Skip to main content

FOTO GALERIJA: Momenti iz života Larsa Larsena

Датум: 19/08/2020

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Категорија: History , People

19. avgusta 2020. godine se navršava godinu dana otkako je osnivač JYSKa, Lars Larsen, preminuo u 71. godini. Na slikama u nastavku možete da vidite neke trenutke iz njegovog ispunjenog i nadahnutog života.

Rođen je 1948.

Lars Kristinus Larsen je rođen 6. avgusta 1948. godine, kao što možete da vidite na njegovoj krštenici.

Krštenica

Majka i braća i sestre

Drugi sa desne strane, Lars Larsen se na ovoj fotografiji nalazi sa majkom, koja sedi, i troje starije braće i sestara.

Porodica

U školi

Lars Larsen je krenuo u školu u avgustu 1956. kao „najmanji, ali najstariji u razredu“, kako piše u svojoj autobiografiji.

Škola

Brak sa Kris

1971. godine, odmah nakon Božića, Lars Larsen se oženio Kristinom (čiji je nadimak Kris), koja je bila ljubav njegovog života.

Venčanje

Prva prodavnica

1979. se otvorila prva Jysk Sengetøjslager prodavnica u Arhusu u Danskoj. Lars Larsen se ovde nalazi ispred prodavnice sa svojom ženom.

Prva prodavnica

Otac dvoje dece

U krevetu i ispod jorgana, što su neki od JYSKovih glavnih proizvoda, ovde je Lars Larsen sa svojom ženom i dvoje dece – Jacob je sa leve, a Mette sa desne strane.

Porodica u krevetu

Kućna kancelarija

Lars Larsen je u početku pratio svoju mrežu prodavnica koja se neprestano širi iz svoje kućne kancelarije u Silkeborgu u Danskoj.

Kućna kancelarija

Širenje na Nemačku

Nemačka je 1984. postala prva zemlja van Danske u koju je Lars Larsen proširio svoju kompaniju. I to pod lokalnim adaptiranim imenom, Dänisches Bettenlager.

Dänisches Bettenlager

Nacionalna slavna ličnost

Krajem 1980-ih Lars Larsen je postalo opštepoznato ime u Danskoj, nakon što se on pojavio u sopstvenim popularnim TV reklamama. Ovde je prikazan sa dva voditelja iz poznate danske emisije pod nazivom „Eleva2ren“.

Eleva2ren

90. rođendan

Lars Larsen i njegov verni kolega Åge Nielsen su 1998. spojili svoj 50. i 40. rođendan i organizovali kombinovanu proslavu 90. rođendana. Oni su takođe rekonstruisali popularni TV skeč pod nazivom „Proslava 90. rođendana“, koji se emituje za svaku Novu godinu u Danskoj.

90. rođendan

Autobiografija

2004. godine, na 25. godišnjicu JYSKa, Lars Larsen je objavio svoju autobiografiju i poslao je svim domaćinstvima u Danskoj zajedno sa nedeljnim reklamnim novinama. Ona je od tada prevedena na mnoge druge jezike.

Autobiografija

Njegove ulice

Lars Larsen je 2006. dobio retku čast da se jedna ulica nazove po njemu – to je bilo u Uldumu u Danskoj, gde se nalazi jedan od JYSKovih distributivnih centara. Ista čast mu je ukazana i u Bugarskoj, a nakon njegove smrti, još jedan grad u Danskoj je nazvao ulicu po njemu.

Lars Larsens Vej

Kraljevski vitez

Lars Larsen je 2009. dobio Krst viteškog reda Dannebrog. 2017. je unapređen u viteza prve klase reda Dannebrog.

Viteštvo

Podrška za parasportove

Lars Larsen je 2012. prisustvovao Paraolimpijadi u Londonu kako bi podržao danske paraolimpijske sportiste. JYSK je glavni sponzor parasportova u Danskoj i nekoliko drugih zemalja od 1989.

Paraolimpijada

40. godišnjica

Jedna danska koleginica je 2019. proslavila 40. godišnjicu rada u JYSKu. Lars Larsen joj se, naravno, pridružio u slavlju kako bi joj se zahvalio za njenu impresivnu lojalnost.

40. jubilej

Poslednje reči

Lars Larsen je tiho preminuo 19. avgusta 2019. godine u svom domu, okružen članovima najbliže porodice. Za svoju sahranu je odabrao ovu sliku za prednju stranu pamfleta na kom su se nalazile reči pesme. Reči na danskom kažu: „Ne plači zato što se završilo – osmehuj se zbog onoga što je bilo“.

Poslednje reči

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office