Skip to main content
Lars Larsen street

Ime Larsa Larsena i dalje se čuje širom sveta

Датум: 04/08/2023

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Категорија: History , People

Prevod: www.languagewire.com

U nedelju, 6. avgusta, naš osnivač Lars Larsen napunio bi 75 godina. U slavu njegovog rođendana, navodimo četiri ulice nazvane po Larsu Larsenu koje se nalaze u tri različite zemlje sveta.  

Lars Larsen ostavio je značajan trag u svetu. Naročito u Danskoj, u kojoj svi znaju za čoveka koji je osnovao JYSK.  

Za tro postoje dva razloga: prvi je bajkovita priča o mladiću poteklom iz siromaštva koji je pokrenuo sopstveni posao koji će postati međunarodna kompanija vredna milijarde dolara, a drugi to što se sam pojavljivao u TV reklamama za JYSK na državnoj televiziji. 

U nedelju, 6. avgusta, napunio bi 75 godina; iako više nije sa nama, njegovo ime i dalje se čuje u četiri različita dela sveta. 

U ovom videu možete da vidite pojavljivanje Larsa Larsena u jednoj od JYSK-ovih TV reklama za vodeni krevet.

Put Larsa Larsena, DCU
Lars Larsen postavlja tablu za ulicu sa svojim imenom u Distributivnom centru u Uldumu.

Prva tabla sa nazivom ulice 

Prvu tabla sa nazivom ulice koju je krasilo ime našeg osnivača postavio je Distributivni centar u Uldumu u Danskoj prilikom zvaničnog otvaranja 2006. 

Iako su smernice UN-a izričito protiv postavljanja tabli sa nazivima ulica po ljudima koji su i dalje u životu, opština je odobrila zahtev koji je JYSK prethodno podneo. Lars Larsen je smatrao da je ta inicijativa odlična jer je to bio novi način da se kompanija promoviše. 

„Lars Larsen vodio je JYSK sa sobom gde god bi krenuo. Njegovo ime i naziv kompanije su, posebno u Danskoj, bili dve strane istog novčića. On je bio gospodin JYSK. Tako da mu je taj naziv ulice dobro pristajao“, priseća se Karl Eric, kontrolor JYSK muzeja. 

Ulica Larsa Larsena, DCB
DC Božurište u Bugarskoj

Nova tradicija distributivnih centara 

Lars Larsen preminuo je 2019. godine. Smernice UN-a o imenovanju ulica više nisu bile prepreka. 

Kada je kasnije tokom 2019. godine otvoren Distributivni centar Božurište u Bugarskoj, nova ulica nazvana je po Larsu Larsenu, a nova tradicija bila je rođena. 

Kada je ponovo, 2022. godine, otvoren Distributivni centar u Ečeru , u Mađarskoj, kao najnoviji u kompaniji JYSK, još jedna ulica nazvana je po našem osnivaču. 

Odluka da se ulice novih distributivnih centara JYSK-a zovu po Larsu Larsenu doneta je u njegovu slavu i radi očuvanja sećanja na njega.  

Ečer
DC Ečer u Mađarskoj

Drugi ulični naziv u Danskoj 

HimmerLand
HimmerLand.

Četvrto i za sada poslednje mesto koje posetioce podseća na Larsa Larsena, svaki put kada plolaze ulicom, nalazi se u odmaralištu HimmerLand, na severu Jutlanda u Danskoj. Lars Larsen bio je vlasnik ovog odmarališta, a sada je to njegova porodica. I ovde je opština odlučila da nazove ulicu u čast Larsa Larsena nedugo nakon njegove smrti. 

Srećan rođendan, Lars Larsen! 

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office