Skip to main content

Pregled iz zemalja: Francuska kooperacija, zapošljavanje u distributivnom centru i kamioni na bioplin

Datum: 09/07/2021

Author: Martin Fyn Aamand, Communications & PR Manager, JYSK

Kategorija: Awards , Careers & HR , CSR , Expansion , People

Svako toliko dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od JYSK zemalja. Provjerite ih ovdje.

Belgija i Francuska

U Belgiji i Francuskoj je JYSK pokrenuo zajednički program District Manager Trainee (DMT) za zaposlenike koji govore francuski. Prvi modul je organiziran krajem maja u Gemblouxu u Belgiji i imao je sedam učesnika: 4 iz Francuske i 3 iz Belgije.

DMT program


Češka Republika i Slovačka

U saradnji s udrugom “Let’s give children a chance”, JYSK je pomogao u opremanju drugog start-up apartmana za mlade učenike koji su se iselili iz udomiteljskih porodica. JYSK je donirao namještaj i kućne proizvode – kao i montažu.

Startup apartman


Danska

2018. godine je u distributivnom centru u Uldumu (DCU) radilo oko 300 zaposlenika – danas je tamo zaposleno skoro 700 osoba. Kako bi se išlo ukorak s razvojem, Frede Jørgensen, Operation Manager (voditelj poslova) u DCU-u, organizovao je dan zapošljavanja novih kandidata – s uvodom od strane JYSKa, razgledavanjem distributivnog centra i razgovorima za posao na kraju.

Zapošljavanje u DCU-u


Italija

4. juna JYSK je otvorio I172 u Zumpanou, što je druga najveća prodavnica u Kalabriji, regiji u južnoj Italiji. Na otvorenju je uvelike prevaziđen prethodni prodajni rekord pri otvorenju u Italiji – i zapravo se poduplao . Nevjerovatno!

Ciao Zumpano


Poljska

U maju se 20 zaposlenika iz JYSKa u Poljskoj pridružilo virtuelnom izdanju utrke Wings for Life. Svaka osoba može trčati na vlastitoj lokaciji, ali se JYSKov tim prije izazova povezao na Teamsu da bi se međusobno motivirali.

Utrka u Poljskoj


JYSK Poljska je dobio i nagradu za aktivne i odgovorne poduhvate kompanije u odnosu prema zaposlenicima tokom pandemije.

Nagrada za radno mjesto


Švedska

Krajem juna je napravljena prva JYSK isporuka kamionom na bioplin iz distributivnog centra Nässjö (DNC) u Štokholm, glavni grad Švedske.

Kamion na bioplin


Zapadni Balkan

U Bosni i Hercegovini je JYSK donirao proizvode instituciji PUŽ, koja se brine za osobe s posebnim potrebama (fotografija ispod). Slična aktivnost se odvila u Sloveniji, gdje je JYSK donirao proizvode udruzi Association of Friends of Youth Trbovlje, tako da mogu organizovati ljetni kamp za djecu i omladinu iz tog područja.

Donacije na Zapadnom Balkanu


Ukrajina

JYSK Ukrajina želi osigurati pravilno postupanje sa starim baterijama. Stoga su stavili stalke za sakupljanje u prodavnice pa kupci mogu lako odbaciti korištene baterije.

Baterije u Ukrajini

Latest news

Ireland status

Od 10 do 20 prodavnica: JYSK Irska je spreman za sljedeći korak

21/07/2021 - Uprkos pandemiji, JYSK Irska je uspio da privuče mnoge kupce i postigne sjajne brojeve u prodaji, podjednako putem interneta i u prodavnicama. U finansijskoj godini 2021./2022. JYSK Irska želi poduplati broj prodavnica s 10 na 20.

Liverpool

Atmosfera uz Sales Attitude je došla do usijanja

15/07/2021 - Završio je prvi mjesec takmičenja Sales Attitude Competition i u toku je druga runda. U Ujedinjenom Kraljevstvu, pobjednik 1. runde željno iščekuje nastavak.

JYSK will cut carbon emissions in half

JYSK će prepoloviti emisije ugljika

13/07/2021 - Održivost je dio JYSKove agende i preduzete su mnoge nove inicijative. Nedavno smo postavili ciljeve za smanjenje naših emisija stakleničkih plinova.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office