Skip to main content

Selina i Denis su brzo napredovali u karijeri

Datum:

Author: Michael Rotermund, Head of Communications Germany

Kategorija: Careers & HR , People

Prevod: www.languagewire.com

DC Kammlach
Selina pokazuje DC Kammlach


Selina i Denis rade u distributivnom centru (DC) u Kammlachu. Oboje su u kratkom roku napravili velike korake u karijeri.

Selina
Selina Fleschutz, Administration Manager

Kao Administration Manager, Selina je odgovorna za:

• cijelo komercijalno područje (prijem robe, administracija, podrška prodavnice, CDC podrška)

• planiranje premještanja "od DC-a do DC-a" i tok robe iz vanjskih skladišta u DC

• planiranje posebnih obilazaka tokom javnih praznika (Uskrs, Božić itd.)

• planiranje isporuka za novootvorene prodavnice

• tiket komunikaciju (SDC i CDC)

• dolazno planiranje (planiranje kamiona/kontejnera)

Selina Fleschutz, 28, je u JYSKu od 2018. i radi kao Administration Manager u DC-u Kammlach. Denis Dieterich ima 34 godine, u JYSKu je od 2019. i kao Technical Manager je odgovoran za upravljanje tehnologijom u DC-u Kammlach.

Oboje su se brzo susreli s novim mogućnostima u JYSKu, jer je Denis počeo raditi nepuno radno vrijeme s prethodnim iskustvom elektroničnog tehničara za energiju i tehnologiju izgradnje, dok je Selina počela kao službenica za izdavanje robe.

Selina“Obavio sam pripravnički staž kao uredski službenik i nastavio sam svoju edukaciju kao poslovni administrator u Birou za industriju i trgovinu. Oduvijek su me zanimali organizacija i planiranje i kad sam završio obuku, vidio sam slobodnu poziciju u JYSKu.”

Napredni učenici

Oboje su se morali brzo integrirati jer je to bio prometan period s mnogo izazova.

Selina“Svi su mi procesi bili novi, SAP mi je bio novi – promijenila sam karijeru u logistici. Ali to vrijeme mi je mnogo pomoglo, uspjela sam dosta naučiti i raditi samostalno i dali su mi mnogo povjerenja i izvrsnu podršku. Očito je to duh JYSKa.”

Denis"Odmah od početka mi se to zaista dopadalo, kolegijalna atmosfera, motivacija za nastavak rasta i mnoge prilike za lični razvoj. U bilo kojem trenutku možete reći svoje ideje, koje se saslušaju, razmotre pa implementiraju ako tim odobri.”

Denis
Denis Dieterich, Technical Manager

Kao Technical Manager, Denis je odgovoran za:

• planiranje i izvršavanje svih testova i održavanja

• visoko skladište i tehnologiju pokretne trake

• cijelu zgradu uključujući testove i električnu zaštitu

• industrijski vozni park kamiona

Odlične mogućnosti za razvoj

Nakon tri i četiri godine u JYSKu, i Denis i Selina su očito pokazali veliku posvećenost, što znači da su rasli i trenutno su na novim pozicijama u JYSKu s većim odgovornostima.

Denis“JYSK je globalna kompanija i stvarno dobar poslodavac. Mnogo povlastica, dobra plata i još dosta toga. To je rijetko u logističkoj industriji. Mnogo je prilika za početak i uspješan daljnji razvoj – sve je do vas. Za mene je to bila najbolja odluka u mom životu.”

Selina“Sviđa mi se raznolikost u mom poslu i prilike koje imamo u JYSKu. Ostavljen je prostor za donošenje vlastitih ideja i daljnji razvoj. Imam izvrsnu priliku i posao koji me ispunjava. Mogu svima samo preporučiti JYSK.”

Latest news

Ultrabalaton

JYSKov tim u jednom vikendu uspješno odradio tri trke u tri države

- JYSK kolege iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije udružili su snage i u jednom vikendu uspješno završili tri trke u tri države.

Rami Jensen

Novosti od našeg CEO-a (glavnog izvršnog direktora): Prekretnice i proslave

- Proljeće je službeno ovdje i imamo poprilično prekretnica i uspjeha za proslaviti.

Adis Alagić

Adisov put od prodavca do District managera u Bosni i Hercegovini

- Adis Alagić, District Manager JYSKa za sjeverni dio Bosne i Hercegovine, svoju karijeru je počeo prije devet godina kao prodavač na pola radnog vremena u JYSK prodavnici u Zenici. Tokom godina predanog rada i učenja, Adis je radio kao administrator prodavnice, zatim zamjenik rukovoditelja prodavnice i rukovoditelj prodavnice da bi 2022. godine napredovao do svoje trenutne pozicije, u kojoj zaista uživa.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office