Skip to main content

En æra med flotte donationer sluttede med et længe ventet møde

Dato: 07/01/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategori: Franchise

Siden 2003 har Solveig Gosvig og Foreningen Hjælp til Litauens Børn Støbeskeen doneret blandt andet JYSK-produkter til børnehjem og alderdomshjem i Litauen. Nu er det dog slut. Franchise Director Frederik Kåre Kroun mødtes med Solveig som afslutning på 17 års tæt samarbejde.

SolveigDa Franchise Director Frederik Kåre Kroun mandag den 14. december satte sig i sin bil og kørte mod Nykøbing Mors, var det et længe ventet møde, der skulle markere en slutning på et langt og godt samarbejde.

Ved JYSK-butikken i Nykøbing Mors skulle han nemlig mødes med 71-årige Solveig Gosvig, der igennem 27 år har været i Foreningen Hjælp til Litauens Børn Støbeskeen, der har doneret tøj, senge, sengetøj og meget mere til børnehjem og alderdomshjem i Litauen. Siden 2003 har foreningen haft et samarbejde med JYSK, der har sørget for JYSK-produkter til Litauen.

”Vi har haft et fantastisk godt samarbejde. Solveig ved, hvad hun vil, og jeg kan godt lide ideen om at hjælpe nogle børn i Litauen. Det er fantastisk, at der stadig sidder nogle mennesker, der lige pludselig får lyst til at gøre en stor forskel over en lang årrække,” siger Frederik.

Første møde efter 17 år

Selvom Frederik og Solveig har haft et tæt samarbejde med mange og lange telefonsamtaler siden 2003, er det aldrig blevet til et møde. Nu skulle det dog være, for foreningen ophører, og donationerne til Litauen slutter. Pengene til donationerne er kommet fra fonde og puljer, som nu er blevet lukket.

Derfor trodsede de begge corona og mødtes ude foran JYSK-butikken i Nykøbing Mors med coronaafstand, hvor Solveig og hendes mand Viggo fik overrakt en JYSK-hovedpude hver som tak for godt samarbejde.

”Det var mærkeligt, men det var også godt at mødes. Corona spændte ben for, at vi ikke kunne være indendørs til en kop kaffe, men det var godt at få sat et ansigt på. Jeg har altid følt, at når jeg ringede til Frederik, så var jeg i gode hænder,” siger Solveig.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Jorden rundt: JYSK vælger FSC, Garden-event i Spanien og en ny frugthave i Kroatien

19/04/2024 - Fra tid til anden samler vi op på nylige begivenheder og aktiviteter i nogle af JYSK-landene. Tjek de nyeste ud her.

David under optagelserne

Blev genkendt af kunde: Davids historie nåede ud til hele landet

18/04/2024 - David Skov fra JYSK i Rødovre var med i en kampagne fra Dansk Erhverv, nu bliver han genkendt.

37 elever plantede deres helt eget træ i HimmerLand.

Se videoen: Elever planter skov i HimmerLand

16/04/2024 - Onsdag den 10. april startede 37 elever en ny JYSK-tradition.

Tilføj kommentar

Husk at holde en god tone :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office