Skip to main content
Lars Larsen street

Ime Larsa Larsena živi širom svijeta

Datum:

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Kategorija: History , People

Prevod: www.languagewire.com

U nedjelju 6. augusta bi naš osnivač Lars Larsen napunio 75 godina. Da bismo proslavili njegov rođendan, ističemo četiri ulice nazvane po Larsu Larsenu koje se nalaze u tri različite zemlje širom svijeta.  

Lars Larsen je ostavio značajan trag u svijetu. Posebno u Danskoj gdje je JYSKov osnivač bio svima dobro poznat.  

To je i zbog bajke o mladom čovjeku koji je imao siromašno porijeklo i koji je pokrenuo vlastitu kompaniju koja je narasla do međunarodne kompanije od milijardu dolara, ali i jer se pojavio u JYSKovim TV reklamama na državnoj televiziji. 

U nedjelju 6. augusta bi napunio 75 godina i, iako više nije s nama, njegovo ime i dalje živi na četiri različita mjesta u svijetu. 

U videu možete vidjeti Larsa Larsena u jednoj od JYSKovih TV reklama dok reklamira vodeni krevet.

Lars Larsen vej DCU
Lars Larsen postavlja vlastiti ulični natpis u Distributivnom centru Uldum.

Prvi ulični natpis 

Prvi ulični natpis koji krasi ime našeg osnivača je postavio Distributivni centar Uldum u Danskoj kad je službeno otvoren 2006. godine. 

Iako UN-ove smjernice nikako ne preporučuju postavljanje uličnih natpisa s imenima živućih osoba, općina je odobrila zahtjev kada je JYSK zatražio dozvolu. A Lars Larsen je inicijativu smatrao sjajnom jer je to bio nov način za promociju kompanije. 

“Lars Larsen bi svuda sa sobom nosio JYSK. Posebno u Danskoj su naziv kompanije i njegovo ime bili dva naličja iste kovanice. On je bio gosp. JYSK. Tako da mu je ulični natpis s njegovim imenom dobro pristajao”, kaže Carl Erik, JYSK Museum Inspector. 

Ulica Larsa Larsena DCB
DC Božurište u Bugarskoj.

Nova tradicija u distributivnim centrima 

Lars Larsen je preminuo 2019. godine i UN-ove smjernice za imenovanje uličnih natpisa više nisu bile prepreka. 

Kada je kasnije 2019. godine otvoren Distributivni centar Božurište u Bugarskoj, nova ulica je nazvana po Larsu Larsenu i rođena je nova tradicija. 

I ponovo je 2022. godine, kada je otvoren Distributivni centar Ečer u Mađarskoj kao najnoviji u JYSKu, još jedna ulica nazvana po našem osnivaču. 

Odluka da se ulicama oko novih distributivnih centara u JYSKu daje ime po Larsu Larsenu donesena je u njegov čast i kako bi se sačuvalo sjećanje na njega.  

Ečer
DC Ečer u Mađarskoj.

Drugi ulični natpis u Danskoj 

HimmerLand
HimmerLand.

Četvrto i, do sada, posljednje mjesto gdje se svi posjetioci podsjećaju na Larsa Larsena, svaki put kad hodaju ulicom, je u odmaralištu HimmerLand u sjevernom dijelu Jutlanda, Danska. Odmaralište je bilo u vlasništvu Larsa Larsena, a sada njegove porodice, i ovdje je općina u čast Larsa Larsena odlučila ulici dati naziv po njemu ubrzo nakon njegove smrti. 

Sretan rođendan, Lars Larsen! 

Latest news

JYSK Farum with new strategy poster

Dodatni sprat i riječi dolaze u novu JYSK kuću (JYSK House)

- U sve prodavnice, distributivne centre i urede stiže novi važni element. 

JYSK Family day

JYSKov dan za druženje i zabavu – brojni zaposleni i njihove porodice uživali su u JYSK Family dayu

- Lijepo vrijeme, ukusna hrana i igre za sve generacije obilježile su ovogodišnji JYSK Family day, u kojem su širom Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije uživali brojni JYSKovi zaposleni i njihove porodice.

Maja Andrić

Majin put od Rukovoditeljice prodavnice do B2B Sales Consultanta za Bosnu i Hercegovinu

- Maja Andrić, B2B Sales Consultant za JYSK Bosnu i Hercegovinu, u JYSKu je počela raditi u januaru 2019. kao Rukovoditeljica prodavnice u Trebinju. Pet godina kasnije, i dalje svakodnevno komunicira sa kupcima – ali ovaj put su to poslovni subjekti, kojima predstavlja brojne prednosti saradnje sa JYSKovim B2B odjeljenjem.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office