Skip to main content

JYSK Nordic i Dänisches Bettenlager udružuju snage

Datum: 28/03/2019

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: History , Strategy

Porodica koja je u vlasništvu Lars Larsen grupacije je, nakon pažljivog razmatranja, odlučila da spoji JYSK Nordic, koji upravlja sa 1.287 prodavnica u 20 zemalja, i Dänisches Bettenlager, koji upravlja sa 1.283 prodavnica u 7 zemalja, u jednu poslovnu jedinicu.

"Zaključili smo da će jedan veliki entitet biti konkurentniji na tržištu koje generalno karakteriše malo, ali većih konkurenata", objašnjava osnivač Lars Larsen.

Sadašnji CEO i predsjednik JYSK Nordica, Jan Bøgh, bit će generalno odgovoran za novi JYSK, i za Executive Management Team, koji će donositi odluke u cijeloj grupi.

"Mislim da će JYSK biti značajno ojačan odlukom da sa radom nastavi kao jedna poslovna jedinica i vrlo se veselim svojoj novoj ulozi. Nakon što sam u JYSK Nordicu radio 24 godine, 20 godina kao CEO, dobro poznajem taj dio posla. Sada se radujem upoznavanju Dänisches Bettenlagera podjednako dobro da bi se osiguralo da će nova poslovna jedinica biti kombinacija najboljeg od obje organizacije “, kaže Jan Bøgh.

JYSK store

Zajednični menadžment

Što se tiče trenutne uprave Dänisches Bettenlagera, direktor Aage Nielsen je pristao da privremeno postane dio nove organizacije za zajedničku nabavku, gde će svojim znanjem i iskustvom doprinijeti prije odlaska u penziju.

Drugi član uprave Dänisches Bettenlagera, direktor Ole Nielsen, bit će dio višeg rukovodstva nove udružene poslovne jedinice, i on će se uključiti kao dio Izvršnog menadžment tima, koji će biti proširen na devet članova. Ole Nielsen postat će Executive Vice President Retail za DBL regiju, a takođe će stupiti i na mjesto Country Managera za Njemačku.

Sjedište u Danskoj

Odlučeno je da će novo udruženo sjedište biti smješteno u Brabrandu blizu Aarhusa, ali to ne znači da će sjedište Däniches Bettenlagera u Handeittu u Njemačkoj biti zatvoreno.

“Izuzetno je važno da možemo zadržati zaposlene iz Dänisches Bettenlagera, jer oni imaju ogromno znanje o kompaniji i mnogo neophodnih kompetencija. U osnovi, ovo spajanje se ne odnosi na smanjenje trenutnog broja zaposlenih. Riječ je o spajanju najboljih elemenata obje uspješne poslovne jedinice“, objašnjava Jan Bøgh.

U narednim sedmicama bit će formirano više radnih skupina koje će se sastojati od ključnih zaposlenih JYSK Nordica i Dänisches Bettenlagera koji će raditi na stvaranju buduće strukture grupe na detaljnijem nivou.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office