Skip to main content
Kasper Staunstrup

OD PRIPRAVNIKA DO DISTRICT MANAGERA U REKORDNOM VREMENU

Datum: 20/03/2017

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: Careers & HR

Kasper Staunstrup

Dvadesetpetogodišnji Kasper Staunstrup trenutno je najmlađi District Manager (Regionalni voditelj prodaje) u Danskoj – a to je postigao u samo šest godina.

Kao novoimenovani District Manager, Kasper Staunstrup nedavno je bio na putovanju zapadnim Jyllandom u Danskoj, gdje je posjetio deset prodavnica koje će uskoro biti njegova odgovornost.

Ali, Kasper nije bio sam – pridružila mu se filmska ekipa sa regionalne TV stanice. Zapanjio ih je svojim brzim napretkom u karijeri pa su svojim gledateljima htjeli predstaviti njegovu inspirativnu priču.

„Bilo je to poprilično neobično iskustvo, ali svi su bili zaista ljubazni i trudili su se ostati ‚neprimjetni’. Takođe, vrlo sam zadovoljan TV prilogom jer odražava ono što ja zaista jesam i pokazuje izuzetne mogućnosti stvaranja karijere u JYSKu”, objašnjava Kasper.

IZNENAĐUJUĆE MOGUĆNOSTI STVARANJA KARIJERE U JYSKu

Kasper je svoju karijeru započeo kao pripravnik u JYSK Akademiji nakon što mu je jedan poznanik rekao da je, ako želi obuku koja pruža brojne mogućnosti za budućnost, upravo JYSK pravo mjesto za njega.

„Iskreno, kad sam razmišljao o svojoj karijeri, JYSK uopće nisam uzimao u obzir. Možda sam četiri ili pet puta posjetio prodavnicu kada sam kupovao neke osnovne stvari. Ali, kada sam saznao više o obuci pripravnika, prijavio sam se i srećom bio primljen”, kaže Kasper.

Počeo je kao pripravnik 2011., a tokom dvogodišnje obuke u JYSK Akademiji proglašen je najboljim pripravnikom 2013. godine. Iste godine završio je obuku, a 2014. postao Sales Leader, da bi zatim preduzeo sljedeći korak kao Store Manager Trainee. U 2016. postao je voditelj prodavnice u gradu Aarsu.

Kasper Staunstrup

DRAGOCJENO ISKUSTVO STORE MANAGERA

Iako je Kasper radio kao Store Manager samo 14 mjeseci, uvjeren je da je to iskustvo vrlo dragocjeno za njegovo novo radno mjesto District Managera na kojem je nadležan za deset Store Managera.

„Mislim da mi lično iskustvo rada na položaju Store Managera pomaže u razumijevanju perspektive mojih kolega. Znam sa kojim se vrstama izazova susreće Store Manager i vjerujem da ću to iskustvo moći primijeniti na novom radnom mjestu. Osim toga, takođe imam izvrsne uzore među District Managerima”, nastavlja Kasper.

Kao District Manager Kasper će provoditi više vremena za kompjuterom da bi pratio radnu efikasnost. Ali, njegov će prioritet ipak biti posjete prodavnicama.

„Volim posjećivati prodavnice i vidjeti kako se stvari odvijaju. Kada gledate ljudima u oči, možete vidjeti stvarno stanje stvari”, objašnjava Kasper.

ČINJENICE O KASPERU STAUNSTRUPU

  • ima 25 godina; živi sa djevojkom,
  • karijeru je počeo kao pripravnik u JYSK Akademiji 2011. i proglašen je najboljim pripravnikom 2013. godine,
  • 2014. postao je Sales Leader, zatim Store Manager Trainee 2015. i Store Manager 2016.,
  • dana 1. marta 2017. imenovan je District Managerom za zapadni Jylland u Danskoj.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office