Skip to main content
Scandinavian Sense

Scandinavian Sense nudi klijentima organski pamuk

Datum: 26/03/2018

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: Product Assortment

JYSK je razvio novi asortiman tekstilnih proizvoda za kuću koji su proizvedeni od organskog pamuka

Scandinavian Sense tim
Tim koji stoji iza Scandinavian Sense-a. S lijeve strane je Line Skaaning Lindskov, Range & Design Coordinator (koordinator za asortiman i dizajn), koji vodio projekt. Upoznajte ostale u nastavku.


Krajem marta, novi odjel tekstilnih proizvoda za kuću na putu je do JYSK-ovih prodavnica i online prodaje u Danskoj, Švedskoj, Norveškoj, Finskoj, Češkoj Republici, Slovačkoj, Rumuniji i Bugarskoj.

Scandinavian Sense

  • Scandinavian Sense je nova kolekcija tekstilnih proizvoda za kuću koji su proizvedeni od 100% organskog pamuka sa GOTS certifikatom.
  • GOTS znači Global Organic Textile Standard (globalni standard za organski tekstil), što predstavlja svjetski vodeći standard u organskoj proizvodnji pamuka.

Sa Scandinavian Sense-om, kako se naziva kolekcija, JYSK će ponuditi kupcima nove prilike u formi čak i šireg asortimana tekstilnih proizvoda za kuću, a organski pamuk učiniti dostupnijim kupcima.

"Sa Scandinavian Sense, naš cilj je da pružimo kupcima nenametljivi luksuz. Novi tekstilni proizvodi za kuću trebaju pružiti osjećaj i biti lijepi za gledanje bez da su previše uočljivi. Organski pamuk u kombinaciji sa skandinavskim minimalizmom stvara wellness atmosferu za koju mislimo da će mnogi kupci poželjeti da je ponesu kući," rekao je Line Skaaning Lindskov, Range & Design Coordinator (koordinator za asortiman i dizajn), koji je vodio projekt.

Kolekcija se sastoji od peškira, deka, kupatilskih tepiha i posteljina. U Danskoj, Švedskoj, Norveškoj i Finskoj, kolekcija takođe uključuje jorgane i jastuke.

Upoznajte ekipu iza ovih proizvoda

U nastavku možete upoznati zaposlenike koji su međusobno sarađivali kako bi oživjeli Scandinavian Sense.

Lotte Grandrup Thielke Pedersen

Lotte Grandrup Thielke Pedersen, Category Manager (menadžer kategorije), odgovoran za deke:

"Radujem se što ću iskusiti reakciju kupca na organsku deku koju sam kupio. Kolege koji su je nosili kući na testiranje su imali pozitivna iskustva. Pruža dovoljno topline bez da vam je prevruće, divna je na dodir i idealna da se umotamo u nju. U isto vrijeme, lijepa je za dekoraciju na krevetu ili kauču.

Cijela serija - kreirana u odjelima nabave - dobro se uklapa i daje upravo skandinavski izgled sa kojim radimo u JYSK-u. Odaje ukus i ekskluzivnost, ali i dalje po vrlo razumnim cijenama."

Kathrine Møller Nielsen

Kathrine Møller Nielsen, Category Manager (menadžer kategorije), odgovorna za posteljinu:

"Zaista dobivate vrijednost za novac sa proizvodima u Scandinavian Sense-a. Detalji su pažljivo odabrani a to su male stvari koje stvaraju percepciju kvaliteta. Kao kupac, trebate osjetiti da dobivate nešto ekstra.

Bit će uzbudljivo vidjeti kako će biti prihvaćen u raznim zemljama. Postoji velika razlika između toga koliko fokusa je stavljeno na organski pamuk na tržištima. U nekim mjestima, organski aspekt je važan, dok se drugdje radi o dizajnu i kvaliteti. Srećom, Scandinavian Sense nudi oboje."

Sara Rasmussen

Sara Rasmussen, Category Buyer (kategorija za kupce), odgovorna za peškire i kupatilske tepihe:

"Mislim da su proizvodi vrlo dobri, kako u pogledu dizajna, tako i u pogledu boje. Postigli smo vrlo dobar kvalitet proizvoda, i za peškire i kupatilske tepihe sa kojima sam radila. To je zbog toga što smo proveli mnogo vremena na postizanju pravog kvaliteta.

Peškir sa valovitom strukturom vafela predstavlja nešto što inače nemamo u asortimanu. Definitivno moram ići kući da okačim taj peškir u svoje kupatilo i takođe sam naročito uzbuđena da vidim rezultate prodaje za ovaj proizvod."

Laurence Muller

Laurence Muller, Category Manager (menadžer kategorije), odgovoran za jorgane i jastuke:

"Sa ovom novom kolekcijom, uspijevamo kombinirati održivost, skandinavski dizajn i visokokvalitetne tekstilne materijale po jako pristupačnim cijenama. Poruka koju šaljemo našim kupcima još jednom je veoma jasna: Mi uvijek nastojimo ponuditi najbolju vrijednost za novac, takođe i kada razvijamo asortiman od organskog pamuka poput ovog.

Na našim Scandinavian Sense jorganima i jastucima, radili smo sa nekim od naših najboljih evropskih partnera i nabavili smo tkanine najboljeg organskog pamuka i najbolje materijale za punjenje. Proizvodi izgledaju vrlo ekskluzivno i jorgani su pakovani također u pamučne torbe."

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office