Skip to main content

Kulturnatten i København med et strejf af JYSK

Dato: 17/10/2019

Author: Mikkel Barkler, Communications & PR

Kategori: People

Statuer og håndklæder er en sjælden kombination, men det var ikke desto mindre tilfældet ved en installation, da det årlige event Kulturnatten løb af stablen i København fredag den 11. oktober.

Billeder fra Kulturnatten fredag den 11. oktober.


Afstøbninger, håndklæder og en saunagus-mester – dette var ingredienserne for en aften på Den Kgl. Afstøbningssamling i Vestindisk Pakhus, der var en af mange lokationer, man kunne besøge til Kulturnatten i København.

Hvad er saunagus?

Saunagus er en session af 10-15 minutter i en sauna, hvor en person (saunagusmester) ved hjælp af olier, vand og is gør saunaoplevelsen til noget helt nyt, når elementerne tilføres saunaens varme ovn. Saunagusmesteren vifter herefter varmen rundt i saunaen med sit håndklæde for optimal fordeling af varmen. 

Kilde: Saunagus-mesteren.dk

I den forbindelse havde kunstneren Rine Rodin valgt at lave en alternativ fortolkning af de afstøbninger og statuer, der normalt pryder Statens Museum for Kunst.

”Afstøbningerne har været brugt til at forme vores kultur i vesten, hvor vi har set på dem som det ultimative æstetiske, og det vil jeg gerne sætte spørgsmålstegn ved,” siger Rine Rodin om sit værk.

Afstøbningerne og statuerne, der normalt er værker i sig selv, var derfor i anledning af Kulturnatten tildækket af håndklæder fra JYSK, og trådte i den forbindelse ind på scenen som sit eget værk.

”De nøgne statuer har håndklæder på for at sætte dem ind i saunagusens verden, og samtidig giver det dem en nærmest livagtig tilstedeværelse,” siger Rine.

SAUNAGUS OG UNDRENDE GÆSTER

For at gøre saunagus-oplevelsen mere ægte og livagtig, deltog sølvvinderen af DM i saunagus, Thomas Frank også i eventet. Med sine bevægelser var han med til gøre værket mere levende.

Mere end 700 gæster havde fundet vej til værket i Vestindisk Pakhus. Og blandt de mange publikummer var der undren at spore over håndklædernes rolle. Men som værket fik lov til at folde sig ud, blev den undrende stemning vendt til smil og nysgerrighed.

I alt bidrog JYSK med cirka 200 håndklæder, som efterfølgende er doneret til Kirkens Korshær, så de fortsat kan gøre gavn. 

Fakta om kulturnatten:

  • Kulturnatten i København har været afholdt siden 1993
  • Mere end 250 museer, teatre, biblioteker, kirker, ministerier, parker og pladser over hele byen byder publikum velkommen 
  • Det er Københavns største endagsbegivenhed med over 94.000 solgte Kulturpas i 2018

Kilde: Kulturnatten.dk

 

Latest news

CEO of JYSK Jan Bøgh

Oppdatering om koronasituasjonen fra vår CEO

20/03/2020 - De siste ukene har Europa vært i en situasjon som ingen av oss har opplevd før. En situasjon som er svært utfordrende for bedrifter generelt, for JYSK og selvfølgelig for oss alle som enkeltmennesker.

WELCOME TO JYSK – MEET FOUR NEW COLLEAGUES (MARCH 2020)

VELKOMMEN TIL JYSK – MØT FIRE NYE KOLLEGER (MARS 2020)

18/03/2020 - Vi har spurt fire nye JYSK-kolleger fra ulike land hvordan det har vært å starte i JYSK. Her kan du møte Hayat fra Bulgaria, Elena fra Spania, Nino fra Vest-Balkan og Panos fra Hellas.

First four Store Managers in Russia prepare for April

De første fire Store Managers i Russland gjør seg klare til april

11/03/2020 - Fire fremtidige Store Managers har ligget i hardtrening for å bli klare til den første JYSK-butikkåpningen i Russland til april.

About JYSK

Careers

JYSK Head Office