Skip to main content

Helle Sofie sanja velike snove o Parizu 2024.

Datum: 03/12/2023

Author: Fatima Elkadi, Communications Manager JYSK Norway

Kategorija: Sustainability

Prevod: www.languagewire.com

Do Paraolimpijskih igara ostalo je manje od godinu dana, a JYSK se sastao sa jednim od sportista koji treniraju za igre. Norveška badmintonistkinja Helle Sofie Sagøy je prva na svetu.

Helle Sofie Sagøy
Helle Sofie Sagøy.

Norveška parabadmintonistkinja Helle Sofie Sagøy učestvuje na raznim svetskim turnirima kako bi se kvalifikovala za Paraolimpijske igre u Parizu 2024.

„Do sada sam igrala sedam turnira i put je bio fantastičan. Nastupi na raznim turnirima su toliko dobri da imam osećaj da Pariz nikada nije bio tako blizu“, kaže Helle Sofie.

Na prvim turnirima u Španiji osvojila je i zlato i bronzu, na Tajlandu i Bahreinu je bila treća, u Engleskoj je ponovo osvojila zlato i u Roterdamu je postala šampionka Evrope. Njen poslednji turnir je bio u Australiji, gde je osvojila treće mesto. Trenutno je broj jedan na svetskoj rang listi.

Jysk i parasport

JYSK je glavni sponzor parasportskih udruženja u Danskoj, Finskoj, Norveškoj i Rumuniji, a takođe podržava nacionalne paraolimpijske komitete u Češkoj, Slovačkoj i Švedskoj. 

JYSK je glavni sponzor u Norveškoj od 2004. godine. Svake godine JYSK dodeljuje stipendije parasportistima koji pokažu izuzetna dostignuća u svom sportu.  Na putu do Paraolimpijskih igara 2024. JYSK podržava sportiste Helle Sofie Sagøy, Nora Korneliussen i Vegard Sverd Dragsund. 

Nova noga

Helle Sofie SagøyOva 25-godišnja sportistkinja rođena je sa dismelijom i nedostatkom dela noge. Da bi mogla da se kreće, nosi protezu za nogu. Ovih dana testira novu protezu za nogu.

„Kao sportisti, svakodnevni život i vreme pred Paraolimpijadu su veoma uzbudljivi. Dobro mi ide i lepo se zabavljam ovde kod kuće. Nova sportska proteza izgleda veoma obećavajuće i već sam provela nekoliko dobrih nedelja trenirajući sa njom“, kaže ona.

Helle Sofie iza sebe ima nekoliko uspeha i medalja na Svetskom kupu i plasirala se u polufinale na prethodnim Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

U februaru 2024. planira da učestvuje na Svetskom prvenstvu na Tajlandu i igraće razne turnire pre Pariza kako bi zadržala svoj trenutni plasman kao broj jedan u svetu.

Stipendija od JYSKa

Helle Sofie je 2023. nominovana za „Parasportiskinju godine“ na događaju „Idrettsgalla 2023“ u Norveškoj. Sportska gala odaje počast uspesima norveškog sporta i sportista u protekloj godini i održaće se ponovo 6. januara 2024. Stipendiskinja je JYSKa od 2021. godine i dobijaće dalju podršku do 2024. godine.

„Hvala JYSKu na podršci, bez vas ne bi bilo moguće da živim svoj san. Predstoji mi dobar period treninga sa malom božićnom proslavom između toga pre nego što odem na Svetsko prvenstvo na Tajlandu, čemu se zaista radujem“, kaže ona.

Latest news

JYSK Škola spavanja

Kako je JYSK uspavao medije u Srbiji?

15/02/2024 - Povodom novog izdanja JYSK Škole spavanja, foto studio u Beogradu nakratko je postao mesto gde se sanjaju najslađi snovi. Kako bi se iz prve ruke uverili u važnost kvalitetnog sna i testiranja proizvoda za spavanje, JYSK je predstavnike medija iznenadio personalizovanim krevetima i uputio ih na power nap koji će dugo pamtiti.

Team Metz

JYSK Francuska otvara novu prodavnicu i sedište

15/02/2024 - JYSK Francuska otvorio je potpuno novu prodavnicu i preselio se u novo sedište u Mecu.

Aleksandra Knežević

JYSK ima najbolji Home & Office Online Store u Srbiji

13/02/2024 - Zahvaljujući inovativnosti i funkcionalnosti svoje online platforme, JYSK je na HotSpot eCommerce Awardsu, osvojio prestižnu nagradu za najbolji Home & Office Online Store u Srbiji.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office