Skip to main content
JYSK škola spavanja

PRojekti koji su obilježili 2024. godinu

Datum:

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: People , Sustainability

Zajedno smo uljepšali gradove širom regiona, ušuškali i uspavali predstavnike medija, podržali razne hvale vrijedne projekte i pokrenuli nove zelene inicijative – na početku nove finansijske godine, prisjetili smo se PR projekata koji su obilježili prošlu i postavili odlične temelje za finansijsku godinu 2025.

JYSK IDE DALJE ZA MOJ ZELENI GRAD

JYSK za moj zeleni grad

Početak jeseni označio je i nastavak projekta „JYSK za moj zeleni grad“, koji je od septembra posjetio ukupno osam gradova u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji i uljepšao ih novim zelenim površinama, mediteranskim vrtovima i obnovljenim košarkaškim igralištem.

„JYSK za moj zeleni grad“ je društveno-ekološki projekt JYSKovih zaposlenih, kojem je cilj podstaknuti razvoj ekološke svijesti, brigu o lokalnoj zajednici i donošenje pozitivnih promjena u gradove u kojima kompanija posluje. Kako bi pokazao koliko cijeni ovakve inicijative i trud svojih zaposlenih, JYSK je sve zaposlene koji su učestvovali u projektu nagradio dodatnim slobodnim danom.

PODRŠKA NAJVEĆOJ TRCI U HRVATSKOJ

Ecothlon Ecothlon

JYSK je u septembru bio ponosni sponzor Ekotlona – najveće plogging trke u Hrvatskoj, koja je još jednom uspješno spojila ekologiju, edukaciju i rekreaciju. Brojni rekreativci su sunčano subotnje jutro proveli na zagrebačkom jezeru Bundek,kako bi ga zajedno očistili od smeća i uživali na svježem zraku.

Mnogi učesnici su se nakon trčanja ili lagane šetnje, zaputili u JYSK zonu za odmor, u kojoj su se mogli zabaviti u simpatičnom foto kutku i educirati uz zanimljive ekološke društvene igre i poruke.

Osim ekološkog, ova trka je imala i humanitarni karakter, pa je cijeli prihod od kotizacija doniran Taekwondo klubu osoba sa invaliditetom Kukkiwon Zagreb, kao doprinos organizaciji njihovog puta na SP u Meksiku.

JYSK FOTELJE KAO MJESTO POVJERENJA ŽRTVAMA NASILJA ŠIROM BOSNE I HERCEGOVINE

Budite podrška

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u JYSK prodavnici Novo Sarajevo održala se press konferencija „Sigurne kuće - mjesto povjerenja: Budi podrška!“.

Ovaj je događaj označio početak međunarodne kampanje „16 dana aktivizma“ u BiH, a JYSK, AVON i magazin Ljepota i zdravlje udružili su se kako bi zajedno osudili sve oblike nasilja, podigli svijest o ovoj važnoj temi i pružili podršku Fondaciji lokalne demokratije i Sigurnoj mreži BiH, koje pomažu žrtvama nasilja.

JYSK je sigurnim kućama širom zemlje donirao svoje teddy fotelje kao simbol sigurnosti i topline, kojima bi trebao zračiti svaki dom. Ove fotelje su nazvane ‘mjestom povjerenja‘, na kojem se svaka osoba u sigurnoj okolini može slobodno izraziti i ispričati svoju priču.

ODRŽIVA ČAROLIJA PRAZNIKA

Čarolija praznika je pokrenuta vašim rukama   Čarolija praznika je pokrenuta vašim rukama   Čarolija blagdana

Treću godinu za redom, u sklopu kampanje „Čaroliju praznika pokreću tvoje ruke“ JYSK je pozvao svoje kupce da uz malo truda i puno inspiracije iz prirode stvore prazničnu dekoraciju, koja osim jedinstvenog izgleda, ima i održiviji karakter.

Uz zeleno razmišljanje, cilj ove kampanje bio je podsjetiti na radost kreiranja nečega sopstvenim rukama i traženja inspiracije u šumi, bašti ili obližnjem parku – jer upravo tamo se nalaze najjednostavnije, ali i najefektnije dekoracije.

Praznike su obilježile kreativne i održive dekoracije, koje su autori uz #JYSKCarolijaPraznika dijelili na društvenim mrežama. Iako su kao temelj koristili nekoliko JYSK proizvoda iz prazničnog asortimana, kao finalni rezultat dobili su potpuno drugačije ukrase, što je još jednom potvrdilo da su, uz malo mašte i kreativnosti, mogućnosti brojne.

NOVO IZDANJE JYSK ŠKOLE ZA SPAVANJE

JYSK škola spavanja    JYSK škola spavanja

Sa ciljem promocije važnosti kvalitetnog sna, pravilnog odabira i testiranja proizvoda za spavanje kao i kontinuirane edukacije zaposlenih, u Ljubljani, Zagrebu, Beogradu i Sarajevu održane su press konferencije povodom novog izdanja „JYSK škole spavanja“.

U njima su učestvovali predstavnici medija, koji su prethodno sa JYSKovim stručnjacima za spavanje razgovarali o svojim navikama spavanja. Na osnovu njihovih informacija, JYSKovi stručnjaci su im pripremili krevete iz snova i uputili ih na power nap koji će dugo pamtiti.

Uz razgovor o važnosti pravilnog odabira i testiranja proizvoda za spavanje, fokus ovog događaja bila je „JYSK Sleep Academy“. Ovaj program svake godine stvara nove generacije stručnjaka koji kupcima uvijek mogli pružiti korisne savjete i omogućiti im dobar odmor i miran san.

PODRŠKA INICIJATIVAMA BEZ PLASTIKE HRVATSKA

Hrvatska bez plastike Zahvaljući angažmanu zaposlenih i primjeni plastic free-pravila u kancalarijama, JYSK Hrvatska je službeno podržao Plastic free Croatia inicijativu.

U JYSKovoj kancalariji u Zagrebu uvedeni su dodatni punktovi za odvajanje otpada, smanjen je broj pojedinačnih korpi za smeće i uklonjene su plastične velike boce za vodu. Na ulazu u kancelariju, smjestio se i novi plastic free kutak sa popisom pravila i recikliranim višekratnim kesicama. Nakon nekoliko mjeseci prilagođavanja, JYSK Hrvatska je službeno postao dio Plastic free Croatia inicijative.  

Osim u kancelariji, JYSK je plastic free pravila počeo primjenjivati u svim prodavnicama u Hrvatskoj, a prva značajna promjena odnosila se na uklanjanje plastičnih boca i čaša za vodu, kojom će se značajno smanjiti potrošnja jednokratne plastike.

Svojom podrškom inicijativi Plastic free Croatia, JYSK Hrvatska je još jednom potvrdio svoju predanost održivosti i zaštiti životne sredine, nastavljajući tako svoju misiju da, zajedno sa svojim zaposlenima, postane ključni akter u zelenim promjenama.

JYSK GREEN WEEK U SLOVENIJI

JYSK Zelena sedmica JYSK Zelena sedmica

Povodom Svjetskog dana planete Zemlje, JYSK zaposleni u Sloveniji po prvi put su obilježili JYSK Green week.

Svaki je dan bio rezervisan za drugu aktivnost – od čišćenja okoline prodavnice, sadnje cvijeća i drveća u više od 15 gradova u Sloveniji i edukacija o zero waste praksama do posebnih popusta za kupce koji su JYSK prodavnice posjetili sa svojom torbom, sedmicu je obilježio zajednički angažman za ljepšu i zeleniju Sloveniju.

JYSKOV PRVI IZVJEŠTAJ O DRUŠTVENO ODGOVORNOM POSLOVANJU U HRVATSKOJ I SLOVENIJI

JYSK CSR izvještaj

Aktivnosti na području društvene, ekološke i privredne održivosti, koje je proveo u finansijskoj godini 2023., JYSK je sažeo u svom prvom, digitalnom izvještaju o društveno odgovornom poslovanju u Hrvatskoj i Sloveniji.

Poseban naglasak je bio na inicijativama koje su imale pozitivan uticaj na okolinu i društvo, investicijama u zaposlene kroz edukacije, rast primanja i bonusa te brojnim ekološkim promjenama, koje kompanija kontinuirano sprovodi.

Najavljeni su i brojni održiviji planovi za budućnost – svi novi proizvodi od drveta, papira i kartona će do kraja 2024. godine nositi FSC certifikat, svi pamučni proizvodi će dobiti OEKO-TEX certifikat, ukinuće se plastična folija na paletama, koristiće se još više recikliranih materijala i nastaviće se ulaganje u održivije ambalaže proizvoda.

PRVI JAVNI URBANI VOĆNJAK U HRVATSKOJ

JYSK-ov prvi urbani voćnjak

Inspirisan uspješnim primjerima urbanog baštovanstva u Danskoj, JYSK je u aprilu predstavio svoj prvi javni urbani voćnjak u Velikoj Gorici. Projekat je dobio podršku Danske ambasade, a u sadnji je učestvovao i glasnik ambasadora Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj, glavni sekretar Ambasade, Milan Kristoffer Jha.

Voćnjak će sadržavati ukupno 94 sadnice različitih vrsta voćki i grmova, poput borovnice, jabuke i trešnje, u čijim će plodovima moći da uživaju svi građani. Ovaj će projekat doprinijeti ublažavanju posljedica klimatskih promjena, imaće pozitivan uticaj na biodiverzitet i biće prijatno mjesto za druženje i edukaciju građana i djece. 

Finansijsku godinu iza nas obilježili su uzbudljivi projekti, zanimljive saradnje i brojne društveno-odgovorne inicijative, koje smo rado pokretali i podržavali. Radujemo se novim izazovima i projektima u sklopu kojih ćemo nastaviti da prenosimo JYSKove vrijednosti i misiju, istovremeno jačajući odnos sa našim kupcima, partnerima i zajednicom. 

Latest news

JYSK

JYSK ostvaruje nove rekorde prometa i broja kupaca

- JYSKov promet se povećao za 7,6 posto, dostigavši 41,4 milijarde DKK (5,6 milijarde EUR) za finansijsku godinu 2023./2024.

JYSK Škola spavanja

PRojekti koji su obilježili 2024. godinu

- Zajedno smo uljepšali gradove širom regiona, ušuškali i uspavali predstavnike medija, podržali razne hvale vrijedne projekte i pokrenuli nove zelene inicijative – na početku nove finansijske godine, prisjetili smo se PR projekata koji su obilježili prošlu i postavili odlične temelje za finansijsku godinu 2025.

JYSK Italy

JYSK sjećanja: Otvaranje prodavnica u tri nove države, ponovno otvaranje prve prodavnice i JYSKova Kuća slavnih

- Portal GOJYSK.com je otišao u arhivu da bi vidio kako je svijet JYSKa izgledao u prošlosti. 

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office