Skip to main content

Širom svijeta: Donacije za parasportaše i nagrada Sleep Friendly Award

Datum:

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Kategorija: Awards , Sustainability , People

Prevod: www.languagewire.com

Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

JYSK uručuje nagradu češkoj parabiciklistkinji

JYSK je sponzor parasporta u Češkoj Republici. Nakon nagrada Paralympic Committee Awards 2022., JYSK je kao partner imao čast da uruči nagradu Rising Star Award parabicikliskinji Pavlíni Vejvodovái.

JYSKova menadžerica za komunikacije za Češku Republiku i Slovačku, Zuzana Rafajlovič, prisustvovala je svečanoj večeri i dobitniku nagrade je uručila JYSKovu poklon karticu.

Parabiciklistkinja

 

JYSK prima nagradu Sleep friendly Company Award

JYSK u Mađarskoj je dobio nagradu Sleep Friendly Company Award Mađarskog udruženja za spavanje (Hungarian Sleep Association). Country Director za Mađarsku, Austriju i Grčku, Sandor Szimeiszter, primio je nagradu u ime JYSKa.

JYSK ne samo da nudi širok raspon proizvoda za bolji san, već je osnovao i posebnu Akademiju za spavanje (Sleep Academy), koja od 2018. obučava zaposlene u prodaji da kupcima pomognu odabrati pravi krevet i dodatke.

Nagrada Pogodno za spavanje (Award sleep friendly)

 

JYSK je donio hygge u Beograd

Krajem aprila je JYSK Zapadni Balkan organizovao događaj u vrtu u Beogradu, Srbija, za novinare i ostale kako bi predstavio naše trendove, nove proizvode i pričao o danskom konceptu hygge. Više od 50 gostiju je uživalo u hyggelig vremenu na lokaciji Bioskopa Balkan u gradskom centru.

PR Beograd

 

Otvaranje kantine i edukativnog centra

U aprilu je službeno otvorena nova kantina za zaposlenike kao i edukativni centar u JYSKovom distributivnom centru u Nässjöu (DCN) u Švedskoj.

U novom edukativnom centru izgrađenom iznad kantine će JYSKova maloprodajna organizacija izvoditi obuku za buduće rukovoditelje. Pored novih, većih konferencijskih sala, tu je i deset nedavno renoviranih soba za noćenje.

“Novi edukativni centar će stvoriti još bližu vezu između maloprodaje i logistike što je veoma pozitivno”, kaže Annika Löfgren, Logistics Director, DCN.

DCN

 

Donacija Bring Dedication

JYSK je glavni sponzor Parasporta Danska i to je od 1989. JYSK je 2022., u sklopu sponzorstva, predstavio donaciju Bring Dedication, koja se dodjeljuje odabranim parasportašima koji su pokazali izuzetnu posvećenost.  

U martu je posebna donacija, među ostalim, dodijeljena para dresurnoj jahačici Katrine Kristensen.

Gledajte kako JYSK priređuje Katrine iznenađenje tokom njenog treninga (na danskom).

 

JYSK prima nagradu Logistics Development Award

JYSKovom distributivnom centru in Ecseru (DCE) je udruženje Association of Hungarian Logistics Service Centres dodijelilo nagradu za Logistics Development of the Year 2023.

“Nagrada odaje priznanje istaknutom razvoju u logistici i DCE-u je pripala čast kao posebnom objektu u smislu veličine i tehnologije", kaže Jaroslaw Sobczyk, Logistic Director za DCE, koji je prihvatio nagradu u ime JYSKa.

DCE je počeo s radom 2022., a od 2023. je sve više uključen u uslugu prodavnica u četiri zemlje.

logistička nagrada

 

JYSKovi proizvodi za dom za majke

Početkom godine je JYSK otvorio svoju 102. prodavnicu u Češkoj Republici u gradu Hradec Králové. Tom prilikom je JYSK započeo projekat podrške lokalnoj zajednici doniranjem kućnih proizvoda za majke i djecu u teškoj finansijskoj situaciji. Tomáš Trutnovský, Store Manager nove prodavnice, pomogao je u odabiru lokalne dobrotvorne organizacije.

"Drago mi je što smo mogli doprinijeti u opremanju doma za majke i njihovu djecu. Naši će proizvodi pomoći gdje je potrebno i to me usrećuje", kaže on.

Lokalna dobrotvorna organizacija je posjetila prodavnicu da bi se susrela s Tomášem i Peterom Brányikom koji je JYSKov Country Director.

Lokalna dobrotvorna organizacija

Latest news

Ultrabalaton

JYSKov tim u jednom vikendu uspješno odradio tri trke u tri države

- JYSK kolege iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije udružili su snage i u jednom vikendu uspješno završili tri trke u tri države.

Rami Jensen

Novosti od našeg CEO-a (glavnog izvršnog direktora): Prekretnice i proslave

- Proljeće je službeno ovdje i imamo poprilično prekretnica i uspjeha za proslaviti.

Adis Alagić

Adisov put od prodavca do District managera u Bosni i Hercegovini

- Adis Alagić, District Manager JYSKa za sjeverni dio Bosne i Hercegovine, svoju karijeru je počeo prije devet godina kao prodavač na pola radnog vremena u JYSK prodavnici u Zenici. Tokom godina predanog rada i učenja, Adis je radio kao administrator prodavnice, zatim zamjenik rukovoditelja prodavnice i rukovoditelj prodavnice da bi 2022. godine napredovao do svoje trenutne pozicije, u kojoj zaista uživa.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office