Skip to main content

JYSK Nordic i Dänisches Bettenlager udružuju snage

Datum: 28/03/2019

Od strane: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: History , Strategy

Porodica koja je u vlasništvu Lars Larsen grupacije je, nakon pažljivog razmatranja, odlučila da spoji JYSK Nordic, koji upravlja sa 1.287 prodavnica u 20 zemalja, i Dänisches Bettenlager, koji upravlja sa 1.283 prodavnica u 7 zemalja, u jednu poslovnu jedinicu.

"Zaključili smo da će jedan veliki entitet biti konkurentniji na tržištu koje generalno karakteriše malo, ali većih konkurenata", objašnjava osnivač Lars Larsen.

Sadašnji CEO i predsjednik JYSK Nordica, Jan Bøgh, bit će generalno odgovoran za novi JYSK, i za Executive Management Team, koji će donositi odluke u cijeloj grupi.

"Mislim da će JYSK biti značajno ojačan odlukom da sa radom nastavi kao jedna poslovna jedinica i vrlo se veselim svojoj novoj ulozi. Nakon što sam u JYSK Nordicu radio 24 godine, 20 godina kao CEO, dobro poznajem taj dio posla. Sada se radujem upoznavanju Dänisches Bettenlagera podjednako dobro da bi se osiguralo da će nova poslovna jedinica biti kombinacija najboljeg od obje organizacije “, kaže Jan Bøgh.

JYSK store

Zajednični menadžment

Što se tiče trenutne uprave Dänisches Bettenlagera, direktor Aage Nielsen je pristao da privremeno postane dio nove organizacije za zajedničku nabavku, gde će svojim znanjem i iskustvom doprinijeti prije odlaska u penziju.

Drugi član uprave Dänisches Bettenlagera, direktor Ole Nielsen, bit će dio višeg rukovodstva nove udružene poslovne jedinice, i on će se uključiti kao dio Izvršnog menadžment tima, koji će biti proširen na devet članova. Ole Nielsen postat će Executive Vice President Retail za DBL regiju, a takođe će stupiti i na mjesto Country Managera za Njemačku.

Sjedište u Danskoj

Odlučeno je da će novo udruženo sjedište biti smješteno u Brabrandu blizu Aarhusa, ali to ne znači da će sjedište Däniches Bettenlagera u Handeittu u Njemačkoj biti zatvoreno.

“Izuzetno je važno da možemo zadržati zaposlene iz Dänisches Bettenlagera, jer oni imaju ogromno znanje o kompaniji i mnogo neophodnih kompetencija. U osnovi, ovo spajanje se ne odnosi na smanjenje trenutnog broja zaposlenih. Riječ je o spajanju najboljih elemenata obje uspješne poslovne jedinice“, objašnjava Jan Bøgh.

U narednim sedmicama bit će formirano više radnih skupina koje će se sastojati od ključnih zaposlenih JYSK Nordica i Dänisches Bettenlagera koji će raditi na stvaranju buduće strukture grupe na detaljnijem nivou.

Latest news

Line Mortensen_pregled

Line gradi prodavnice širom svijeta

21/06/2019 - Sa 15 godina iskustva u JYSKu, Line Mortensen sada putuje širom svijeta kao mentorica za zemlje franšize i pomaže u izgradnji prodavnica na svojoj novoj poziciji Franchise Field Manager (terenski menadžer za franšize).

may

Najbolje od #GOJYSK – Maj 2019.

14/06/2019 - Pogledajte neke od najboljih objava na Instagramu za protekli mjesec.

Pobjednik takmičenja za najatraktivniju prodavnicu

Brașov 3 u Rumuniji imenovan za JYSK-ovu najatraktivniju prodavnicu

11/06/2019 - U protekla tri mjeseca, JYSK prodavnice su se takmičile za titulu najatraktivnije prodavnice. Krajem maja prodavnica Brașov 3 u Rumuniji osvojila je trofej najatraktivnije prodavnice.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office