Skip to main content

Helle Sofie polaže velike nade u Pariz 2024.

Datum: 03/12/2023

Author: Fatima Elkadi, Communications Manager JYSK Norway

Kategorija: Sustainability

Prevod: www.languagewire.com

Paraolimpijske igre u Parizu počinju za manje od godinu dana, a JYSK se susreo sa sportašicom koja se priprema za igre. Norveška igračica badmintona, Helle Sofie Sagøy, rangirana je kao broj jedan u svijetu.

Helle Sofie Sagøy
Helle Sofie Sagøy.

Norveška parabadmintašica Helle Sofie Sagøy se takmiči na različitim svjetskim turnirima da bi se kvalifikovala za Paraolimpijske igre u Parizu 2024.

"Dosad sam igrala na sedam turnira i to je bilo fantastično putovanje. Postignuti rezultati na različitim turnirima su bili toliko dobri da osjećam da Pariz nije nikad bio bliže", kaže Helle Sofie.

Na prvom turniru u Španiji je osvojila zlato i bronzu, na Tajlandu i u Bahrainu je osvojila treće mjesto, u Engleskoj ponovo zlato te je postala Europska prvakinja u Rotterdamu. Njen posljednji turnir je bio u Australiji, gdje je osvojila treće mjesto. Trenutno zauzima broj jedan u svijetu.

Jysk i parasportovi

JYSK je postao i glavni sponzor parasportskih udruženja u Danskoj, Finskoj, Norveškoj i Rumuniji istovremeno podržavajući i nacionalne paraolimpijske odbore u Češkoj Republici, Slovačkoj i Švedskoj.  

U Norveškoj je JYSK glavni sponzor od 2004. Svake godine, JYSK dodjeljuje stipendije parasportašima koji postižu izvrsne rezultate.  Ususret Paraolimpijskim igrama 2024., Helle Sofie Sagøy, Nora Korneliussen i Vegard Sverd Dragsund dobit će podršku od JYSKa. 

Nova noga

Helle Sofie Sagøy25-godišnja sportašica je rođena s dismelijom i nedostatkom dijela noge. Kako bi se mogla kretati, koristi protezu. Ovih dana testira novu nožnu protezu.

"Meni kao sportašici je svaki dan prije paraolimpijskih igara veoma uzbudljiv. Krenulo me je i sjajno se zabavljam ovdje kod kuće. Nova sportska proteza izgleda obećavajuće i već sam s njom odradila nekoliko sedmica kvalitetnog treninga", nastavlja.

Helle Sofie ima već mnoga postignuća i medalje svjetskog kupa iza sebe, a u prethodnim paraolimpijskim igrama u Tokiju je došla do polufinala.

U februaru 2024. planira učestvovati na svjetskom prvenstvu na Tajlandu, te će igrati različite turnire prije Pariza da bi održala trenutno rang mjesto kao broj jedan na svijetu.

JYSKova stipendija

2023. je Helle Sofie nominirana za nagradu Ženska parasportašica godine tokom svečanosti “Idrettsgalla 2023” u Norveškoj. Ova sportska svečanost je posvećena postignućima norveških sportaša i ponovo će se održati 6. januara 2024. JYSKovu stipendiju dobija od 2021. i nastavit će dobijati podršku do 2024.

"Zahvaljujem JYSKu na podršci, bez vas ne bih mogla živjeti svoj san. Čeka me period intenzivnog treninga, uz kratku božićnu proslavu između, a prije svjetskog prvenstva na Tajlandu, čemu se posebno radujem", kaže.

Latest news

Team Metz

JYSK Francuska otvara novu prodavnicu i glavni ured

15/02/2024 - JYSK Francuska je otvorio sasvim novu prodavnicu i prešao u novi glavni ured u Metzu.

Aleksandra Knežević

JYSK ima najbolji Home & Office Online Store u Srbiji

13/02/2024 - Zahvaljujući inovativnosti i funkcionalnosti svoje online platforme, JYSK je na HotSpot eCommerce Awardsu, osvojio prestižnu nagradu za najbolji Home & Office Online Store u Srbiji.

Rami Jensen

Novosti od našeg CEO-a (glavnog izvršnog direktora): Hvala vam što ste učestvovali u ESS-u

11/02/2024 - Mnogo vam hvala za učešće u našoj anketi ispitivanja zadovoljstva zaposlenih (Employee Satisfaction Survey).

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office