Skip to main content
FSC certified

Hajde da uvrstimo održivost u plan rada

Датум: 20/03/2018

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Категорија: Sustainability

JYSK još jednom podržava FSC nedelju, sa namerom da skrene pažnju na FSC® i održivo šumarstvo.

Nedelje 12 JYSK slavi FSC nedelju u Danskoj. Zajedno sa brojnim drugim danskim kompanijama, organizacijama i nevladinim organizacijama, JYSK dodatno ističe FSC i važnost zaštite šuma u svetu.

FSC je skraćenica za Forest Stewardship Council® (Savet za upravljanje šumama). FSC je međunarodna neprofitna organizacija i sistem označavanja drveta i papira koji potiču od održivih šuma.

FSC nedelja 2018. hešteg
FSC nedelja 2018. zvanični hešteg – kaže izaberi FSC

FSC oznaka se nalazi na širokoj paleti JYSKovih proizvoda od drveta i povećavanje broja proizvoda sa FSC certifikatom u našem asortimanu je područje strateškog fokusiranja. Danas je sav naš baštenski nameštaj od drveta izrađen od FSC drveta (FSC® N001715).

Dugoročno partnerstvo

Pored toga što u asortimanu imamo proizvode se FSC certifikatom, JYSK je član danskog ogranka FSC-a. JYSK je član još od 2006. godine i

među prvim je članovima FSC Danska.

Jedan od glavnih razloga zašto se JYSK pridružio FSC Danska u to vreme bila je naša želja da aktivno doprinesemo podizanju svesti o FSC-u i održivom šumarstvu među kupcima – i dan danas doprinosimo tom cilju.

Mnogo toga se dogodilo u poslednjih 12 godina, ali i dalje postoji potreba da se održivo šumarstvo uvrsti u plan rada. Stoga nam je prirodno da podržimo inicijativu kao što je FSC nedelja.

Zaštita prirode, životinja i ljudi

Danas mnogi znaju za FSC i da ta oznaka znači da drvo potiče iz održivih šuma, gde se ne poseče više drveća od količine koju šuma može prirodno da nadomesti, istovremeno uzimajući u obzir životinjski i biljni svet. Ali, FSC obuhvata mnogo više od toga. Jeste li znali da FSC radi sa ekološkom, društvenom i ekonomskom odgovornošću?

Između ostalog, to znači da se poštuju tradicionalna prava lokalnog stanovništva da koriste šumu i da se označavaju i štite područja od kulturnog ili verskog značaja. FSC oznaka takođe znači da je ljudima koji rade u šumama obezbeđena obuka i sigurnosna oprema, kao i da su im obezbeđeni pristojni radni uslovi, adekvatna plata i pravo da se organizuju u sindikate.

Dakle, sledeći put kada neko od naših kupaca odluči da kupi proizvod sa FSC certifikatom, nemojte zaboraviti da ga obavestite o tome da doprinosi prirodi, životinjama i ljudima.

Pročitajte više o FSC-u na njihovoj veb-stranici

FSC nedelja
U FSC šumama, ugrožene životinje se uzimaju u obzir i njihova staništa se štite od sečenja. JYSK podržava FSC nedelju (na danskom: FSC UGEN) kako bi skrenuo pažnju na FSC i održivo šumarstvo.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office