Skip to main content
JYSK Celje

Slovenija otvorila prvu prodavnicu 3.0. koncepta eventom posvećenom spavanju

Datum: 04/03/2019

Od strane: Martin Møller Aamand, Communications & PR Manager

Kategorija: Attractive Stores

Na Dan zaljubljenih, JYSK je eventom posvećenom spavanju otvorio svoju prvu prodavnicu u Sloveniji uređenu prema novom 3.0 konceptu.

JYSK Celje

Dana 14. februara 2019., Celje, po veličini treći grad u Sloveniji, postalo je dom prve JYSK prodavnice 3.0. koncepta u toj zemlji.

Pored upoznavanja medija sa novim konceptom prodavnice, koja ima više inspirativnih kutaka, drvenih podova i bolje osvjetljenje, JYSK je organizovao panel diskusiju o uticaju koje spavanje ima na kvalitet života.

Jedan od gostiju govornika bila je i dr. Leja Dolenc Grošelj, Rukovoditeljica centra za poremećaje spavanja Neurološke klinike UKC Ljubljana.

JYSK Celje"Istraživanja jasno pokazuju da je spavanje izuzetno važno za dobro i pozitivno raspoloženje, a nedostatak sna može stvoriti različite poremećaje raspoloženja, kao i razne oblike bolesti. Spavanje je, takođe, poremećeno i uređajima kao što su telefoni i tableti koji emituju štetno plavo svjetlo, i zbog toga se budimo umorniji nego inače ”, kaže dr. Leja Dolenc Grošelj.

Različite kulture spavanja

Još jedan gost govornik bio je Mitja Gregorič, predsjednik Društva slovensko-danskog prijateljstva, koji je govorio o razlici između ljudi iz Slovenije i Danske, u kojoj je JYSK i osnovan.

„Danci obraćaju više pažnje na male dnevne rituale i posvećivanje vremena sebi i stvarima koje ih čine sretnima. Oni pružaju optimalne uslove za kvalitetan i sretan život, što, naravno, uključuje i kvalitetan odmor i spavanje“, objašnjava Mitja Gregorič, predsjednik Društva slovensko-danskog prijateljstva.

Treći gost je bio bloger Jure Marolt, koji je, kao mladi otac, bio veoma zadovoljan svojim novim madracem iz JYSKa. Diskusiju je vodila Bernarda Žarn.

Latest news

Mariana Cater - Store Manager (voditeljica prodavnice)

Takmičenje za najatraktivniju prodavnicu: Upoznajte jednog od okružnih pobjednika, JYSK Brașov 3

15/03/2019 - JYSK Brașov 3 je najveća prodavnica u Rumuniji. Željeli smo da vidimo kako se tim prodavnice pripremao za takmičenje i kako su uspjeli osvojiti 1. mjesto u svom okrugu.

Best of #GOJYSK February 2019

Najbolje od #GOJYSK – februar 2019.

11/03/2019 - Pogledajte neke od najboljih objava na Instagramu za protekli mjesec.

JYSK Celje

Slovenija otvorila prvu prodavnicu 3.0. koncepta eventom posvećenom spavanju

04/03/2019 - Na Dan zaljubljenih, JYSK je eventom posvećenom spavanju otvorio svoju prvu prodavnicu u Sloveniji uređenu prema novom 3.0 konceptu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office