Skip to main content

Otvara se JYSK u Turskoj

Datum: 29/06/2021

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Expansion

Turska
Kad je u aprilu 2019. otvoren JYSK u Irskoj, dočekan je dugačkim redovima klijenata.

U aprilu 2023. JYSK će dočekati klijente u prvim prodavnicama u Turskoj. Pripreme počinju već sad.

Nakon tri godine bez otvaranja u novoj državi, JYSK je ponovo spreman da dočeka klijente u novoj JYSKovoj državi jer ćemo u aprilu 2023. postati prisutni i u Turskoj.

"U nekoliko navrata smo istaknuli da nije preostalo mnogo "lakih" država u kojima možemo otvoriti prodavnice, pa će postizanje uspjeha u Turskoj zahtijevati puno zahtjevnog rada od svih JYSKovih zaposlenika. Osim toga, također je važno napomenuti da je Turska država s 82 miliona stanovnika, koja pruža sjajne mogućnosti za JYSK, pod uvjetom da pronađemo prava rješenja", kaže CEO & President (izvršni direktor i predsjednik) JYSKa, Jan Bøgh.

Expansion Director (direktor ekspanzije), Mikael Albæk Kristensen, bio je zadužen za istraživanje projektne grupe u pogledu sljedeće države za ekspanziju.

Na jesen će JYSK početi s pripremama za otvaranje, i baš poput Jana Bøgha, Mikael vidi sjajne mogućnosti na turskom tržištu.

"Vidimo da postoji velika potražnja za našim proizvodima i skandinavskim dizajnom i sigurni smo da ćemo privući turske klijente. To se posebno odnosi na mlađu populaciju i zapadni dio Turske, gdje ćemo otvoriti naše prve prodavnice u Turskoj. Ne samo zbog toga što taj dio Turske ima brojne mogućnosti nego i zato što je blizu našem distributivnom centru u Božurištu u Bugarskoj", kaže Mikael.

SPREMNI ZA AVANTURU?

Rusija
Otvorenje u Rusiji u junu 2020. proslavljeno je tiho.

On je svakako svjestan političke nestabilnosti i činjenice da se turska ekonomija proteklih godina susreće s raznim izazovima.

Ali, prema Mikaelu, to nije samo rizik, nego i prilika.

"Naravno da je to riskantno, a na neki način se može uporediti s našim širenjem na Grčku. Mnogi stručnjaci su nam rekli da je ludo da u to ulazimo tokom finansijske krize, ali se ispostavilo kao uspjeh od prvog dana. Možda će potrajati dok vidimo da li se isplatilo, ali uz JYSKov asortiman i iskustvo korisnika, ne sumnjamo da ćemo biti uspješni", kaže Mikael.

Kao i uvijek prilikom otvaranja u novim državama, JYSKu će za pripremu otvaranja u Turskoj biti potrebni zaposlenici s bogatim iskustvom.

Stoga, JYSKovi zaposlenici koji su spremni za avanturu u proljeće 2023. trebaju staviti X na kalendar.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office