Skip to main content

Od pripravnika do izvršnog direktora (CEO) za otprilike 25 godina

Datum: 13/12/2023

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: Careers & HR , People

Prevod: www.languagewire.com

Naš novi CEO 13. decembra obilježava svoju 25. godišnjicu u grupaciji Lars Larsen Group, iako je svoju karijeru u JYSKu zapravo počeo prije 26 godina.

Rami Jensen
Rami Jensen svoju 25. godišnjicu slavi 13. decembra 2023., nakon 26 godina.

Brojke obično nikad ne lažu. Kako je onda moguće da naš novi CEO, Rami Jensen, slavi svoju 25. godišnjicu u grupaciji Lars Larsen Group nakon 26 godina?

Neki bi rekli, s tipičnim danskim sarkazmom, da je nekim ljudima potrebno 26 godina da odrade posao od 25 godina. Ali jednostavna stvarnost je da su svi zaboravili prošlogodišnju godišnjicu, uključujući i samog Ramija.

U svakom slučaju, portal GOJYSK.com želi iskoristiti priliku za proslavu impresivne karijere našeg novog izvršnog direktora, koji je vodstvo u JYSKu preuzeo 1. septembra 2023. godine.

Jedan od kolega, koji je s Ramijem radio od samog početka kao pripravnik u JYSKovoj prodavnici u Esbjergu na zapadnoj obali Danske, je Bo V. Andersen, koji je sada Country Director za JYSK Danska.

“Mislim da je Rami bio moj prvi pripravnik kad sam bio Store Manager i odmah sam mogao uočiti njegov talent. Uvijek je i brzo učio”, kaže Bo sa smiješkom.

Nakon svog pripravništva, Rami je neprestano napredovao ka vrhu JYSKa da postane CEO, uključujući pozicije Store Manager, District Manager i Country Director. Također je period 2018.-2022. proveo u kompaniji ILVA, još jednoj kompaniji grupacije Lars Larsen Group, prije povratka u JYSK kao Deputy President i CEO 2022. godine.

Žar prema maloprodaji

Kao Country Director za Mađarsku od 2005. do 2009. godine, Rami je sarađivao sa, među mnogim drugim, Szilviom D. Nagy, koja je sada Finance Manager za JYSK u Austriji, Grčkoj i Mađarskoj.

“Rad s Ramijem je bio izvanredan put razvoja i saradnje. Tokom pet godina koje smo proveli zajedno, izgradili smo JYSK Mađarska iz temelja njegujući pritom jak timski duh. Rami je vođa koji se zaista brine o timu i cijeni vaše mišljenje prije donošenja odluka. Njegov žar prema maloprodajnoj industriji je također zarazan”, kaže Szilvia.

Jan Bøgh
Jan Bøgh je prethodio Ramiju Jensenu kao President i CEO u JYSKu više od 20 godina.

Najbolji primjer u karijeri

Još jedan blizak kolega je Jan Bøgh, koji je prethodio Ramiju kao President i CEO u JYSKu više od 20 godina.

“Ramijeva karijera je jedan od primjera koje ističemo kada želimo pokazati koliko možete napredovati u JYSKu. Zapravo bih rekao da je ovo najbolji primjer ikad jer je započeo kao pripravnik, a sada je CEO. To je zaista impresivno i zaslužuje pohvalu, bez obzira da li mu je trebalo 25 ili 26 godina”, kaže Jan sa smiješkom, koji sada radi za Lars Larsen Group Retail, uključujući poziciju Chairman of the Board za JYSK.

Ramijeva 26. godišnjica je proslavljena jutros u Glavnom uredu u Danskoj zajedničkim doručkom s ostatkom izvršnog upravnog tima u JYSKu.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office