Skip to main content

JYSK kolega spasava čoveka od davljenja

Датум: 04/05/2017

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Категорија: People

László Csikós U martu, jedan od zaposlenih u kompaniji JYSK, László Csikós iz Mađarske, doneo je hrabru odluku da skoči u reku Dunav. Ta odluka je spasila drugog čoveka od davljenja u hladnoj vodi.

Datum 21. mart je dan koji László Csikós, zaposleni u kompaniji JYSK na mestu Logistic Responsible, neće skoro zaboraviti. Niti će ga zaboraviti čovek koga je spasao skokom u Dunav.

László se vraćao kući sa treninga i krenuo je da poseti oca pored obale Dunava kada je njegova sestra primetila čoveka koji se bori u vodi na sred reke. Čamac se nalazio oko 20 do 30 metara od čoveka, ali je bio suviše daleko da bi mu se dobacio pojas za spasavanje. Tako je László doneo brzu i hrabru odluku.

„Niko nije mogao da pomogne, a čovek je neprestano izranjao i ponovo propadao u vodu. Odlučio sam da uzmem pojas za spasavanje sa čamca, skinem odeću i sam uskočim sa čamca. U tom trenutku je to izgledalo kao jedino rešenje,“ rekao je László Csikós, koji radi u kompaniji JYSK četiri godine u gradu Baja u Mađarskoj.

Vredno iskustvo iz vodenih sportova

Kada je László doplivao blizu čoveka, on je nestao ispod vode na trenutak i László je pomislio da je previše kasno da ga spasi. Međutim, ubrzo se čovek vratio na površinu, a László Csikós mu je dodao pojas za spasavanje i počeo da pliva. Pokušao je da razgovara sa čovekom sve vreme da bi ga održao svesnim dok je plivao ka obali reke.

Kada je odlučio da uskoči u vodu, tridesetogodišnji kolega iz kompanije JYSK nije znao da li će moći da spasi čoveka, ali veliko iskustvo iz vodenih sportova mu je dalo samopouzdanja.

 „Samo sam pomislio, ako ne uskočim u vodu, ovaj čovek može da umre. Zaista sam zahvalan što se sve odigralo tako. Dosta se bavim vodenim sportovima i život pored reke mi je dao samopouzdanja nakon što sam odlučio da skočim u vodu“, rekao je László Csikós, koji je uspeo da pliva u vodi koja je imala samo devet stepeni.

Velika pohvala

Zahvaljujući operaciji spasavanja koju je izveo László, čovek se sada oporavio od incidenta u Dunavu, a László Csikós je dobio puno reakcija i priznanja od lokalnog stanovništva, gradonačelnika i naravno svojih kolega u kompaniji JYSK.

„Oni su me prvi pohvalili kada sam se vratio na posao. Kolege su bile iskreno srećne, ne samo zbog mene već i zbog ishoda situacije“, rekao je László Csikós, koji je dobio i dosta pažnje u mađarskim medijima.

László Csikós nije samo spasao život jednog čoveka, već je i naučio važnu lekciju iz tog iskustva.

„Ne bih rekao da me je ovo iskustvo promenilo, već da me je naučilo, a nadam se i druge ljude, da cene život još više“, rekao je.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office