniji i mnogo neophodnih kompetencija. U osnovi, ovo spajanje se ne odnosi na smanjenje trenutnog broja zaposlenih. Reč je o udruživanju najboljih od dve uspešne poslovne jedinice“, objašnjava Jan Bøgh.

U narednim nedeljama biće formirano više radnih skupina koje će se sastojati od ključnih radnika JYSK Nordica i Dänisches Bettenlagera koji će raditi na stvaranju buduće strukture grupacije na detaljnijem nivou.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office