Skip to main content

Španija i Poljska otvaraju većinu novih prodavnica

Datum: 28/09/2023

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Expansion

Prevod: www.languagewire.com

Camila Gutiérrez Bustamante
Camila Gutiérrez Bustamante je jedna od mnogih novih zaposlenika u Španiji uslijed otvaranja mnogo novih prodavnica. JYSKu se pridružila u julu 2023. godine kao Sales Assistant u Xirivelli, Valencia

Da bi dosegao 5000 prodavnica širom svijeta, JYSK se mora proširiti na nove zemlje, ali i otvoriti nove prodavnice na postojećim tržištima. Ove finansijske godine nijedna zemlja nije otvorila više prodavnica od Španije i Poljske.

najboljih 5 zemalja u finansijskoj 22./23. godini

1. Španija – 26 novih prodavnica

2. Poljska – 21 nova prodavnica

3. Rumunija - 11 novih prodavnica

4. Francuska - 10 novih prodavnica

4. Italija - 10 novih prodavnica

S više od 3300 prodavnica u 48 zemalja, JYSK je već dobro zastupljen širom svijeta. Međutim, širenje je dio DNA u JYSKu i postavljen je cilj za dostizanje 5000 prodavnica širom svijeta.

Prethodne finansijske godine je JYSK poduzeo još jedan veliki korak prema ovom cilju jer je otvoreno ukupno 135 novih prodavnica. Najuspješnije zemlje su bile Španija s 26 novih prodavnica i Poljska s 21 novom prodavnicom.

Više prodavnica znači i više poslova, a jedno od novih otvaranja u Španiji je bilo u Xirivelli, Valencia, gdje se Camila Gutiérrez Bustamante u julu 2023. godine pridružila JYSKu kao Sales Assistant. Pratila je brzi rast JYSKa u Španiji i vrlo je sretna što je dio putovanja.

“Fantastično je vidjeti rast kakav imamo ovdje u Španiji. Uzbudljivo je biti dio JYSKa, gdje je tako jasan fokus na rastu i stvaranju novih poslova”, kaže Camila.

Odličan posao

Mikael Nielsen
Mikael Nielsen, Executive Vice President Retail

Executive Vice President Retail Mikael Nielsen želi pohvaliti posao koji je urađen u svim JYSKovim zemljama kako bi se nastavilo otvaranje novih prodavnica.

“Uvijek tražimo lokacije za otvaranje novih prodavnica – također i u zemljama u kojima već imamo dobro razvijenu mrežu prodavnica. U nekim zemljama i dalje vidimo veliki potencijal za nove prodavnice. Neke od ovih zemalja su Španija i Poljska i zaista je odličan posao otvoriti toliko prodavnica u samo jednoj godini”, kaže Mikael.

Iako postoji potencijal na mnogim postojećim tržištima, bit će potrebna i otvaranja u novim zemljama kako bi se postigao cilj od 5000 prodavnica. Ove godine je JYSK zakoračio u Tursku, tržište s ogromnim potencijalom.

“Stalno radimo na tome gdje otvoriti sljedeće JYSKove prodavnice. U međuvremenu ćemo se nastaviti širiti na postojećim tržištima i radujem se vidjeti koja će zemlja otvoriti najviše novih prodavnica u novoj finansijskoj godini”, kaže Mikael.

rekord u aktivnostima prodavnica

Otvaranja novih 135 prodavnica dio su ukupno 754 aktivnosti prodavnica koje su JYSK i JYSK Franchise izvršili tokom FY23. To je novi rekord aktivnosti prodavnica unutar finansijske godine u JYSKu.

Aktivnosti prodavnica uključuju otvaranja novih prodavnica i ponovna otvaranja postojećih prodavnica nakon selidbe, povećanja i/ili nadogradnje na najnoviji koncept prodavnice.

Latest news

Three colleagues from JYSK stores ready to share their favourite new products.

Omiljeni proizvodi troje kolega iz prodavnice

29/04/2024 - Troje kolega iz JYSKovih prodavnica je ponovo spremno da priča o svojim apsolutno omiljenim proizvodima iz novog asortimana.

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office