Skip to main content

Ulaganja se nastavljaju u Ukrajini nakon dvije godine rata

Datum: 26/02/2024

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: Sustainability

Prevod: www.languagewire.com

Unatoč izazovima za vrijeme rata, JYSK je nastavio ulagati u pružanje odličnih ponuda kupcima i otvaranje novih prodavnica u Ukrajini. 

Mikael Nielsen
"Ponosni smo na naše ukrajinske kolege i oni imaju naše najdublje poštovanje”, kaže Mikael Nielsen, Executive Vice President Retail.

Kako je rat u Ukrajini obilježio svoju dvogodišnjicu, JYSKova posvećenost ratom razorenoj zemlji ostaje snažna, a kompanija je na različite načine podržala zemlju. 

Između ostalog, s donacijama proizvoda za lokalna dobrotvorna udruženja kao i većom donacijom deka, plahti, peškira i posteljine za Agenciju UN-a za izbjeglice, UNHCR.

Imamo snažnu obavezu prema našim kolegama u JYSKu i našem poslovanju u Ukrajini
- Mikael Nielsen, Executive Vice President Retail

Fokus je bio i na pomaganju zaposlenicima i njihovim porodicama, i onima koji su morali pobjeći iz svoje domovine i onima koji su ostali ili su morali otići u druge dijelove Ukrajine. Svim muškarcima i ženama koji su stupili u vojsku, JYSK je nastavio isplaćivati plate. 

“Imamo snažnu obavezu prema našim kolegama u JYSKu i našem poslovanju u Ukrajini i vjerujemo u bolju i mirnu budućnost. Do tada, nastavljamo podržavati JYSK Ukrajina na sve moguće načine. Ponosni smo na naše ukrajinske kolege i oni imaju naše najdublje poštovanje”, kaže Mikael Nielsen, Executive Vice President Retail. 

Humanitarne akcije u Ukrajini 

  • Od 24. februara 2022. JYSK Ukrajina je podržao mnoge različite humanitarne inicijative u zemlji. 

  • Putem ove veze (na ukrajinskom) možete dobiti pregled najvažnijih humanitarnih događaja tokom 2023. 

90 prodavnica otvoreno za kupce 

Prije nego što je 24. februara 2022. izbio rat, JYSK je imao 85 otvorenih prodavnica u Ukrajini, kao i tri nove prodavnice u izgradnji i jednu koja se preuređivala. 

Dvije godine kasnije, JYSK Ukrajina ima 90 fizičkih prodavnica i svoju web-prodavnicu otvorene za kupce – i više od 800 zaposlenika u zemlji. 

Ievgenii Ivanytsia, Country Director za JYSK Ukrajina, je ponosan na stalni trud svojih kolega kako bi se održalo poslovanje. 

“Ne samo da nastavljamo svoje prisustvo na tržištu već i povećavamo ulaganja u našu mrežu prodavnica i našu organizaciju. Unatoč svim rizicima tokom rata. Ponovo gradimo prodavnice koje su uništene napadima, preuređujemo postojeće prodavnice i zapošljavamo nove zaposlenike i usavršavamo trenutne kolege. Ukratko, ne odustajemo”, kaže Ievgenii. 

Cilj je otvoriti još prodavnica kako bi se došlo do ukupno 100 do kraja godine. 

Pogledajte mapu JYSKovih prodavnica u Ukrajini u nastavku:

JYSKove prodavnice u Ukrajini

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office