Skip to main content
Face Monday

JYSK kolege sviraju rock u slobodno vreme

Датум: 15/12/2016

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Категорија: People

Nakon brzinskog sastanka na krovnoj terasi i kratkog razgovora o glazbi, trojica JYSK kolega osnovali su vlastiti bend. Otprilike 18 mjeseci kasnije objavili su svoj prvi singl.

Njihov svakodnevni posao obuhvata tehničku stranu JYSKa i rad na kodiranju, softveru i hardveru. Međutim, svaki ponedeljak uveče troje JYSK kolega iz glavnog sedišta u Brabrandu okuplja se da bi vežbali, a IT opremu i tehničke zadatke zamenjuju bubnjevima, gitarama i rock muzikom.

„Zaista smo se potrudili i uložili u dobru opremu. Pošto smo IT stručnjaci, ne možemo da štedimo na opremi“, rekao je Christian Holm, SAP Basis Senior Consultant u JYSK-u.

Prošlo je oko 18 meseci otkako su se Christian Holm i Jacob Vandborg susreli na krovnoj terasi glavnog sedišta u Brabrandu gde su razgovarali o muzici. Christian je oduvek svirao gitaru, a Jacob je upravo počinjao da vežba na basu kod kuće. Obojica su radili u SAP odeljenju i nisu znali da dele zajedničko interesovanje.

Michael Gorm Jensen iz odeljenja za IT Server Operations, koji svira bubnjeve čuo je za dvojicu drugih IT muzičara u JYSK-u i ubrzo su formirali bend. Tada im je samo nedostajao pevač.

„Kada smo počinjali hteli smo da budemo isključivo JYSK bend, ali nedostajao nam je pevač i nismo mogli nikoga da pronađemo u JYSKu“, priseća se Michael Gorm Jensen, koji je radio u IT odeljenju za JYSK skoro četiri godine.

LEGO FRONTMEN KAO GLAVNI VOKAL

Face MondayNakon što su trojica IT stručnjaka počela sa probama i sviranjem obrada, Michael se setio bivšeg kolege koji je ranije pokušao da peva u bendu i kontaktirao ga je.

Međutim, danas samo polovina benda radi u JYSK-u. Basista,  Jacob Vandborg, promenio je posao ubrzo nakon što je bend formiran, a novi glavni vokal, Lars Flensborg, radi u kompaniji LEGO.

Sa LEGO frontmenom odlučeno je da će bend da komponuje sopstvenu muziku u nadi da će jednoga dana da objave album.

„Svi smo godinama svirali u različitim bendovima, ali nikada nismo ništa snimili. Tako da je od početka cilj bio da objavimo album i trebalo nam je manje od godine dana da odemo u studio i snimimo prve dve pesme koje će biti singlovi“, rekao je Christian Holm koji je radio za SAP odeljenje u JYSK-u devet godina.

FACE MONDAY

Glazbene ambicije JYSK-ovih muzičara da objave sopstveni album dovela je do potrebe da se smisli ime benda. Izvor inspiracije pronašli su na slici za singl benda koji je izvorno došao sa slike na zidu kuće Michaela Gorma Jensena.

„Jednoga dana sam sedeo i gledao sliku i pao mi je na pamet naziv Face Monday. Izgledala je tako potišteno, a ako postoji nešto što osećate ponedjeljkom ujutru, onda je to potištenost“, zaključio je Michael sa osmehom.

Na sreću, ponedeljci su mnogo lepši kada uveče možete da svirate sa kolegama. Za dvojicu JYSK zaposlenih nije problem da zajedno radite i svirate u istom bendu.

„To je cool i zaista nam odlično odgovara“, rekao je Christian Holm.

„Uvek možemo da pokažemo simbol rocka jedan drugome kada se mimoilazimo u hodniku. Malo popričamo ako ima nešto novo što želimo da isprobamo na probama koje održavamo ponedeljkom“, dodao je Michael.

SPREMNI ZA NOVU NEDELJU U JYSK-U

Muzika ponedeljkom daje dvojci kolega iz Face Monday energiju za radnu nedelju u JYSK-u. Ako ih pitate, naglasiće važnost toga da u svoje slobodno vreme mogu da se fokusiraju na nešto potpuno odvojeno od posla.

„Uživam u sviranju jer tada potpuno isključim tehničku stranu svog mozga. Nema IT tehničkih problema dok vežbamo. Sve se vrti oko muzike. Svakog ponedeljka se osvežimo i spremni smo za novu nedelju u JYSK-u“, rekao je Michael.

Njegov kolega Christian Holm slaže se sa ovim stanovištem.

„Kada sviramo, naša kreativna strana izlazi na površinu i veoma je zabavno jer je to naša sopstvena muzika. Kada stvaramo počinjemo sa jednog mesta, ali teško je predvideti gde ćemo da završimo. To je veoma zabavan proces“, rekao je Christian.

San je postao stvarnost u martu kada je bend objavio svoj prvi CD i album sa svoje dve pesme. Ovo su proslavili prigodnom zabavom u Aarhusu u Danskoj. Sada se bend nada da će jednoga dana uživo svirati svoje pesme - možda za ostale JYSK kolege.

„Bilo bi odlično i veoma zabavno kada bismo jednoga dana mogli uživo da sviramo za sve njih. Ako nas pitaju, pristaćemo“, zaključio je Michael Gorm Jensen.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office