Skip to main content

Igor i njegov tim dovode JYSK u Rusiju

Датум: 24/01/2020

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Категорија: Expansion , People

JYSK će 2. aprila 2020. otvoriti svoje prve dve prodavnice u Rusiji. Country Manager (menadžer za zemlju) Igor Raić je zadužen za to. Upravo sada, vredno radi sa svojim novim timom kako bi sve bilo spremno za otvaranje.

Igor
Igor Raić, Country Manager JYSK Rusija.

Prošlo je više od godinu i po dana od kada je predsednik i CEO JYSKa, Jan Bøgh, najavio ovde na GOJYSK.com da će se JYSK proširiti na Rusiju u aprilu 2020.

Sada je prošlo skoro mesec dana u 2020. i dan otvaranja prve dve prodavnice u Rusiji sve približava svakim danom. 

Šef ruske JYSKove avanture je Country Manager Igor Raić. Zajedno sa svojim novim timom u Rusiji i preostalom JYSKovom organizacijom, on vredno radi na pripremi otvaranja na JYSKov 41. prvi rođendan 2. aprila.

„Vredno smo radili na osnivaju JYSKa u Rusiji od kad je doneta odluka da ćemo se proširiti na jednu od najvećih zemalja sveta. Poslovanje je ovde složenije zbog administrativnog dela i zakona koji su strožiji u nekim oblastima, zbog čega smo se suočili sa nekim izazovima na našem putu. Ali svi koji su uključeni vredno rade na pripremi otvaranja u aprilu“, kaže Igor, koji je poreklom iz Hrvatske.

Veliki potencijal za proširenje

Kada je prihvatio poziciju Country Managera, Igor je bio jedini zaposleni u Rusiji. Sada 17 zaposlenih radi u ruskoj organizaciji kako bi obezbedili uspešno proširenje na novu zemlju na JYSKovoj mapi sveta, a još će ih biti zaposleno.

Rusko tržište nije potpuno nepoznato za JYSK, jer je franšizni partner prethodno pokušao da otvori JYSK prodavnice u Rusiji, i to 2007. godine. Ali prema rečima Igora, od tada se mnogo toga promenilo. Samim tim, odgovor na pitanje zašto je sada pravo vreme je jasan.   

„Naravno, postoje stvari koje treba 100 posto prilagoditi ruskom tržištu, ali zato je otvaranje u novoj zemlji uzbudljivo.“– Igor Raić | Country Manager JYSK Rusija.

„U poređenju sa otvaranjem franšize, sada ulazimo na tržište sa sopstvenim prodavnicama, a to je velika razlika. Podrška cele JYSKove organizacije i naše iskustvo nam pružaju mnogo više resursa za uspeh“, kaže Igor i nastavlja:

„Dakle, zašto ne sada? Kada smo tražili nova, potencijalna tržišta, Rusija je bila ono koje ima najviše smisla. Veličina zemlje i broj stanovnika predstavljaju veliki potencijal za nas. Istovremeno, moći ćemo da iskoristimo naša iskustva iz JYSKovog rada u Ukrajini i generalno u Istočnoj Evropi. „Naravno, postoje stvari koje treba 100 posto prilagoditi ruskom tržištu, ali zato je otvaranje u novoj zemlji uzbudljivo“, kaže Igor.  

Vredno JYSKovo iskustvo

Igor će iskoristiti i lično iskustvo koje je stekao kroz 10 godina rada na međunarodnim pozicijama u JYSKu. Započeo je karijeru na Zapadnom Balkanu kao Account Manager (menadžer naloga), zatim kao Financial Manager (finansijski menadžer), a zatim je bio Retail Manager (menadžer za maloprodaju) i nedavno Country Manager u Kini. Kada je JYSK zatvorio poslovanje u Kini u maju 2018. godine, nije bio siguran koja će biti njegova naredna avantura.

Ruski tim
Nove kolege proslavljaju prvi zvanični dan u kancelariji u Rusiji u avgustu 2019. godine.

„Imao sam veliku želju da i dalje radim na međunarodnom nivou u JYSKu. Pa, kada mi je predložena mogućnost rada u Rusiji, naravno da sam prihvatio. Volim da isprobavam različite stvari i to će mi pružiti dodatno odlično iskustvo. Donosim i mnogo vrednog iskustva iz vremena provedenog u Kini i siguran sam da će biti korisno kada u novoj zemlji krećemo od početka“, kaže Igor.

Važna podrška kolega

Generalno, tim novih zaposlenih u Rusiji je dobio veliku podršku od kolega iz drugih JYSK zemalja koje se odnose na obuke, marketing, logistiku, IT i još mnogo toga. A podrška je ono što veoma cene u Rusiji.

„Napor koje su naše kolege uložile da nam pomognu stvarno pokazuje JYSKov duh, što je sjajno jer to možemo da pokažemo našim novim kolegama od samog početka.“
– Igor Raić | Country Manager JYSK Rusija.

„Dobili smo veliku podršku od naših kolega posebno iz Ukrajine, Zapadnog Balkana i Poljske, što zaista veoma cenimo. Napor koje su naše kolege uložile da nam pomognu stvarno pokazuje JYSKov duh, što je sjajno jer to možemo da pokažemo našim novim kolegama od samog početka“, kaže Igor.

Latest news

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Aleš Kisý

Moja šesta Paraolimpijada

27/03/2024 - Pet meseci pre početka Paraolimpijskih igara u Parizu, Aleš Kisý, češki paraolimpijski osvajač medalja, priprema se za svoju šestu Paraolimpijsku igru.

Mesud Hocu i ja u Rusiju :)

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office