Skip to main content
JYSK tim

Novi projekat „JYSK ZA MOJ ZELENI GRAD“ donosi pozitivne promjene u lokalnoj zajednici

Datum: 07/12/2021

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: Sustainability , People

Novi projekat pod nazivom „JYSK ZA MOJ ZELENI GRAD“ podstiče sve zaposlene da zajedništvom, kroz brojne akcije, promovišu odgovornost koju kompanija pokazuje u svom odnosu prema životnoj sredini i unosi pozitivne promjene.

Svrha projekta je pokazati da su promjene moguće ukoliko svi imamo isti cilj. Uključivanje zaposlenih u razne dobrotvorne akcije nekoliko puta godišnje naša je misija kroz koju želimo doprinijeti lokalnoj zajednici.

Sadnja

 IZ RIJEČI U DJELO –„JYSK ZA MOJU ZELENU MAKARSKU“

Projekat je predstavljen i prva akcija je sprovedena je u Makarskoj, gradu na hrvatskoj obali pod nazivom „JYSK ZA MOJU ZELENU MAKARSKU“. Subotnje jutro je bilo rezervisano za zajednički poduhvat kolega iz JYSK prodavnice u Makarskoj i građana volontera. Slobodno vrijeme posvetili su gradu u kojem žive kako bi ga učinili boljim mjestom za život svih građana.

Volonteri građani pridržili su se JYSKovim djelatnicima

Makarska se suočava sa problemom pretjerane izgradnje i betonizacije, uz manjak zelenih površina. Svjesni aktuelnog problema, zaposleni u JYSK prodavnici u Makarskoj, u saradnji sa predstavnicima grada, ujedinili su snage i odlučili da sprovedu dobrotvornu akciju za zeleniji grad. Na dvije lokacije uklonjen je beton i zasađen drvored platana i kostela.

„Ponosni smo što u sklopu ovog projekta svi zajedno iz naše prodavnice u Makarskoj možemo donijeti pozitivne promjene i što smo prvi u Hrvatskoj. Svojim primjerom želimo podstaknuti i ostale kolege da budu pokretači promjena u društvu. Zaista, voljom i jedinstvom svi možemo da napravimo značajne promjene za kvalitetniji život svih nas.“, izjavila je Slavica Franić, rukovoditeljka prodavnice JYSK Makarska

Store manager i District manager sade

PLANOVI ZA BUDUĆNOST

U planu je nastaviti sprovoditi projekat u svim gradovima širom Hrvatske u kojima JYSK posluje, a projekat je odraz odgovornosti kompanije i naše svijesti o važnosti poslovanja prema načelima održivosti. JYSK kroz svoje društveno odgovorno poslovanje želi ostvariti uticaj na svim nivoima, zato je ovaj projekat izuzetno važna aktivacija koja omogućuje da kolege iz prodavnica prepoznaju potrebe svog grada i djeluju kroz konkretne akcije.

 

Kako bi dodatno podržala ovakve hvale vrijedne inicijative, JYSK će uključene zaposlene dodatno nagraditi slobodnim danom.

 

Latest news

Three colleagues from JYSK stores ready to share their favourite new products.

Omiljeni proizvodi troje kolega iz prodavnice

29/04/2024 - Troje kolega iz JYSKovih prodavnica je ponovo spremno da priča o svojim apsolutno omiljenim proizvodima iz novog asortimana.

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office