Skip to main content

Helle Sofie polaže velike nade u Pariz 2024.

Datum: 03/12/2023

Author: Fatima Elkadi, Communications Manager JYSK Norway

Kategorija: Sustainability

Prevod: www.languagewire.com

Paraolimpijske igre u Parizu počinju za manje od godinu dana, a JYSK se susreo sa sportašicom koja se priprema za igre. Norveška igračica badmintona, Helle Sofie Sagøy, rangirana je kao broj jedan u svijetu.

Helle Sofie Sagøy
Helle Sofie Sagøy.

Norveška parabadmintašica Helle Sofie Sagøy se takmiči na različitim svjetskim turnirima da bi se kvalifikovala za Paraolimpijske igre u Parizu 2024.

"Dosad sam igrala na sedam turnira i to je bilo fantastično putovanje. Postignuti rezultati na različitim turnirima su bili toliko dobri da osjećam da Pariz nije nikad bio bliže", kaže Helle Sofie.

Na prvom turniru u Španiji je osvojila zlato i bronzu, na Tajlandu i u Bahrainu je osvojila treće mjesto, u Engleskoj ponovo zlato te je postala Europska prvakinja u Rotterdamu. Njen posljednji turnir je bio u Australiji, gdje je osvojila treće mjesto. Trenutno zauzima broj jedan u svijetu.

Jysk i parasportovi

JYSK je postao i glavni sponzor parasportskih udruženja u Danskoj, Finskoj, Norveškoj i Rumuniji istovremeno podržavajući i nacionalne paraolimpijske odbore u Češkoj Republici, Slovačkoj i Švedskoj.  

U Norveškoj je JYSK glavni sponzor od 2004. Svake godine, JYSK dodjeljuje stipendije parasportašima koji postižu izvrsne rezultate.  Ususret Paraolimpijskim igrama 2024., Helle Sofie Sagøy, Nora Korneliussen i Vegard Sverd Dragsund dobit će podršku od JYSKa. 

Nova noga

Helle Sofie Sagøy25-godišnja sportašica je rođena s dismelijom i nedostatkom dijela noge. Kako bi se mogla kretati, koristi protezu. Ovih dana testira novu nožnu protezu.

"Meni kao sportašici je svaki dan prije paraolimpijskih igara veoma uzbudljiv. Krenulo me je i sjajno se zabavljam ovdje kod kuće. Nova sportska proteza izgleda obećavajuće i već sam s njom odradila nekoliko sedmica kvalitetnog treninga", nastavlja.

Helle Sofie ima već mnoga postignuća i medalje svjetskog kupa iza sebe, a u prethodnim paraolimpijskim igrama u Tokiju je došla do polufinala.

U februaru 2024. planira učestvovati na svjetskom prvenstvu na Tajlandu, te će igrati različite turnire prije Pariza da bi održala trenutno rang mjesto kao broj jedan na svijetu.

JYSKova stipendija

2023. je Helle Sofie nominirana za nagradu Ženska parasportašica godine tokom svečanosti “Idrettsgalla 2023” u Norveškoj. Ova sportska svečanost je posvećena postignućima norveških sportaša i ponovo će se održati 6. januara 2024. JYSKovu stipendiju dobija od 2021. i nastavit će dobijati podršku do 2024.

"Zahvaljujem JYSKu na podršci, bez vas ne bih mogla živjeti svoj san. Čeka me period intenzivnog treninga, uz kratku božićnu proslavu između, a prije svjetskog prvenstva na Tajlandu, čemu se posebno radujem", kaže.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office